'KNVB overweegt verplicht gebruik mondkapjes voor fans'

GinoHaverkamp, 13-07-2020 om 09:05, 10176 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De KNVB overweegt het gebruik van mondkapjes verplicht te maken voor supporters die in coronatijd als publiek in de stadions aanwezig zijn. Dat meldt Voetbal International op basis van het door de KNVB onthulde coronaprotocol. Verplicht gebruik van mondkapjes is officieel nog niet het geval.

Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat er weer publiek aanwezig kan zijn bij voetbalwedstrijden komend seizoen, maar wel onder strenge regels. Ten eerste moet de anderhalve meter gehandhaafd kunnen worden. 'Uit verkennend onderzoek van diverse clubs en initiatieven vanuit de markt blijkt dat twintig procent tot mogelijk veertig procent van de stadioncapaciteit benut zou kunnen worden, als de huidige overheidsregels (juli 2020) gehanteerd worden', citeert VI het coronaprotocol van de KNVB.

Daarnaast moeten mensen die zich in de corona-risicogroep begeven thuisblijven. Hoe dit gehandhaafd wordt, wordt niet vermeld. Wel moeten fans vooraf een gezondheidscheck doen. Dat is een lijst met vijf vragen en als één van die vragen met 'ja' beantwoordt wordt, is de desbetreffende persoon niet welkom in het stadion. Dit zijn de vragen:

- Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
- Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
- Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
- Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
- Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Niet iedereen krijgt deze vragen voorgeschoteld, zo meldt VI. Men wordt van tevoren gevraagd of alle vijf de vragen zijn gelezen en of ze allemaal met 'nee' zijn beantwoord. Zo niet, dan is de desbetreffende persoon niet welkom.

Hygiëne en mondkapjes

Daarnaast moeten er in de stadions voldoende mogelijkheden zijn voor supporters om hun handen te wassen en te desinfecteren. Van het verplicht gebruiken van mondkapjes is nog geen sprake, al zou de KNVB het wel overwegen. Over het schreeuwen, hard juichen en zingen in de stadions meldt de bond niets, ook al is dit door de overheid verboden. Er is nog niet genoeg duidelijk over deze regel. Als de Eredivisie van start gaat, moet dit wel het geval zijn.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Robbie en de Kock
Prima toch!
In het dagelijks leven werd er door het RIVM getwijfeld aan het nut van mondkapjes. Klopt.
Maar ik ben erg blij dat mijn onbekende buurman straks in de JC Arena zijn eigen kapje vol spuugt bij een doelpunt in plaats van mij en mijn zoontje.
1 -1
Jariiii
Ach ja, en een detail als 'handhaving' vergeten we gewoon even.
1 0
Schwalbino
Handhaving ter plekke is lastig.

Maar we hoeven daar niet moeilijk over te doen. Door naar binnen te gaan verplicht je je een mondkapje te dragen tijdens de wedstrijd. Daarmee ben je juridisch een contract aangegaan met de partij die jou toegelaten heeft onder die voorwaarde. Kom je dat contract niet na gedurende de wedstrijd dan is dat voldoende reden om je voorlopig (1 seizoen of zo) geen toegang meer te geven.

Wie niet wil meewerken om het virus onder controle te krijgen plaatst zich buiten de gemeenschap en hoeft wat mij betreft ook niet te rekenen op steun van die gemeenschap.
0 -1
Jayq
In het artikel:

"Verplicht gebruik van mondkapjes is officieel nog niet het geval."
"Van het verplicht gebruiken van mondkapjes is nog geen sprake, al zou de KNVB het wel overwegen."

Titel:
"KNVB overweegt verplicht gebruik mondkapjes voor fans"
2 -1
DT10
Ben benieuwd hoe de regionale driehoek denkt over al die “gezichtsbedekkende kleding”..
0 0
talent020
Een Mondkapje vind ik prima!, maar dan wel met volle stadions.
2 -5
ArthurG
Ben bang dat dat zeker nog niet gaat gebeuren. Mondkapjes zijn geen vervanging voor de anderhalve meter helaas.
0 0
Illegaal
Vooralsnog geeft het RIVM als advies dat het dragen van mondkapjes geen effect heeft op de verspreiding van COVID-19 en dat er onvoldoende wetenschappelijke onderbouwing is.
1 0
Oliveira
Of nog beter: Iedereen verplicht een Darth Vader pak dragen. In 1x van het gezeik af.
2 0
Oliveira
Wat een onzin. Je ademt continu je omgeving lucht in. Dan kan je nog beter verplichten dat iedereen hun eigen zuurstoftank meeneemt en een bijbehorende mondkapje..... . Waar is dan de onderbouwing dat het wel "veilig"is met zo'n waardeloze mondkapje van 50 cent? Ik ben daar weleens benieuwd naar.
2 -1
Bijgoochem
It's just a mask?

