'Ajax richt vizier op linksback en controlerende middenvelder'

ThijsZwagerman, 04-08-2020 om 08:00, 19357 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Voetbal International hoopt Ajax zich tijdens de huidige transferwindow nog te versterken met een linksback en een controlerende middenvelder. Op beide plekken hebben de Amsterdammers opties, maar de posities zijn wel wat dun bezet. 

Waar trainer Erik ten Hag afgelopen zaterdag nog aangaf dat Ajax mogelijk de markt op gaat voor een nieuwe linksachter, bericht Voetbal International nu dus ook over een eventuele nieuwe controlerende middenvelder. Recent werden middenvelders Pierre-Emile Højbjerg (Southampton) en Fausto Vera (Argentinos Juniors) nog aan Ajax gelinkt, maar de komst van deze spelers lijkt een lastig verhaal te worden. 

Welke spelers er verder op de radar staan bij Ajax is zowel voor de linksbackpositie als voor de vacature van controlerende middenvelder niet bekend. De transfermarkt is nog open tot 7 oktober, dus tot die dag heeft Ajax nog de tijd om de selectie te versterken op de gewenste posities. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Verdedigende middenvelder met extra lengte en snelheid aub en een centrale verdediger met dezelfde eigenschappen. Anders worden we koppend en in de omschakeling in de CL geslacht.
Ik roep ook nog steeds om een vervanger voor Ziyech want ik zie ‘m nog niet opstaan in de huidige selectie. Maar dat wordt dan wel een dure grap.
0 -1
Babangida83
Op linksback heb je Martinez en Dest. (Salah Edinne komt eraan)
Op rechtsback heb je Nous en Timber.
Op rcv heb je Schuurs, Ekkelenkamp en Rensch.
Op lcv enkel Blind. Ik zou juist voor een LCV gaan.

Want Martinez is op zich prima in het centrum, maar niet naast de jonkies die we momenteel hebben staan. Die coacht bovendien bijna niet en snapt onze buitenspelmomenten nog niet helemaal. (Stapt achteruit, wanneer Blind vooruit stapt om iemand buitenspel te zetten.) En op die positie hebben we leiderschap nodig.

Dan weet ik nog wel een goede die ook prima achter Blind wil opereren: Vd Ven.
0 -3
sdjt01
Ekkelenkamp op rcv??? Dest op linksback is vorig jaar uit nood geboren, maar hij is toch echt rechtsbenig.
2 0
Babangida83
Dest heeft daar in de jeugd heel vaak gespeeld en kan daar prima uit de voeten.

Ekkelenkamp is echt goed als centrale verdediger. Kan met zijn dynamiek bovendien zo het middenveld inlopen. Verdedigen kan hij prima en koppen ook. Voor t middenveld wat mij betreft net iets te weinig vernuft, techniek en positiespel in zn benen.
0 0
vdhaas
Dest linksback? Lijkt me niet aannemelijk.
1 0
oudzuid2
grappig hoe er zolang ik me kan herinneren altijd een tekort aan/probleem met linksbacks is bij Ajax, en er op de rechtsback positie de één na de ander uit de eigen jeugd doorbreekt
1 0
jutter
Juist de 2 posities waarom bijv. de NOS podcast sterren het allemaal wat minnetjes vinden. Echte kenners moet je met een kaarsje zoeken, maar dan is daar altijd onze nieuwe held Thijs nog.
0 0
Kuningast
Fijn om te lezen! Hoop dat het ook lukt want op deze posities is versterking zeker nodig
0 0
Red Devil
Er mag ook wel een scorende spits bij.
0 -10
ram
Hahaha, dude...
1 0
ajaxxcied4life
Met Tadic (Topscorer seizoen 2018-2019) Huntelaar, Traoré, Brobbey, Hanssen hebben we voor de spitspositie voldoende opties lijkt mij.
4 0
ST
En Promes als beste optie in mijn ogen.
0 -2
Kuningast
Nee joh, Traore en Brobbey moeten kansen krijgen
2 0
AFCA1510
Controleur/spelverdeler moet pririoteit nr1 zijn op dit moment, iemand die comfortabel is aan de bal en deze ook echt wil hebben. Hoop echt dat Overmars een topper kan aantrekken op die positie. Daar ontbreekt het momenteel echt aan in de selectie. Zo'n type speler kan echt de nodige rust en vertrouwen brengen in de rest van je elftal.
2 0
grannig mokum1
Precies D
1 0
Sampaoli
Voor de linksback zou ik in Zuid-Amerika gaan scouten, daar lopen jongens met gif en voetballend vermogen rond. Een speler als Cufre (23, Velez) is daar een voorbeeld van. Kost ook een stuk minder dan bijvoorbeeld Wijndal, wat uiteraard een goede speler is maar wel 15 miljoen moet kosten.

