'Burgemeesters kunnen aanwezigheid supporters verbieden'

JesseTH, 06-08-2020 om 19:20, 5644 views, NPO |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mark Rutte waarschuwt de voetbalsupporters en voetbalclubs donderdag voor het eventuele (deels) uitsluiten van publiek in de komende tijd. De reden hiervoor is dat de cijfers omtrent de corona-besmettingen weer stijgen. De minister-president benoemt de Feyenoord-supporters hierbij in het bijzonder.

'De basis is dat we lokaal en regionaal maatregelen treffen, gericht op de situatie ter plekke', begint Rutte tijdens de persconferentie. 'Waar nodig schalen we op naar maatregelen met een landelijk karakter. In deze aanpak hebben burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio’s een cruciale rol en een grote verantwoordelijkheid, waarvoor ze voldoende middelen in handen moeten hebben om die waar te kunnen maken.'

'Middelen die ze daarvoor nu al hebben, zijn bijvoorbeeld: het experimenteren met een mondkapjesplicht als gedragsmaatregel op risicovolle plekken, het afsluiten van parkeergelegenheden, het invoeren van eenrichtingsverkeer in volle winkelstraten, het intensiveren van handhaving waar nodig en het niet of beperkt toelaten van publiek tot amateurwedstrijden', vervolgt Rutte zijn verhaal.

Dan gaat hij specifiek in op het betaald voetbal. 'Voor het betaald voetbal geldt dat burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio’s de aanwezigheid van supporters kunnen beperken of verbieden. Deze maatregel kunnen we – als de cijfers daar aanleiding toe geven – oprekken naar landelijk niveau, zodat ze voor heel Nederland gelden.'

'In Rotterdam hebben we deze week helaas al hartstochtelijk zingende Feyenoord-supporters gezien bij de eerste training, geheel tegen de corona-regels in', maakt Rutte zijn verhaal richting de voetbalwereld concreet. 'Als kabinet kunnen we ons voorstellen dat – met de oplopende besmettingscijfers in Rotterdam – de burgemeester zal besluiten de aanwezigheid van supporters drastisch te beperken of helemaal te verbieden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Het is de hoogste tijd dat Nederland een groot stuk van haar bananenmonarchie geschiedenis verliest en dat we en een gekozen burgemeester krijgen en dat de eerste kamer direct gekozen wordt zodat we van die corrupte bende die aan niemand verantwoording schuldig is af zijn.
0 0
janmetdepet
Indrukwekkend triest hoeveel mensen vatbaar blijken te zijn voor allerlei simpele complottheorieen onderbouwd met eigen meningen die dan als absolute waarheid worden verkondigt.
Ja, hoor, Nederland lijkt op China en is een bananenrepubliek.
Lange Frans en Jensen markeren een dieptepunt in deze.
3 -4
DT10
Lange Frans, Robert Jensen, Illegaal... Dommer wordt het niet!
3 -3
ram
Het absolute uitschot van Nederland inderdaad. Vooral die Jensen. Die talkshow alleen al, die hij een paar jaar terug had. Wat was dat extreem en ranzig zeg.
0 -1
Nelloe
De wachtlijsten in de GGZ.. dit is het gevolg helaas.
0 -2
foensai
Feyenoord heeft meteen na de waarschuwing van Mark Rutte adequaat gehandeld en besloten dat alleen seizoenskaarthouders met een IQ boven de 70 binnen mogen. Op deze manier kunnen ze alle 400 makkelijk 1,5 meter afstand houden.
2 0
Kuningast
Man wat een achterlijke reacties hier.. logisch nadenken is er niet meer bij
2 -1
mgtow
Dat krijg je met een samenleving dat feminiseert. Dan maken feiten en logica plaats voor emotie en andere oppervlakkigheden
2 -1
BRAMHOUTEN
Nederland gaat steeds meer op China lijken. De leiders bepalen steeds heftiger wat wel en niet mag. Wetenschappers die een andere mening hebben worden monddood gemaakt en krijgen geen podium. En ja er zullen mensen dood gaan, maar dat gebeurd normaal ook al. Oversterfte is er niet. Er gaan jaarlijks 10.000 mensen dood aan de "normale " griep. Sinds de corona is er niemand meer dood gegaan aan de "normale" griep. Best gek toch. Er zijn sinds een aantal weken weer veel besmettingen, maar hoeveel mensen zijn nadat ze besmet zijn geraakt nou echt ziek geworden? Best raar dat ze deze getallen niet noemen toch?
4 -10
Ajax27
Brammmetje... meng je alstublieft niet in dit soort discussies. Hou je alstublieft bij je goede stukken over de jeugd. Je maakt jezelf zo dom en ongeloofwaardig. Al die maatregelen gaan er helemaal niet om dat mensen niet ziek mogen worden. Juist wel. Het gaat puur om de capaciteit op de IC's. Of ben je soms al vergeten dat die een paar maanden geleden over liepen. Mensen die op de lijst stonden voor normale operaties, waaronder mijn pa, die al jaren met klachten loopt en eindelijk geopereerd zou worden, kon niet meer terecht. Er waren geen bedden om hem na de operatie op de IC in de gaten te kunnen houden. Net als mijn vader hebben ontzettend veel mensen die geen levensbedreigende problemen hadden, maar wel geopereerd moesten worden te horen gekregen dat dit vertraging zou oplopen.

