'Geen toespelingen op protocol toegestaan op testlocaties Eredivisie'

JesseTH, 14-07-2020 om 23:40, 3134 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het kabinet staat niet toe dat de Eredivisieclubs toespelingen toepassen op het protocol tijdens de oefenwedstrijden in augustus, zo schrijft De Telegraaf dinsdagavond. Ajax, PSV, FC Groningen, De Graafschap, NEC, Go Ahead Eagles en Almere City zorgen met hun stadions voor de zogenoemde Field Labs. Toewerken naar stadions met een respectabel aantal supporters, is er echter nog niet bij.

Vanaf 1 september is er weer beperkt publiek toegestaan bij de wedstrijden in het Nederlands betaald voetbal, maar daarmee kan dus nog niet geschoven worden. De clubs willen de aantallen zo snel mogelijk opkrikken, maar het antwoord daarop van het kabinet geeft die ruimte niet. 'Testen is toegestaan, maar daarbij moet de anderhalve meter-regel in acht worden genomen', reageerde het.

Op die manier is het niet mogelijk om te experimenteren binnen het protocol, want de inachtneming van de anderhalve meter-regel is niets nieuws. Voor PSV is het een doorn in het oog, want zij wilden het zogeheten ’Brainport-armbandje’ testen. 'Deze moet ’normaal’ bezoek van evenementen weer mogelijk maken, maar om de effectiviteit ervan te kunnen testen, is het noodzaak om (gelimiteerd) zonder de anderhalve meter-maatregel te testen', zo wordt er geschreven.

Ook Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen, is teleurgesteld over de houding van het kabinet. 'De opzet en de gedachte vooraf, was om iets buiten de protocollen te kunnen treden en zo versneld richting volle stadions te kunnen gaan', zo vertelt hij. 'Dat zit er nu niet in, terwijl het voor iedereen goed zou zijn. Wanneer wij straks 4.000 supporters in het stadion kunnen ontvangen, wat gaan die andere 16.000 dan doen? Niemand wil dat zij elkaar opzoeken in de stad en daar voor onverantwoorde drukte zorgen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hartvoorajax1
Geen toespelingen? Weet de redactie wel wat dat begrip inhoudt? Ik lees in het stukje niets over toespeling. Dat betekent zoiets als iets niet letterlijk zeggen wat je bedoelt maar er wel op zinspelen. Het gaat in het stukje meer over de onmogelijkheid voor de clubs om het protocol aan te passen of te versoepelen. Of mis ik nu iets?
2 0
mgtow
Psv wilde weer eens interessant doen met een dom bandje hoor. Nepclub.
0 -2
off
Mag je nog zo laat opblijven? Ik heb niks met PSV, maar dat armbandje is best een slim idee.
1 0
MrPink
Tjaa wat wil je met brainfart als sponsor...
1 -1
mgtow
Niemand wilde zich verbinden met die club dus dan maar een hoop bedrijven vragen om een kleine bijdrage. Het heeft allemaal veel weg van een handenarbeidclubje.
1 -1