It's just two weeks.
It's just non-essential businesses.
It's just to keep from overwhelming the hospitals.
It's just until cases go down more.
It's just to keep others from being scared.
It's just for a few more weeks.
It's just communion or singing. You can still meet.
It's just until we get a vaccine.
It's just a few side effects.
It's just a bracelet.
It's just to let people know you're safe to be around.
It's just for the coronavirus vaccine.
It's just an app.
It's just to let others know who you've been in contact with.
It's just a few more months.
It’s just a video.
It’s just an email account.
It's just for protecting others from hate speech.
It's just a few people.
It's just a little chip.
It’s just for medical information & paying for things.
It’s just so you can travel.
It’s just so you can get your driver’s license.
It’s just so you can vote.
It's just a statue.
It's just a building.
It's just a song.
It’s just a piece of paper.
It's just a flag.
It's just a piece of cloth.

It's not just a piece of cloth.

It's not just a mask.
3 -10
Robbie en de Kock
Ik voel een liedje opkomen!
0 0
Schwalbino
Als je bovenstaande googelt kom je uit bij mensen die tegen vaccineren zijn en die bang zijn dat ze een chip krijgen ingeplant.
4 -4
niquedegraaff
Ja en? Het gaat erom wat er in de vaccins komt te zitten. En nu de EU ineens heel rap genetisch gemodificeerde vaccins toelaat kan het hard gaan, met de gemodificeerde mens.

Met een genetisch gemodificeerd vaccin kan je bepalen wie leeft en wie dood gaat. Zelfs seksuele oriëntatie is er mee te beïnvloed.

Maar joh, laat jij je maar lekker inspuiten door nieuwe regeltjes van het kabinet en moedertje overheid (dat al niet zo'n goede reputatie heeft op het gebied van waarheid en zo).

Je doet alsof mensen die kritisch zijn op vaccins dom zijn. Meteen wegkijken.

Maar volgens mij ben jij vooral heel dom omdat je blind vertrouwd op een bestuursorgaan dat er om bekend staat dat het uitpuilt van list bedrog en corruptie. Bestuursorganen met veel macht moet je altijd heel voorzichtig mee zijn.
De geschiedenis laat keer op keer zien dat het volk uiteindelijk weer moet vechten tegen tyranie van boven. Of dacht je dat je grondrechten uit de toverhoed waren gekomen? Daar is een lange oorlog aan vooraf gegaan.

Denk toch eens na!
3 -3
Bky
Over het eerste kun je gewoon kritisch zijn zonder direct een wappie te zijn, dat tweede moet je altijd tegen strijden, daar over praten is niet een of ander complot, dat is goede discussie over privacy en overheidsmacht.
1 0
Aspers73
Euh ik laat mijn eigen ook niet vaccineren hoor. Ik beslis zelf wel wat voor troep ik in mijn lichaam laat spuiten, en een haastig in elkaar gezet vaccin hoort daar niet toe.
4 -2
Bijgoochem
Tja ik hoef ook niet per se te worden gevaccineerd eigenlijk. Versneld ontwikkeld vaccin. Voor een klein beetje oversterfte in de winter (kijk de cijfers er maar eens op na). Lekker, ga ik m'n kinderen mee laten inspuiten. Laatst eentje op TV die verkondigde dat er een beloningsstelsel zou komen, als je gevaccineerd bent mag je naar een concert en als je niet gevaccineerd bent niet. Concert zal dan ook wel voetbalstadion worden.
Ik ben echt geen complot gekkie, maar het wordt een beetje twijfelachtig allemaal momenteel.
5 -4
ram
Ik vind dit best een mooie post. En het is ook een "belangrijk post".
Maar... in dit geval: volslagen gestoord.

Dit slaat op iets als het dragen van een Jodenster. Dat soort dingen. Niet op het tijdelijk dragen van een maskertje om mensen om je heen te beschermen. Als Corona weg is, zijn de maskertjes ook weg.

Je mag je best een beetje schamen dat je dit soort posts gebruikt in deze situatie.
4 -4
aka
Een maand geleden verkondigde ze nog dat mondkapjes schijnveilgheid was
4 -3
ArthurG
Het is natuurlijk niet zo dat een mondkapje een vervanging is van afstand houden, goed je handen wassen, etc. Dat is waar men zich zorgen over maakte, dat mensen zouden denken dat ze met een mondkapje wel goed zaten, en dus die hele afstand ook niet zo nodig was.
1 0
ram
Een maand geleden is overdreven. En verder heet dat "voortschrijdend inzicht". Daar is niets mis mee.