De ziekenhuizen, daar gaat het om. Het virus mag nog jaren blijven ronddwalen... als we het maar binnen de perken houden qua aantallen, zodat de ziekenhuizen niet uitpuilen, mensen in de zorg geen weken van 60-80 uur hoeven te maken om iedereen te kunnen behandelen.

Als je dat simpele feit niet kunt zien... tjah, dan houdt de discussie op.
1 -2
Web
Voetbal hoor ik je graag, maar hier komt het echte karakter er uit.
Emigreren een optie? zou niet weten waar naar toe?
Wand IEDER land neemt maatregelen ( wat zitten wij dan nog goed hier )
Wil je stoppen met dat Nederland op China begint lijken, anders WEG uit dit mooie land
Weet je wel wat je zegt?
1 -2
ram
Nou, laten we hopen dat alle burgemeesters dat doen dan. Supporters bij voetbal kan nu natuurlijk helemaal niet. Waanzinnig om te denken dat het wel kan. Moorddaddig zelfs.
3 -5
Koningtoto
In de buitenlucht is het niet moorddadig, als je ziet hoe vol pretparken zijn, van jong tot heel oud, zou je toch denken dat er daar gigantische brandhaarden moeten zijn. 1,5 meter wordt er niet of nauwelijks nageleefd, attracties worden eens in de 30 minuten of zo 'ontsmet', mondkapjes worden in de Efteling amper gedragen, in Phantasialand wel veel, maar lang niet door iedereen. Virologen zeggen ook duidelijk dat de kans op besmetting in de buitenlucht minimaal is en aangezien ik nog geen corona heb vind ik dat aannemelijker dan jouw mening.

Voetbal met publiek moet gewoon kunnen. Begin gewoon met een bezetting van 33% en bouw dat langzaam op. Als je pretparken open kunt houden, moet ik ook weer naar mn cluppie kunnen.
1 -1
ram
Realiseer je nu eens dat je niet 25.000 man (en dat x9 ieder weekend) van huis naar een stadion kunt teleporteren. En realiseer je dat een stadion echt iets anders is dan de buitenlucht. En realiseer je dat supporters echt gaan schreeuwen en shit waardoor 1,5 meter minstens 6 meter moet zijn.

Het argument van pretparken vind ik net zo debiel en kinderachtig. Want "zij mogen het ook". Ja. Jammer joh. Jij niet. In plaats van te janken dat jij een stadion in wil, kun je beter pleiten voor maatregelen in pretparken.
0 -2
Koningtoto
Ik ben dus in die pretparken geweest, anders had ik de voorbeelden er niet bij gehaald. Daar schreeuwen ze van half 10 in de ochtend tot 7 uur in de avond. Ik heb niks opgelopen. Niemand niet als je naar brononderzoek kijkt. Dus ga even ergens anders paniek zaaien man. Een stadion is opener dan een wachtrij voor de Baron of Taron. En daar sta je hutje mutje met schreeuwende ADHD mensen. Dus nogmaals in een open ruimte en dat is de Arena met het dak open is er weinig risico. Eigenlijk 0 en zeker als je 1,5 meter afstand houdt.
2 0
ram
Voor het gemak 'vergeet' je de rest van wat ik zeg. Klasse man.
0 -1
Koningtoto
De reis er heen? Nou nou, dat gaat nu toch ook wonderwel goed? Ook met de NS, is ook geen brandhaard. Inde rij buiten bij de burger bitch? Raak je ook niet besmet.
0 -1
ram
Dit is totaal niet bewezen en jij weet ook heel goed dat het een enorm risico is. En dat voor iets wat je ook gewoon op tv kunt zien.