Een opbouwende nummer 6 die ook nog eens veel ballen afpakt en voor de defensieve balans zorgt zijn schaars. Marc Roca van Espanyol moet slechts 15 miljoen kosten, maar is een hele lastige transfer met clubs als AC Milan als concurrent.
1 0
AjaxHoorn
Kun je wat meer over Cufre vertellen?
1 0
036AFCA97
Onana
Dest Fosuh-Mensah Blind Angelino
Henrique Martinez
Donny
Neres Tadic Promes

Dit is wel een heel lekker elftal als dit ooit zo zou lukken.
0 0
Sampaoli
Is alleen niet erg realistisch. Angelino is onhaalbaar, Henrique kost ook meer dan 20 miljoen en Fosu-Mensah is wel haalbaar maar heeft al jaren niet op RCV gespeeld.
1 -1
Ajaxbrl
CVM : Koopmeiners, De Roon, Lobotka, Vera?
LA : Wijndal, Van Aanholt, Angelino, Kurzawa?
0 -5
ajaxxcied4life
Lobotka is uit dat rijtje mijn absolute favoriet. Voor de LB positie is van Aanholt denk ik als enige enigszins haalbaar.
1 0
AjaxHoorn
Koopmeiners en de Roon zou ik verschrikkelijk vinden. Lobotka is goed, Vera lijkt me goed.
1 0
Sampaoli
Lobotka is véél te duur en daardoor onhaalbaar. Heeft Napoli recent 20 miljoen voor betaald.
1 0
AjaxHoorn
Klopt.
0 0
DeMeervanweleer
Veel zal duidelijk worden als Ajax definitief CL speelt scheelt toch zo`n 40 m. . Wijndal zou ik niet doen, te duur en ik zou als Ajax zijnde principieel geen zaken meer doen met Alkmaar Zeikstreek. Verder hoop ik op een 6 die ook als LCV uit de voeten kan, vind de posities achterin nog het minst overtuigend.
1 -1
geDaante
Nee joh, niet weer zo'n multi-functionele die op meerdere posities uit de voeten kan, maar matig. De 6 moet een heel goede voetballer zijn.
1 0
Ajaciedoss0412
Martinez?
0 0
036AFCA97
Zou dit betekenen dat Donny en Nico dan echt weggaan?
0 0
AlexIbarra
Ook als ze blijven is er plek voor een (reserve) LB en een klasbak op RCM.
1 0
DonAdam
Nico waarschijnlijk wel, die heeft een gelimiteerde transfersom, maar Donny niet, want die moet 50 miljoen kosten. Donny is sowieso een 10, die desnoods als 6 of 8 uit de voeten kan.

Waar het om gaat is dat er nooit adequate vervangers voor Frenkie en Schone zijn gehaald. Marin en Eiting voldeden niet, Blind werd naar achteren gehaald om dat de achterhoede niet functioneerde en daarom werden er twee verdedigers, ALvarez en Martinez opgestelt als 6 en 8.

Er ligt daar nog een vacature en ik ben blij dat daar eindelijk op gereageerd wordt. Als Overmars toch een goede spelverdeler voor op 6 zou kunnen vinden, dan kunnen we wellicht weer potten breken in de CL met de klasse voorhoede die we hebben.
3 0
AjaxHoorn
Eens, ik vind Martinez een geweldige speler, maar het type Frenkie of Schone hebben we heel erg gemist.
3 0
036AFCA97
Linksback: Wijndal, Van Aanholt of Angelino
Middenveld: Matheus Henrique of Renato Sanches (zal volgens velen niet mogelijk zijn maar vind het potentiel en erg goede speler)

Propper heeft bijgetekend, gaat niet meer veel beter worden denk ik en ga je dus ook niks meer aan verdienen als Ajax zijnde. En verder zou ik persoonlijk graag Timothy Fosuh-Mensah nog zien komen voor de RCV positie, omdat ik hem beter vind dan Schuurs en Alvarez ben ik geen fan van.
1 0
AjaxHoorn
Ik denk dat Wijndal zo rond de 15 miljoen moet kosten, wellicht richting de 20. Dat gaat Ajax nooit betalen en dat zou ik ook te veel vinden.

