'Ajax wil Ekkelenkamp vooralsnog niet verhuren'

ThijsZwagerman, 04-08-2020 om 12:50, 5037 views, De Telegraaf, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax wil Jurgen Ekkelenkamp deze zomer in principe niet verhuren. FC Twente en sc Heerenveen willen de 20-jarige middenvelder graag tijdelijk overnemen van Ajax, maar de Amsterdammers willen Ekkelenkamp in ieder geval voorlopig nog bij de selectie houden, zo schrijven De Telegraaf en Voetbal International

Naar verluidt zou Ajax pas willen overgaan tot het verhuren van Ekkelenkamp als duidelijk is dat Donny van de Beek definitief bij Ajax blijft. Dit is vooralsnog niet het geval en daarom is directeur voetbalzaken Marc Overmars niet van plan om Ekkelenkamp in dit stadium van de transferwindow al te verhuren aan FC Twente of sc Heerenveen. 

Ekkelenkamp debuteerde in het seizoen 2017/2018 al in de hoofdmacht van Ajax, maar veroverde tot dusver nooit een vaste basisplaats. Het merendeel van zijn wedstrijden speelt het talent voor Jong Ajax, waarvoor hij inmiddels 43 duels heeft gespeeld. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Gewoon uitlenen. Deze jongen heeft gewoon veel speelminuten nodig in de eredivisie
0 0
Ozymandias
Het probleem voor Ekkelenkamp is dat hij zowel als '10' als rechtercentrale middenvelder voorbij zal worden gestreefd door talenten die ook een grote voetbalintelligentie hebben maar dat aan een groter voetballend vermogen koppelen. Dit seizoen is eigenlijk de laatste kans voor Ekkelenkamp om bij Ajax door te breken want zodra talenten als Ünüvar, Fitz-Jim en Regeer er fysiek aan toe zijn zullen zij de kansen krijgen om in het eerste door te breken die anders aan Ekkelenkamp waren gegeven. Ik geef hem eigenlijk meer kans om alsnog als rechtercentrale verdediger door te breken door een concurrentiestrijd van Álvarez, Schuurs en Jurriën te winnen.
1 -1
Daminem
Ik begrijp Ajax goed. Ik heb Ekkelenkamp en vd Beek eens naast elkaar gezet qua statistieken. Let wel, ik ben uitgegaan van de statistieken van vd Beek toen hij 20 jaar was. Ekkelenkamp kan echt betere cijfers overleggen. Dus ik vind de negativiteit over Ekkelenkamp van veel supporters niet terecht.

Ekkelenkamp (5 april 2000)

Seizoen 2019/2020
Eredivisie (131 minuten) 4 wedstrijden 1 doelpunt / 1 assist
KK (1843 minuten) 21 wedstrijden 11 doelpunten / 3 assists
KNVB Beker (188 minuten) 3 wedstrijden 1 doelpunten / 0 assist
CL (2 minuten) 1 wedstrijd 0 doelpunten / 0 assists

2164 minuten 29 wedstrijden - 13 doelpunten - 4 assists

Aantal minuten per doelpunt 166 minuten
Aantal minuten per assist 541 minuten

Van de Beek (18-04-1997)

Seizoen 2016/2017
Europa League (545 minuten) 10 wedstrijden 0 doelpunten / 1 assist
Eredivisie (538 minuten) 19 wedstrijden 0 doelpunt / 2 assists
KK (1308 minuten) 16 wedstrijden 6 doelpunten / 5 assists
KNVB Beker (180 minuten) 2 wedstrijden 0 doelpunten / 1 assist
CL-Kwalificatie (77 minuten) 1 wedstrijd 0 doelpunten / 0 assists

2648 minuten 48 wedstrijden 6 doelpunten / 9 assists

Aantal minuten per doelpunt 441 minuten
Aantal minuten per assist 294 minuten
2 -2
wladimir
Dat seizoen van van de Beek was onder Bosz toen hij stand-in was van Klaassen. Het seizoen ervoor had Frank de Boer hem al flink wat minuten gegeven. Pas onder Keizer had van de Beek een onbetwiste basisplaats.

Nouri en van de Beek werden altijd gehyped. De Ligt en de Jong bleken later de echte supertalenten. Het is verstandiger voor van de Beek om nog een jaartje te blijven. Ekkelenkamp kan dan bij Twente laten zien wat hij waard is.

Van de Beek wordt een beetje overschat en Ekkelenkamp een beetje onderschat. Naast Ekkelenkamp hebben we ook nog Eiting, Gravenberch en Labyad. Allemaal beter dan Marin die vorig jaar voor veel geld is gekomen.
0 0
Babangida83
Vd Beek heeft 1100 minuten meer Europa League en Eredivisie gespeeld op die leeftijd. Als je hier de statistieken van mij bij zet van de 43ste klasse amateurs, dan waren die ook beter dan die van Vd Beek.
0 0
trodat4030
Techniek valt niet te vatten in statistieken, dus zonde van de tijd man. Donny is zó veel beter dan Ekkelenkamp... Ga voor de grap even het aantal balcontacten erbij pakken, ga je best hard schrikken hoor..
1 -1
Jayq
Ik kijk dan liever waar ze op hun 20ste de minuten maakte.