Het is wat... de keuze tussen iets niet live zien of mensen mishandelen/vermoorden. Poeh! Ik twijfel zeg.
0 0
fanforeffer
met dank aan Halsema ,zij heeft doen geloven dat alles weer mag ! Als er 10000 op de Dam mogen demonstreren dan kunnen er ook wel kleine feestjes gehouden worden. En kunnen we ook weer met 250 man in een vliegtuig ! En dan een week lang het beest uithangen en dan weer naar Nederland. Testen hoeft niet.De KLM krijgt staatssteun en mag alles weer . Bij de NS is het zelfde.En de gewone man moet afstand houden ,en moet aan alle richtlijnen voldoen.
4 -7
Web
Halsema had ze uitgenodigd op de dam?
Of was het daar verkeerd ingeschat, heb je de hoofd van de politie niet gehoord?
Niet eerlijk, ik moet haar ook niet.
Maar dit is zo makkelijk
1 -3
Ajax27
Bij de NS hetzelfde... en precies hieraan zie je dat je gewoon weer 1 van de vele papegaaien bent die iedereen klakkeloos nalult. Ik reis iedere dag voor m'n werk met trein en bus. De NS heeft allerlei maatregelen getroffen. Op de stations en erbuiten. In de trein draagt vrijwel iedereen netjes zn masker. In de bussen hetzelfde. Als je niet weet waar je over lult, lul dan niet.
4 -2
Web
Zo is het toch
0 -2
Boer Gijs
zwaar overdreven om die paar gasten die even scandeerden voor de verkeerde club zo te bashen, calimero opmerking van Ajacied Rutte
1 -3
MPAjax
of "brave burgers bestraft voor volgen onzinnige regels, levenslange quarantaine op de loer"
4 -1
Adam24
Die altijd brave voetbalsupporters. Al tientallen jaren een onterechte kostenpost van iedere belastingbetaler in Nederland. Helemaal voor niets worden er iedere zondag kleine legers aangetrokken om de boel nog enigszins in toom te houden. Een onberispelijk strafblad hebben al die supporters. Nooit een onvertogen woord of daad jegens anderen.
1 -2
MPAjax
wat nu als het zou zijn "burgemeesters kunnen niet aanwezig zijn omdat de supporters het verbieden"
3 -1
KlasseLasse
25k boete is niks straf de clubs eens met een boete van 15 mil ofzo dan leer je er wat van!
1 -4
MPAjax
ja he en dan gaat je kaartje ineens 25k kosten, veel succes dr mee
0 0
AFCAMSTERDAM
Mooiste reactie van vandaag. Rivm: mijdt Rotterdam als het niet hoeft. Ajacieden: voor de corona crisis was het sowieso een goed idee Rotterdam te vermijden.
4 0
Web
Je moet daar nooit komen, ook niet in goede tijden
Vroeger eens per jaar, dat clubje in maken in de Kuip
Of een keer de beker weg kapen
2 0
voorkennis
FR12 ontploft en scheld tiert zoals altijd alsof t niks is.....en de moderators ??
Die slapen lekker verder of schelden net zo hard mee, wat een vreselijk vreselijk vreselijk volk zijn die rotterdammers
5 0
Web
Ik wil daar helemaal niet komen, ze doen maar daar
2 0
MPAjax
omdat ze dan helemaal niemand meer hebben die reacties kunnen plaatsen :D
1 0
MPAjax
had gehoord dat femke de water kanonnen al klaar heeft gezet voor het geval er mensen komen
2 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Gewoon zonder publiek voetballen. Niemand wil een tweede golf.
5 -6
OuweDibbes
Maar komen er besmettingen dan in het stadion als het dak openstaat? Dat is niet bewezen, sterker het schijnt te komen door ventilatie systemen.
2 -1
ram
Nee, je hebt gelijk joh. Iedereen stapt thuis in zijn teleporteermachine en komt direct op zijn stoel te zitten en komt niet meer dan 6 meter van anderen in de buurt. Ja; zes meter. Dat is wat je ongeveer in acht zou moeten nemen als mensen gaan roepen/zingen. En dat gaat natuurlijk gebeuren.