Angelino zal ook veel kosten en ik denk na de top in Duitsland dat hij niet nog naar Ajax komt.

Van Aanholt zie ik nooit spelen, ik heb een beetje de indruk dat het een vrijblijvende speler is. Een back moet gif hebben. Daarom vind ik Mazraoui echt helemaal niks.

Matheus ken ik alleen van YT, lijkt me een goede speler. Propper zal het vast niet worden.
Ik ben altijd fan geweest van het fysiek van TFM. Snel, sterk en een goede inspeelpas. Maar ook heb ik hem al zo lang niet gezien.

Ik denk dat Ajax het beste weer Zuid Amerikanen kan halen die aan het profiel voldoen. Het liefst Nederlanders, maar die zijn of geen toevoeging of ik denk te duur.
1 0
GrandMasterFlex
Laat het dan alsjeblieft Propper zijn
1 -1
DrFootball
Propper heeft in februari zijn contract verlengd tot 2023. Die heeft het naar zijn zijn in Engeland. Daarbij kan Brighton vragen wat ze willen en ik vermoed dat we dan op een bedrag uitkomen wat Ajax niet kan en wil betalen.
2 0
afcasven1995
Propper zou wel geweldig zijn om Gravenberch naast hem aan de hand te nemen. Kan verdedigen, passen en wegdraaien.

Maar is gewoon een vaste basisspeler bij een PL club, die zullen hem echt niet voor een zacht prijsje laten gaan.
0 -1
Jornnn
Geweldig. Propper speelt bij een matige club en een grotere club dan dat heeft nooit interesse gehad. Supporters zouden het niet erg vinden als hij verkocht wordt.

Iets zegt mij dat Propper niet de Messias zal zijn die hij hier bijna is in de comments.
1 -1
gebruikersnaam
Dit zou mij mooi lijken. Er van uitgaande dat Nico vertrekt. Niet heel realistisch dat dit haalbaar is, denk ik, maar goed.

