'Zag ik hem ineens tegen een gebouw aan staan'

GinoHaverkamp, 13-07-2020 om 15:20, 5241 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Heinz Stuy heeft veel goede herinneringen aan oud-ploeggenoot. Wim Suurbier In gesprek met de NOS springt er één anekdote uit over de voormalig rechtsachter, die zondag stierf op 75-jarige leeftijd.

Stuy en Suurbier speelden in de jaren zeventig samen bij Ajax en wonnen tal van prijzen. 'Hij was een uitstekende mandekker', zegt de voormalig doelman over Suurbier. 'Rinus Michels zei eens dat hij de uitblinker van de tegenpartij kort moest dekken. "Als 'ie moet pissen, ga je met 'm mee", zei Michels. Dat deed Suurbier dan ook.'

Samen maakten de ras-Ajacieden tal van bijzondere gebeurtenissen mee. Eentje die duidelijk is blijven hangen bij Stuy, kent haar oorsprong in Milaan, toen Ajax op bezoek ging bij AC Milan. 'We verbleven in de bergen. Na het eten maakten we nog een wandeling. Zei Wim: "Ik moet zo nodig... Heinz, ga jij effe een stuk papier zoeken in de bossen." Zag ik hem daarna ineens tegen een gebouw aan staan, een wit gebouw. Nou, daar lag een hoop... Dat wil je niet weten', herinnert hij zich. 'En 's avonds werd daar een disco-avond gehouden. Alle mensen die binnenkwamen, keken naar die hoop.' Het was tekenend voor de humor die Suurbier zo kenmerkte. 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bdsngsfs
Wow. Voetbalhumor hoort in een theater. Echt zoveel klasse.
0 0
kade88
Die club opkopen en er een opslag voor chemisch afval van maken.
0 0
Laurel
Goed verhaal Heinz! Van alles kom je met zo iets na iemands overlijden - houd die lekker voor onder elkaar en vertel iets dat hem wat meer siert. Dit zijn de verhalen die de man, een groot Ajacied, eeuwig achtervolgden en gaat hij weer even extra aanstippen - domoor!
0 -1
Red Devil
R.I.P.Held.
1 0