Grim wil trainer van Ajax worden: 'Die ambitie is er'

GinoHaverkamp, 08-08-2020 om 16:30, 6728 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Fred Grim heeft zeker de ambitie om ooit trainer van Ajax te worden, zo geeft hij te kennen aan Het Parool. Of hij goed genoeg is voor de functie, laat hij liever aan anderen om te beoordelen.

'De ambitie is er zeer zeker', erkent Grim. Zelf wil hij echter geen uitspraken doen of hij wel of niet goed genoeg is om op een dag hoofdtrainer van Ajax te worden. 'Of ik de kwaliteiten heb, moeten anderen beoordelen. Maar de teams die ik als trainer-coach onder mijn hoede heb gehad en over de manier waarop ik die teams met een hele staf aan begeleiding heb laten functioneren, zowel binnen als buiten het veld, ben ik tevreden.'

Los van drie interlands als interim-bondscoach van het Nederlands elftal heeft Grim, zelf oud-keeper van Ajax, vooral kleinere teams gecoacht in zijn loopbaan als trainer. Anno 2020 is hij de eindverantwoordelijke bij RKC Waalwijk, de tegenstander van Ajax voor het oefenduel van zaterdagavond, en daarvoor was hij werkzaam bij Almere City en in de jeugd van Ajax. Derhalve ziet hij een stap omhoog wel zitten. 'Ik ben wel benieuwd hoe dat zou zijn met nog betere spelers. Ik vind het een geweldig vak. Daar begint het mee.'

Grim: 'Ajax heeft meer status dan AZ'

Grim vindt het terecht dat Ajax het meest gunstige Champions League-ticket heeft gekregen, ook al is AZ het daar niet mee eens. Mocht Napoli of Olympique Lyon de Champions League niet winnen, dan stromen de Amsterdammers in in de groepsfase van het miljardenbal. Volgens Grim is het beter voor het Nederlandse voetbal dat Ajax zich rechtstreeks plaatst voor de Champions League, mits dat kan. 'Niet omdat ik het AZ niet gun, maar Ajax heeft meer status, is een veel grotere club. Dat is goed voor de uitstraling van het Nederlandse voetbal. Nog beter is het als AZ zich ook kwalificeert voor de groepsfase.'

Denk jij dat Ajax het oefenduel met RKC Waalwijk met 3-0 wint? Zet in en krijg 8,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Dino Zof (Italië) was n redelijk succesvol trainer die keeper is geweest en inderdaad Preud'homme, echte persoonlijkheden ook. Mooi dat Fred Grim de ambitie heeft...vind het al heel wat dat hij trainer van RKC is.
0 0
Freddy Al
Met alle respect voor Grim zie ik voor hem eerder een rol als assistent bij Ajax weggelegd.
0 0
BillSplate
Lijkt me een goede gozer om bij de club te hebben, maar niet als hoofdcoach. Misschien ooit de vervanger van Van der Gaag. Grim heeft zich altijd geschikt in z'n rol als speler en als trainer. Is een echte Ajacied en als ie niet de vervanger van Gaag kan zijn, kan het ooit een goede assistent worden.
0 0
Peewee
laat maar Fred!
0 -4
talent020
Hij is kalend dus helemaal sluit ik het niet uit, Fred is een aardige kerel maar als trainer van Ajax 1 zie ik hem niet voor me.
0 0
ajax2004
Het Kapsel ervoor heeft hij al
0 0
Ajax114
Hij heeft genoeg vriendjes bij Ajax dus er zal best een kans bestaan. Eerst Arne Slot en daarna Fred Grim. De toekomst zit wel snor met de trainers , LOL.
0 -1
Ferd
Slot? Omdat hij een half jaartje leuk presteert met AZ? Nah, de opvolger voor Ten Hag traint nu Jong Ajax.
0 0
OpaVerteld
Keepers worden hoogstens keepers-trainer, da's het matje.
Succesverhalen van keepers die team-coach zijn geworden zijn er niet.
0 -2
Ferd
Michel Preudomme. 3 landstitels en 5 bekers verdeeld over 3 landen is best succesvol. Daarmee heeft hij meer bereikt dan Opa met z'n achterlijk ouderwetse denkbeelden.
1 0
Schip
Dino Zoff won de Uefa cup en als bondscoach van Italië op een minuut blessuretijd het EK.

Als bankmanagers, gymleraren en amateurvoetballers toptrainers kunnen worden, is er natuurlijk geen enkele reden waarom keepers dat niet kunnen. Menzo liet ook al fris aanvallend voetbal zien Volendam en Cambuur en heeft ook andere best interessante resultaten geboekt op amateurniveau. Had beiden best graag in de opleiding gezien. Waarom niet een van die twee bij Jong?
3 0
Ferd
Hans de Koning is ook best succesvol als trainer.
1 0
Ferd
Jaartje of 2 assistent bij Ajax en het dan overnemen
1 -1
DS
Hij laat RKC leuk voetbal spelen maar met 0 resultaat.
Nou heeft hij bij RKC ook wel erg zwak materiaal voor de eredivisie.
2 0
Maxwell_5
Almere City liet hij ook heel erg leuk spelen. In dat opzicht gun ik het hem wel.
1 0
afcas
Zonder leuk voetbal te spelen zouden ze ook 0 resultaat hebben. Ik ben er zelfs van overtuigd dat ze op de huidige manier meer punten hebben gepakt dan ze op een traditionele degradatieploeg manier zouden pakken.
1 0
trooop
Dat wil iedere nederlandse trainer, alleen durven ze het nooit uit te spreken. Met john vd brom als meest irritante voorbeeld. Verfrissend dat grim niet moeilijk doet. Hij lijkt mij alleen meer van adri koster-niveau (ook al zo’n aardige gast) dan van Ajax-niveau, maar wie weet.
0 0
AFCAMM
Het is nu nog een beetje moeilijk in te schatten. Een coach blijft toch voor een groot deel afhankelijk van zijn materiaal. Maar misschien ooit..

M.b.t Europa heeft hij gewoon gelijk. Al vrees ik dat AZ het nog lastig genoeg zou krijgen om derde te worden en er niet meteen kansloos helemaal uit te vliegen.
0 0
Schip
Goeie spelopvatting en is ook in staat die over te brengen op de groep. Zijn ploegen spelen goed voetbal. Hij moet alleen echt een stap hogerop om zich te testen. Vitesse, Utrecht, misschien grun wel.
6 0