RV Dest
RCV Schuurs
LCV Blind
LV Martinez
RCM Klaassen
LCM Pröpper
AM vd Beek
RA Antony/Neres
CA Tadic
LA Neres/Promes
0 -4
ram
Dat komt mij teveel in de buurt van het houthakkersmiddenveld van Frank hoor...
1 0
Adam24
Als tagliafico gaat en Ten Hag inderdaad van plan is om Martinez op linksback te zetten dan hebben we een linksbenige verdediger nodig als backup. Voor die rol zou ik Riedewald aantrekken. Kan op beide posities, kent de club, echte ajaxspeler, Is pas 23 en gaat anders naar PSV zegt mijn gevoel.
1 -1
DrFootball
Omdat hij anders naar PSV gaat moet Ajax hem maar kopen? Heeft in Engeland duidelijk laten zien dat het destijds een terechte keuze is geweest dat Ajax afscheid van hem heeft genomen.
0 0
Web
Ik heb nooit begrepen dat Riedewald zo makkelijk aan de kant is gezet bij Ajax
Had best veel potentie
Maar de toenmalige trainer zag het niet in hem zitten.
Was zelfs internationaal.
0 0
MosesD
Back up Blind: van de Ven van Volendam. Geweldig talent!
Back up Martinez: ik laat me graag verrassen, maar wel iemand die er direct kan staan. Martinez kan nodig zijn als lcm.
Nieuwe rcm: Eduard Altuesta met als back up Timber.
2 -1
Boer Gijs
We missen ook nog steeds een spits, de opvolger van Dolberg. Daarnaast moet er een opvolger zijn voor Ziyech, met zijn voorassists, echte assists en goals. Zo'n speler kan natuurlijk opstaan, en het kan natuurlijk met een andere manier van spelen dat er meerdere creatieve spelers zijn die iets creëren, maar we vooral centraal voorin missen we toch iemand denk ik.
1 -8
Sterretje73
Denk dat we teveel aanstormende aanvallers hebben en ze dus niet daarnaar gaan zoeken. Traore hoor ik ineens amper meer terwijl die jongen het toch prima deed. Zie die liever een faire kans krijgen dan dat we Huntelaar nu elke keer laten opdraven. Bovendien kun je zeker ook Brobbey speelminuten gaan geven. Hij heeft het temperament, fysiek en power om ook op het hoogste niveau direct een impact te kunnen maken. Samen met oude vos Klaas en natuurlijk de andere gevestigde namen moet het met de goals wel goed gaan komen.
1 0
DT10
Tadic, Traoré, Huntelaar, Brobbey, Hansen...
8 0
Jornnn
Missen een spits? Huntelaar, Traore, Promes, Tadic, Brobbey. Volgens mij is het redelijk vol.
5 0
Boer Gijs
Huntelaar te oud als volledig basisspeler. Traore niet goed genoeg lijkt het. Promes hoort aan zijkant, is geen spits. Tadic doet het prima, maar mis je dan op andere positie. Brobbey enorm talentvol, maar nog te vroeg denk ik. Kortom, ik snap wel dat iedereen het met me oneens is gezien hele rij die jij noemt, maar voorzie toch dat we tijdens het seizoen zo'n speler (a la Boadu bijvoorbeeld) gaan missen en dat de roep om zo'n spits (ook hier) dan toch weer zal klinken. Maar goed, ik zie graag mijn ongelijk bewezen...
1 0
DT10
Mocht Nico vertrekken, zou ik als Ajax zijnde hoog inzetten voor een vervanger. Grimaldo, Reguillon, Angelino of Roussillon bijvoorbeeld. Wie niet waagt, wie niet wint!
0 0
Van Reenen
Roussillion ben ik al een paar keer geweest op vakantie. Echt een prachtig dorp/stadje in Frankrijk. Maar wist niet dat daar ook een zeer goede linksback opgroeide!
1 -1
Ajaciedoss0412
Lekker bijdehand maar: Roussilon is een linksback die speelt bij Wolfburg.
0 0
Whatever
Linksachter: Pelle van Aanholt, Jaïro Riedewald, Owen Wijndal of Angeliño

Controlerende middenvelder: Matheus Henrique, Davy Pröpper, Kevin Strootman
0 -12
ram
Haha, dude... Riedewald, Strootman en fucking Pelle van Anholt? Come on...
0 0
KingJames23
Ik denk dat jij Patrick van Aanholt bedoelt? Pelle van Anholt is nog niet goed genoeg voor Emmen.
0 0
MosesD
Tikke breed Strootman?? Haha, alsjeblieft zeg. Bovendien hebben nou juist geen controleur voor aan de linkerkant nodig.
2 0
DT10
Strootman? Meen je dat nou?
0 0
fc Barcelona_ke
Vera wordt lastiger om halen? Vera wil zelf nasr ajax, maakt nog makkelijker
3 0
MosesD
Vertel, wat maakt Vera geschikt? Of is dat alleen omdat je de naam hebt gehoord?
1 -2
AlexIbarra
Hij reageert op de tekst in het artikel.

Ongeacht de kwaliteiten van Vera, heeft die jongen aangegeven graag naar Ajax te willen komen en 'de concurrentie' biedt slechts 5 mln.
In de tekst staat echter 'dat het lastig lijkt te worden' om hem te halen, dus waar die zin vandaan komt snap ik ook niet helemaal.

Of we hem Willen halen is natuurlijk een tweede.
2 0
Cesc8
Dit worden proppen en cufre 100 %. Zogenaamde vriendendienst van veltman voor een miljoen geloof ik niet in, daar heeft onze Marc wel een idee bij. Propper deze kant op voor onder de hoofdprijs.
2 -1
Jornnn
Pröpper. De trots van het Nederlands voetbal. Doe mij dan maar eigen jeugd.
2 -2
DT10
Cufre ruilen tegen Magallan...
2 0
Multi
Nou hopelijk schieten ze dan wel op, want grote kans dat als het eenmaal rond is je zo weer een week verder bent. En als de speler vervolgens naar Nederland komt zou het mij niet verbazen als hij eerst 2 weken in quarantaine moet.