Met andere woorden... Mensen in stadions is moorddadig. Het is letterlijk het mishandelen, vermoorden en voor het leven beschadigen van mensen. En dat alles omdat je een potje voetbal wil zien.

Wat zijn mensen toch verrot. En vooral Nederlanders zijn om te kotsen, de afgelopen tijd.
0 0
Web
Omdat het niet bewezen ga je maar risico’s nemen dus?
Er is niemand in een stadion waar het spannend is die zijn emoties laat gaan door bv te juichen.
Ook jij weet beter.
6 -4
DaarHoordenZijEngelenZingen
Het is onmogelijk om 1.5 meter te handhaven in een stadion. Zeg nou eerlijk, als Ajax scoort zoek je toch je maten op met het juichen? Ik mis Ajax enorm maar de mensen in de zorg verdienen gewoon rust.
5 -2
Joseph
Alsof er een soort denkbeeldig lijntje zit aan die virusdeeltjes die er voor zorgen dat ze niet verder dan 1,5 meter bij iemand vandaan kunnen komen. Het is treurig hoe met wetenschappelijke ontwikkelingen omgegaan wordt.
Grootste gevaar van die voetbalwedstrijd, is de metro er naartoe en het café waar het eindigt.
3 0
Web
Zo is het toch, voetbal is emotie
1 0
jutter
That's the spirit!. Dat dat voor onze clubs grote financiele consequenties heeft moet dan maar, ze staan hier bepaald niet alleen in natuurlijk.
1 0
Oeroeboeroe
Geweldig! Dat het financiële belang groter is dan het gezondheidsbelang. Echt mooi man!
2 0
MPAjax
gewoon geen publiek, iedereen binnen, niemand zingen, allemaal mondkapjes op en gewillig een spuitje nemen dan is er ook geen virus meer en wie denkt er nu aan financieel gewin in een crisis *kuch* :)
4 -2
MPAjax
klopt, geef mij maar een tweede ferrari met het geld dat je vaccine gaat opleveren :)
1 -1
sucre
VW Golf!
1 0
OuweDibbes
Rutte als premier in 2010 en toen had de IC 2000 bedden.
Rutte als premier in 2020 en bij de uitbraak van de Corona hadden we nog 1100 IC bedden.
Duitsland een land die 5 keer zoveel ic bedden heeft op de miljoen inwoners heeft verhoudingsgewijs 4 keer minder doden als Nederland als je het totalen doden berekend naar 85 miljoen inwoners. Er waren geen mondkapjes, te kort aan medicijnen en in Januari verzekerde de regering dat Corona nooit naar Europa zou komen. Klimaat was veel belangrijker..
2 -2
ram
Tsja... je moet toch keuzes maken in het leven. Dat dit zou gebeuren was moeilijk te voorspellen natuurlijk. En er zal een reden zijn voor het terugbrengen van IC-bedden, denk je niet...? Waarschijnlijk stonden ze stof te vangen. Het is allemaal niet zo simplistisch als jij het schetst.

En ja: klimaat is ook belangrijker.
0 0
janmetdepet
Alsof ze in Duitsland geen klimaatmaatregelen nemen. En als een ding duidelijk is geworden dan is dat je met Corona landen heel moeilijk 1 op 1 kan vergelijken.
Ja, hoor, je leeft in een bananenrepubliek.
1 -2
OuweDibbes
Iedergeval managed de regering het daar even beter toch? Zie aan de cijfers.. 4 keer zo weinig doden. En dat zijn de aantallen die zijn doorgeven, ons dodental ligt minimaal nog 2000 hoger.
0 -1
Web
Jij bent heel goed in cijfers.
Mensen afrekenen op eventueel fouten, ook in de landen om ons een weten niet hoe het zich verder ontwikkeld, wie zegt dat het over een paar maanden niet andersom zou zijn?

