Van der Sar 'bezorgt' Feyenoord flink geldbedrag

BartVeenstra, 03-08-2020 om 08:15, 20199 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft Feyenoord indirect aan een mooi geldbedrag geholpen, zo valt maandagochtend te lezen in De Telegraaf. Wanneer de transfer van Nathan Aké naar Manchester City officieel is, levert dat Feyenoord bijna een half miljoen euro op.

Daarmee komt het totaalbedrag dat Feyenoord heeft geïncasseerd sinds het vertrek van de jeugdspeler op 3,5 miljoen euro. Aké vertrok als zestienjarige voetballer naar Chelsea en speelde daarna voor AFC Bournemouth. Feyenoord profiteert van het feit dat er dit jaar een nieuwe regeling van kracht is, waarbij 'binnenlandse' transfers voor het eerst nog de oude club laten meedelen door middel van een opleidingsvergoeding. Deze regeling gold eerder alleen bij een transfer naar een ander land.

Bovenstaande is een van de eisen van de European Club Association, waar Ajax-directeur Van der Sar onderdeel van is. De voormalig doelman was een grote voorvechter van deze regeling, zo schrijft De Telegraaf. 'Van der Sar heeft herhaaldelijk aangegeven dat hij de belangen van alle Nederlandse clubs behartigt en daar is dit een voorbeeld van.'

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dolblij
Echt een TG-artikel. Grote gillende kop, en vervolgens een hoop onzin.
0 0
AFCA-B93
Trouwens, ik zie op voetbalzone allemaal gasten roepen dat Senesi dik 20 miljoen waard is, Kokcu ook en Berghuis ook. Op wat baseren die jongens dat? Berghuis laat het alleen zien in de Eredivisie en verder nergens. En alleen omdat Ajax voor zulke bedragen verkoopt, moeten die gasten van Feyenoord dat ook ineens opleveren..

Iemand die objectief een mening kan geven? Ben echt benieuwd namelijk
0 0
LangeTermijn
https://www.transfermarkt.nl/feyenoord-rotterdam/startseite/verein/234 is een relatief objectieve nieuwsbron. Vaak is de daadwerkelijke transferwaarde uiteindelijk x 1,5, maar het geeft een indicatie.
Dan zou ik inschatten dat Senesi 10 miljoen waard is, Kokcu 20 miljoen (jong, veel potentie, langlopend contract), Berghuis 15 miljoen.

Maar uiteindelijk is het net als een huis: wat de gek ervoor geeft.
0 0
TheRiviera
Bedragen in het voetbal zijn in alle eerlijkheid onrealistisch. Dit geld ook voor spelers van Ajax. Er waren Ajax supporters die riepen dat De Ligt en Frenkie individueel al 150 miljoen waard waren. Dus dat een paar supporters van Feyenoord 20 miljoen roepen voor spelers zoals Senesi vind ik niet zo apart.
0 -1
PJSM
Er is dus weer budget in de de haven.
0 0
Restored
Dit artikel is echt alleen geschreven om te provoceren
2 -2
Kingoffdatoilet
Ja, maar dat is ook de manier om lezers te trekken.
1 0
Noxin
De link met AJax is wel heel ver weg in dit artikel, hoor. Ik dacht even dat Overmars Nathan Ake had gekocht.
2 0
WZAWZDB14
Jezus dit is wel heel ver gezocht..
2 0
oudzuid2
leuk dat de kleintjes ook meeprofiteren zo
1 0
Frank1978
Wat lijkt deze speler veel op Gullit zeg!
1 0
Babayaka
Beter op deze mannier, dan 5ton aan belastingcenten lijkt me.
0 0
Ajaxbrl
De achtervolging op Ajax is nu dan echt ingezet!
0 0
Ozymandias
Dit is op papier misschien maar een kleine verandering op de regels rondom de opleidingsvergoeding maar in de realiteit zal dit een behoorlijk grote impact hebben op kleinere clubs die veel tijd, energie en financieën in hun jeugdopleiding investeren. Persoonlijk hoop ik dat de opleidingsvergoeding in de toekomst wordt verhoogd van vijf procent tot minimaal tien procent (en het liefst zelfs vijftien of twintig procent of veel).
4 0
LangeTermijn
Dat zou voor een (top)opleidingsclub als Ajax natuurlijk goed uitpakken.

Maar aan de andere kant zou het ook kunnen betekenen dat rijke clubs nog meer en nog jongere talenten al wegkapen. Het is helaas een lucratief verdienmodel. Aké is er ondanks zijn lelijke carriëre ook gekomen...
0 0
Radie125
Kunnen ze eindelijk de schroeven van de stoeltjes vervangen. Zijn nodig aan een opknap beurt toe.
0 0
Jordaanwals
Toch weer 3 aankopen die op jaarlijkse basis spectaculair uit de helikopter stappen daar. Hopelijk doet van de Sar er nog een half miljoentje bij namens Ajax.
0 0
ajax_janneman
Is toch weer een halve Diemers, of ook wel 1/16e - 1/18e Botman. Gaat rap daar.
0 0
Redrum
Ze beginnen bij RKC en Fortuna al te zweten. Die kunnen binnenkort een bod verwachten op één van hun spelers.
10 0
Frank1978
Hahaha! Geniaal weer deze! :D
1 0
Radie125
Denk dat ze eerder kijken bij Top Oss meer het nivo wat ze in Rotjeknor nastreven.
1 0
mgtow
Telstar. Daar moet je je eigen bammetje meenemen. Ik denk dat Boskamp graag wat bamihapjes sponsort voor deze pareltjes.
0 0
Leprechaun
Bijna een half miljoen! Daar kunnen ze nog wel een topper uit het rechter rijtje van halen!
1 0
Ajax27
Je kunt ermee lachen, maar bij Feyenoord lopen nog veel meer jeugdspelers weg dan bij Ajax. Als je dan op deze manier toch veel meer voor een talent kunt krijgen die op z'n 16e vertrok nadat ie 7-8 jaar de opleiding heeft gevolgd, dan is dat beter voor iedere opleidende club.
1 0
Kingoffdatoilet
Veel jeugdspelers die bij Ajax vertrekken gaan voor geld, bij Feyenoord lopen ze bij bosjes weg omdat ze elders een betere opleiding en meer kansen krijgen.
0 0
Ajax27
Goed verhaal, maar nog steeds... als je dan voor iedere weggelopen speler 3 miiljoen krijgt ipv 3 ton, dan kan dit in een aantal jaren heel veel gaan schelen.
0 0
AJAXAFC1
Kunnen ze een 3rde linssen of diemers halen de pure middelmaat
2 0
LangeTermijn
Als Ajax Diemers had gekocht dan zou iedereen Ajax uitlachen. En je zou je als Ajacied kapot schamen.
0 0
MK77
Van de KKD dan
1 0