Koppers stopt en gaat trainerscursus volgen bij Ajax

JesseTH, 07-08-2020 om 22:45, 10045 views, Instagram |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dico Koppers zet per direct een - al dan niet tijdelijke - punt achter zijn actieve carrière als profvoetballer. Het plezier dat de oud-Ajacied ooit had in het spelletje ging achteruit en het kostte hem steeds meer energie, zo schrijft hij op zijn Instagram. De voormalig back, 28 jaar oud, gaat nu bij Ajax beginnen aan zijn trainersopleiding.

'Na tien jaar profvoetbal heb ik besloten om voor nu een andere weg in te slaan', zo opent Koppers zijn bericht, waarin hij het boek dus niet voor altijd dichtgooit. 'Voor velen misschien verrassend, maar voor mezelf niet. De laatste jaren heeft het me vooral veel energie gekost en het plezier werd steeds minder. Door meerdere blessures ben ik helaas nooit lekker in mijn ritme gekomen. Ik voel dat het tijd is om andere dingen te gaan ontdekken en nieuwe dingen te leren!'

Voordat Koppers ingaat op zijn toekomst, kijkt hij eerst terug naar momenten die hem wél de energie als profvoetballer gaven. 'Mijn debuut voor Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord, spelen tegen Manchester United in Europese wedstrijden, kampioen worden, spelen voor Jong Oranje en natuurlijk scoren in de Eredivisie. Niet te vergeten alle gekke teamgenoten die ik heb leren kennen. Deze momenten zal ik echt nooit vergeten.'

Bij Ajax krijgt hij de kans om mee te kijken in de organisatie om er zo achter te komen wat hij écht leuk vindt, zo vertelt hij. 'Ook ga ik de trainerscursus volgen en zal Ajax me hierin helpen en begeleiden', aldus Koppers, die eraan toevoegt te gaan studeren en op amateurbasis te blijven voetballen bij Ajax Zaterdag 1.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fluitje
Goede gast, redelijk populair bij de supporters altijd.
1 0
BillSplate
Kan me destijds iets anders herinneren. Zagen het al direct niet in hem zitten, omdat hij nergens in uitblonk. Heeft destijds al geluk gehad dat hij mocht debuteren. Zou nu JA niet overleefd hebben.
0 0
VoorOnzePloeg
Hoe oud is hij? Goeie gast wel
1 0