Van de Beek:
32 wedstrijden (1340 minuten) in Ajax 1
16 wedstrijden (1308 minuten) in Jong Ajax

Ekkelenkamp
8 wedstrijden (321 minuten) in Ajax 1 (6x invaller, 2x basis in beker)
21 wedstrijden (1843 minuten) in Jong Ajax

Kijkend naar de doelpunten en assists:
Ekkelenkamp scoort hoger gemiddelde qua doelpunten (in Jong Ajax)
Van de Beek scoort beter gemiddelde qua assists (in met name Ajax 1)

Van de Beek was op zijn 20ste duidelijk verder dan Ekkelenkamp.

Desondanks vind ik het overigens prima dat Ekkelenkamp de kans krijgt om zich tijdens de voorbereiding te bewijzen. Zelfde geldt voor Eiting en Lang. En zelfs voor Marin en Labyad. Ook is het nog de vraag of Kudus en Gravenberch direct weten te overtuigen als potentiële basisspeler.

Aangezien het middenveld volledig heringericht gaat worden, kun je gewoon iedereen een kans geven die je nu toch hebt lopen. Echter moet er ook een plan klaar liggen om spelers te kopen als de huidige middenvelders niet weten te overtuigen.
1 0
BillSplate
Dat is opzich prima, maar beiden speelden niet op dezelfde positie in het 1e en bij jong dus logisch dat Ekkelenkamp betere cijfers kan tonen. Hij stond veel vaker als 10 opgesteld.
0 0
Ron75
Als je dit seizoen toch 5x mag wisselen, is de kans op speeltijd voor de jonge talenten ook een stuk hoger en dus kan je ze er beter bij houden als ze dicht tegen het eerste aan zitten
1 0
Elayais
Ik vraag me altijd af waarom talenten hier altijd zo snel afgefakkeld worden. Ik denk dat er best wel potentie in Ekkelenkamp zit en dat hij niet op 18 jarige leeftijd al basisspeler is doet daar niks aan af.

Er is geen garantie dat hij daadwerkelijk het niveau aantikt wat er nu gevraagd wordt, maar het is ook echt geen zekerheid dat het niet zo is. Denk dat het een hele intelligente speler is met een neus voor de goal. Het is geen mega opvallende speler, maar dat betekent niet dat ie geen waarde heeft.

Ik denk zelfs dat met de aanvallers die Ajax nu heeft Ekkelenkamp wellicht de perfecte aanvulling kan zijn. Een speler die meer op achtergrond is, zijn taken goed uitvoert en op de juiste momenten belangrijk is, maar in die rol vooral ook de ruimte laat om andere te laten excelleren zoals Promes, Neres, Antony, Traoré, etc.
2 0
Intec
Fijn nieuws dit zat ik echt op te wachten. Nu al de beste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Laat het maar snel beginnen want Ekkelenkamp blijft
0 0
Ajax_33
Wat een rare keuze zeg. Heeft absoluut niet de kwaliteiten voor het eerste en met zijn leeftijd is het beter om ergens anders dan Jong Ajax te voetballen.
3 -2
Jornnn
Donny vertrekt - Ajax haalt vervanger - Ekkelenkamp vertrekt naar Heerenveen. Zoiets zal het wel worden.
0 -1
trainerdv
Als van het gouden "middenveld" Donny, Lasse, Hakim en Frenkie echt niemand meer over is, dan moeten we echt veel hoger in gaan zetten dan Ekkelenkamp, Gravenberch, Eiting, Lang en Marin. M.a.w: Er moet een zwaargewicht bij en Ekkelenkamp mag verhuurd worden.
3 -1
Schip
Je moet inderdaad een echte kwaliteitsroutinier aantrekken, waar talenten zich aan op kunnen trekken. Maar Ekkel erbij houden is voor de breedte van de bank niet slecht. Je moet opties hebben. Vraag is alleen of dat zijn ontwikkeling ten goede komt.
0 0
AFCA1510
Gaat natuurlijk nooit het beoogde niveau van Ajax 1 aantikken. Laat hem lekker via een andere eredivisieclub een mooie carriere uitbouwen. Als Overmars hem zie als mogelijke waarde voor het eerste vind ik dat zeer armoedig.
2 -1
ajaxrosenberg
Tja wel een risico dat andere clubs dan al voorzien zijn als Donny uiteindelijk toch blijkt te vertrekken. Ik denk dat Ekkelenkamp best een leuke carrière kan hebben maar verwacht dat hij het niet bij Ajax gaat redden. Als ik hem zo zie heeft hij geen hele zwakke plekken maar hij blinkt ook niet ergens in uit.
3 0
ajaxxcied4life
In doelpunten maken blinkt hij uit.
2 0
ajaxrosenberg
Net zoals bijvoorbeeld Bojan in de Barcelona opleiding? ;) Ja hij speelt op een andere positie.

Als je op een hoger niveau gaat spelen is weleens op de goede plek staan vaak niet goed genoeg meer omdat er dan net wat minder ruimte is. Dan zul je wat meer specifieke kwaliteiten nodig hebben.
1 0