Duitsers zijn ook veel gedisciplineerder dan Nederlanders, die luisteren veel beter naar de regels
Gelezen wat daar de boete is als ze niet testen
Kan oplopen tot 25.000 euro
4 -1
MPAjax
ze zijn gek met hun 25k boete maar voor de rest ben ik het ermee eens
0 0
ram
Ik vind het helemaal niet gek.

Je kunt door niet te testen zomaar 10 of misschien wel 100 mensen vermoorden. Je kunt daar ook 25.000 jaar gevangenisstraf voor geven... dan is 25k euro nog redelijk.
1 0
Web
Dat is bangmakerij denk ik?
De mensen waar ze bang voor zijn Turken die bij familie zitten en terugkomen, kunnen nog geen 250 euro betalen
0 0
sucre
Helemaal eens!
0 0
Web
Wat zou ik het erg vinden dat mijn vader er zo in stond
Ongelooflijk dankbaar dat mijn kinderen het WEL op kunnen brengen
1 0
OuweDibbes
Mijn vader is 71. Als jongen uit een arbeidersgezin uit het waterloopplein zeer succesvol. Nooit enige hulp gehad, heeft tot 3 jaar geleden gerookt en is ook stevig drinker, ook zwaar overgewicht. Hij wil gewoon bij zijn Neefjes in de kroeg van de Avonden komen, en geen regels. Vind je het gek, de man heeft 71 jaar voor zichzelf gedacht. Hij zegt, ik heb een mooi leven gehad, en als ik hieraan dood gaan maar ik kan mijn kleindochter zien en een biertje drinken dan is het dat. Maar hij laat zich niet opsluiten.
1 -1
ram
Tsja... Tot dat hij zijn 65 jarige happy buurvrouw besmet en zij sterft. Puur egoisme. Ik vind het een redelijk walgelijk verhaal kerel... sorry.
1 0
Web
Super opmerking van je vader
Als hij dan maar WEL ruimte houd naar mensen van zijn leeftijd in zijn omgeving, anders is het geen super vader , en besmet hij misschien mensen die daar niet blij van worden

Maar kan het ook zo zijn dat mensen er anders in staan?
Mensen bv van rond de 50 ( 21 jaar jonger dan je vader ) die onderliggend leiden hebben, nog heel graag er wat jaartjes aan vast willen maken
Ik ben maar 5 jaar jonger, maar ben wel voorzichtig
2 -1
sucre
Respect!
1 -3
ram
Want?
1 0
Web
Achteraf is alles makkelijk
Heel veel IC bedden met heel veel personeel, dan was het ook weer niet goed geweest
Had jij deze pandemie voorspeld?

Maar jij zegt eigelijk
Veel bedden, maakt niet uit dat de ouderen en kwetsbaren dan dood gaan
1 0
OuweDibbes
Ik mag je stukjes over Voetbal graag lezen web, maar ingodsnaam waar zeg ik dat Ouderen en Kwetsbaren dood moeten? Verder ben ik geen viroloog, dus pandemie voorspellen laat ik maar bij hen. De Nederlandse virologen heb ik overigens bij de eerste pandamie in hen leven niet in januari en februari gehoord. Misschien ook tijd om hen na deze crisis eruit te gooien.

