Beenhakker wedde: 'Chivu wist niet wat-ie moest zeggen'

BadembaBarrie, 02-08-2020 om 22:30, 7125 views, SANTOS Online |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Toen Leo Beenhakker in 2000 technisch directeur werd bij Ajax, had hij er al ruim drie decennia als trainer in het betaald voetbal opzitten. Tussen alle clubs die hij getraind had zat Ajax, maar ook Feyenoord, waarmee hij in 1999 kampioen werd. Een foto daarvan had Beenhakker op zijn kantoor bij Ajax hangen en dat leverde een mooi verhaal op over Christian Chivu.

De destijdse aanvoerder van Ajax was niet blij met de foto van Beenhakker en liet dat op niet mis te verstane wijze blijken. 'Hij ging uit zijn dak: "godverdomme, dat kunt u niet maken!"', zo herinnert Beenhakker zich de uitbarsting van de Roemeen. 

De oud-trainer besloot van Chivu's emotie gebruik te maken en ging een weddenschap met hem aan. 'Ik zei tegen hem: "als jullie kampioen worden, dan haal ik hem weg"', aldus Beenhakker, in gesprek met SANTOS Online

Dat Beenhakker een man van zijn woord is, bleek toen Ajax in 2002 beslag legde op de 28e landstitel uit de clubgeschiedenis. 'Toen ze kampioen werden, kwam hij de maandag erop gelijk naar boven, die bijgoochem. Hij stak zijn kop om de deur, wilde zijn bekkie al opentrekken, maar daar hing hij al: een foto van Chivu met de schaal. Hij wist niet wat-ie moest zeggen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Don Leo, de allereerste peoplesmanager voordat het woord bestond.
1 0
Mocrodammerr
Geweldige vent die Leo..hij wist altijd héél goed om te gaan met de zogenaamde moeilijke spelers in de selectie. prachtige vent.
2 0
ST
Zoekt Chivu geen stage?
0 0
ST
Haha mooie vent is Beenhakker toch
0 0
AlexIbarra
Hehe, mooi verhaal!
0 0
SuperTurk
Onbetaalbaar, goeie ouwe tijd
1 0
Schip
Mooi van Chivu.
1 0
Bobbaasje
Kom terug naar Ajax!
2 -1
Ajaxxxisdebeste
Als wat laat die beste man lekker van zijn oude dag genieten.
0 0
Ferd
Zo oud is chivu niet. Die mag best als jeugdtrainer aan de slag bij Ajax
3 -1
Ajax27
Mooie anekdote!
2 0
Caelintroy
Die Beenhakker, mooie kerel.
9 0
Maxwell_5
Priceless
6 0