Het zou toch wenselijk zijn de selectie zo snel mogelijk bij elkaar te hebben, zodat ze al zoveel mogelijk samen kunnen trainen en het liefst ook wat oefenwedstrijden kunnen afwerken.
4 0
AFCAMSTERDAM
Zou Denis Zakaria graag zien! Helaas onhaalbaar denk ik...
0 -1
iammike
Cufré en Matheus Henrique zou ideaal zijn. Maar die laatste is toch nooit meer haalbaar.
3 0
iammike
Vraag me af of dit waar is aangezien Ten Hag volledig iets anders zegt.. Hoop dat VI gelijk heeft maar vrees dat er geen CVM komt.
0 0
DT10
Ten Hag zal natuurlijkm altijd in de media zeggen dat hij tevreden is met zijn selectie, ook al is dat niet zo
0 0
KJHuntelaar
Ben erg benieuwd wie ze op t oog hebben, als ze een ervaren iemand zoeken die er direct staat voor verdedigende mid denk je aan Propper maargoed die lijkt me niet haalbaar..
1 0
ajaxxcied4life
Ik zou Pröpper ook een goede optie vinden. Het zou mij ergens erg verbazen als hij niet op het lijstje zou staan als gegadigde.
1 -1
geDaante
Heeft bijgetekend, dus kans lijkt sowieso erg klein.
2 0
ajaxxcied4life
Kijk aan. Was ik niet van op de hoogte.
1 0
MaximilianRosse
Mocht Nico vertrekken zou ik proberen Angelino te halen. Zal wel aardig wat kosten maar dat is een vervanger die er direct staat.
2 -2
PetrosQ
Dan moeten ze de verwachting hebben dat Donny van de Beek gaat vertrekken of hem in de nieuwe speelstijl als 10 zien.

Want anders heb je voldoende opties voor op het middenveld: Donny, Martinez, Eiting, Gravenberch, Marin, Kudus, Ekkelenkamp, Taylor, Jensen. Of zij moeten een aantal hiervan niet goed genoeg vinden.
0 0
PJSM
Fausto Vera lastig verhaal!!! Deze jongen wil graag naar Ajax en kun je voor 8 mln ophalen. Zie het lastige verhaal niet zo. Los van het feit dat ik deze jongen laat staan de kwaliteiten ken.
4 -1
ajaxxcied4life
Hij zal vast heel getalenteerd zijn, maar ook weer piepjong en ik denk dat Ajax juist opzoek is naar een gelouterde speler voor die positie, die zijn sporen in het internationale voetbal al heeft verdiend, want getalenteerde middenvelders heeft Ajax zelf ook in de personen van Taylor en Eiting. Vandaar denk ik ook de interesse voor die Hojberg van Southampton.
1 0
afcasven1995
Denk meer dat Ajax een gevestigde naam wil op het middenveld. Naast Gravenberch nog een talent zetten is gevaarlijk.
4 0
Schip
Duidelijk. Je moet iemand hebben die niet te erg met het eigen spel bezig is, maar al weet wat zijn niveau is en daarin constant is.
0 0
AJAXAFC1
Precies ajax moet gewoon een type casemiro hebben bv, voetballend vermogen etc hebben we genoeg
0 0
geDaante
Niet mee eens, je haalt je voetballend vermogen als team onderuit als je er ineens één tussen hebt staan die daarin niet mee kan. Met name omdat Ajax op balbezit speelt, goed wil opbouwen en van achteruit over de grond wil voetballen en combineren. Een zwakke schakel is dan funest.
0 0
Bky
Halleluja. Goed nieuws.
1 0
afcasven1995
Ik blijf erbij: Matheus Henrique, de perfecte speler voor ons.

Was samen met Bruno Guimaraes de beste nummer 6 van Brazilie, Guimaraes nu naar Lyon waar die het goed doet.
1 0
Fredschuit1
Rcv is ook onderbezet.
2 -5
Bjorn
Timber, Schuurs, Alvarez. Of ze goed genoeg zijn is een andere discussie, maar de opties zijn er.
5 -2
Stamhoofd
Magallan :p
1 0
Mikee
Halen we Westermann ook terug.
0 0
ajaxxcied4life
Angelino zal inmiddels wel onhaalbaar zijn vrees ik.
0 0