Ik zeg alleen dat de rekening van het door de VVD en PVDA op het bezuinigen van de zorg ons teveel doden heeft gekost. En dan zijn er nog zelfs 2500 doden niet eens meegeteld, aangezien ze dood waren werd er ook niet getest. En dezelfde lieden spreken ons nu aan op onze verantwoordelijkheid, hoe hypocriet. En het erge is dat de RIVM, OMT de Jonge, Rutte bij hen overleggen in het catshuis geen notulen maken. Dus dat kan nooit worden opgevraagd bij een WOB verzoek.
1 0
Web
Wat moeten onze leiders dan weg kijken, omdat ze misschien in het verleden dit onderschat hebben?
Ze zullen echt deze situatie gaan evalueren, wat hebben wij in het verleden verkeerd gedaan
0 -1
Web
Het zal aan ons zelf liggen
Houden wij de discipline om rekening te houden met de ruimte, dus met de andere mensen
En nemen wij deze pandemie serieus?
Zo niet, ga er dan maar van uit dat het heel erg gaat oplopen, en zomaar de sport er uit gehaald worden
Waar is de verantwoordelijk?
Natuurlijk ik ben een ouder persoon met onderliggend klachten, en nog behoorlijk ook
Ik zorg wel dat ik niet in de gevaren zone kom, en probeer de ruimte te houden
Maar ik mag toch hopen dat de jongeren rekening houden met de kwetsbaren, dat wil je toch niet?
Opa en Oma zal jullie toch lief zijn, en er alles aan doen om ze niet te besmetten
Rutte geeft ons de verantwoordelijkheid en gaat niet met een stok slaan, HOUD RUIMTE
9 -2
sucre
Als ik griep had of verkouden ging ik ook niet naar mijn oma van 90! Dat is niet anders. BLIJF WEG als je denkt risico te lopen.. Medicijn is VEEL ERGER dan de kwaal. Zoon gaat 1e jr HBO, lekker hoor bijna geen kennismaking en digitaal onderwijs. Dat baart MIJ zorgen. Net zoals alle nevenschade, zoals massaontslagen, depressies, onbehandelde (ernstige) ziektes, zelfmoorden. VEEL ERGER dan covid-19. Maar ja, we redden mensen met onderliggend lijden en we helpen de wereld jarenlang in een crisis, yes!
7 -4
Web
Als je voorzichtig omgaat met deze pandemie, rekening houd met elkaar
Vallen er minder ontslagen, en is beter voor de economie
Doe je dit niet, kost het nog veel meer geld
De categorie mensen voor mij, mijn ouders en opa en Oma hebben veel ergere dingen mee gemaakt, die snappen echt waar jij het over hebt hoor.
Het blijkt steeds meer dat de jeugd ( gelukkig niet allemaal ) niet meer tegen een tegenslag kunnen
4 -4
sucre
Tegenslag? Dit is UNIEK! Nog nooit voorgekomen. Minder ontslagen? Ik geloof dat je het nieuws niet volgt. Maar hier komen we toch niet uit, je hebt mensen die main stream klakkeloos geloven en mensen die eigen mening vormen op basis van andere bronnen en ook gewoon wetenschappers (van Erasmus MC!!) of artsen (wereldwijd) die zeggen dat dit medicijn VEEL erger is dan de kwaal...
2 -4
JKBEATS
Sucre wat een egoïstisch en bovenal dom gelul. Web snapt het. Daar zit inderdaad het verschil in denken. Kortetermijnvisie hebben ipv lange termijn en het grote van het kleine kwaad niet kunnen scheiden. Come on.
0 0
Web
Ik weet donders goed dat de economie hier een enorme opdonder van krijgt
Maar jij denk dat dit niet gebeurt als je deze pandemie anders benadert?
Daar zit het verschil in denken
De hele wereld in lockdown , maar wij weten beter dan al de medici en virologen die zich ernstig zorgen maken
Even de boel laten gaan, en je ziet het
Antwerpen zit alweer op slot, omdat ze de ruimte niet kunnen ( willen) houden, hadden ze dit wel gedaan, konden de kroegen gewoon door draaien, nu weet maatregelen
2 0
036AFCA97
Nou, dan weten we al wat onze groene femke gaat beslissen.
2 -2
Web
Femke is het virus?
Of heeft Femke een hele moeilijke taak nu
Het is ook mij burgemeester niet, in het tegen deel zelfs
Wil jij dat de covid 19 zich blijft verergeren in Amsterdam?
4 -4
DUDE92
En terecht, je gaat toch niet met duizenden tegelijk in een stadion zitten terwijl het aantal besmettingen sterk stijgt? Zelfs met de beste wil van de wereld gaat het niet iedereen lukken om afstand te houden.
3 -2
Web
Publiek gaat het niet worden voorlopig
Er is toch ook niets aan als je telkens op moet passen
Voor de TV kijken, het is even niet anders
1 jaar misschien aan passen, is dit nu zo moeilijk?
3 -3
sucre
Ja!!
3 -3
JKBEATS
Egoïst :’)
0 0
sucre
Paniek!!
Om met vd Sar te spreken: kappen met die shit!
2 -2
sucre
Paniek!!
2 -3
Labrador
Dat was al bekend.
0 0