En niemand zegt dat het de oplossing is; het is gewoon iets wat een beetje helpt. Dus waarom moet daar zo over gejankt worden? Als het een beetje helpt, kun je dat toch gewoon doen? Misschien scheelt het een paar doden. Misschien wel jouw oma. Dan toch maar wel doen?
3 -2
Illegaal
Vooralsnog geeft het RIVM als advies dat het dragen van mondkapjes geen effect heeft op de verspreiding van COVID-19 en dat er onvoldoende wetenschappelijke onderbouwing is
0 -1
Ajax The Best
Wat er mis mee is? Dat je veel te weinig zuurstof binnen krijgt en dat schadelijk is voor je gezondheid. Dus we doen dan iets ten koste van de gezondheid voor iets ten gunste van de gezondheid wat niet bewezen is
4 -2
ArthurG
Als je gewoon zo'n standaard mondkapje draagt krijg je prima zuurstof binnen hoor, er komt voldoende lucht aangezien zo'n ding niet hermetisch gesloten is. Het zit een beetje vervelend, maar een zuurstof tekort? En dan praten over dat het niet bewezen is dat mondkapjes helpen...
0 -3
Ajax The Best
Waar baseer je het op dat je voldoende zuurstof binnen krijgt? Op de NOS of zo?
Test het en ervaar het. En als je te ver bent verwijderd van vertrouwen op je eigen waarneming: pak er even een paar onderzoeken bij, het is nogal simpel meetbaar.
1 -2
ArthurG
Ik heb zelf meerdere keren zo'n ding langer dan een uur per keer opgehad, ik had er niet zo'n last van. Zoals ik al zei, zit niet echt lekker, maar meer dan dat is het niet. En je kan het wel over onderzoeken hebben, nou link ze dan maar. Ik heb ze niet kunnen vinden.

Daarnaast worden in sommige landen dit soort mondkapjes ook al jaren veel gebruikt. Zie bijvoorbeeld Japan, waar zo'n beetje iedereen met een klein verkoudheidje zo'n ding opzet in het openbaar. Je zou denken dat het zo ondertussen wel groot nieuws zou zijn als het echt zo slecht zou zijn voor de zuurstoftoevoer.
1 -3
AjaxPassion
Prima oplossing, dit bevordert de handhaving.
2 -4
Kuningast
Vinden de ultras prima! Die hebben vaker een maskertje op
1 0
oudzuid2
gaat never nooit gehandhaafd worden.. in het OV zie je de stoere binkies achter in de bus ook alweer met hun mondkapjes over hun nek hangen, wordt ook niet tegen opgetreden
2 0
Ajax The Best
Zijn dat stoere binkies of mensen die weten welke schade het aan hun gezondheid oplevert als ze minutenlang te weinig zuurstof krijgen?
1 -1
ajax2004
We hebben het hier over mondkapjes geen plastic zak
0 -3
niquedegraaff
Ga het maar eens meten. Zuurstof gaat wel degelijk omlaag.
2 0
Ajax The Best
Ik ken ze. En ik heb het inderdaad over mondkapjes
1 0
ram
Waarom overwegen? Gewoon doen. Het kan in ieder geval totaal geen kwaad (in tegenstelling tot wat sommigen hier beweren) en misschien helpt het een beetje.

Maar om eerlijk te zijn geloof ik niet zo in het hele plan om afstand te houden in stadions en niet te zingen en juichen. Dat soort dingen werken prima op rustige en beschaafde plekken zoals een schouwburg. Een stadion is niet bepaald een plek van beschaving. Je kunt dit gewoon niet verwachten van (simpele) supporters. En het is ook gewoon niet leuk. Als ik niet kan juichen, ga ik sowieso niet naar een stadion. Dan is de helft van de fun eraf.
5 -6
Ajax4proud
Even terug kijken naar de feiten van de wedstrijd Atalanta Bergamo - Valencia en je bedenkt je nog een keer wat je wel en niet het beste kan doen.
0 -4
Aspers73
Wat zijn de feiten dan? Zijn ze besmet in de bus, of trein naar Milan toe? in de kroegen de avond er voor of op de avond zelf? Of in het stadion? Of thuis ? Hoe oud waren de zieken? hadden ze onderliggend lijden? Wat was hun algemene gezondheid? Waren zo op tijd bij de dokter of veel te laat?
1 -1
ram
Allemaal vragen die totaal niet van belang zijn.
0 -1
Ajax4proud
Het bewijs dat zonder controle het virus zich razendsnel verspreidt.

Lees het artikel, ik ga het je niet uitleggen.

https://www.ad.nl/europees-voetbal/de-wedstrijd-die-nooit-gespeeld-had-mogen-worden-atalanta-valencia-was-biologische-bom~a5fa78b2/
1 -3
Ajax The Best
Sinds wanneer is het AD een bron waar we op kunnen vertrouwen?
Heeft het AD soms ook vermeld dat de epidemie in Nederland al ruim een maand voorbij is? (gewoon op basis van harde cijfers behorend bij de harde definitie van het RIVM zelf)
1 -1
ram
Ja, vind ik ook. Maar het IQ van de gemiddelde supporter is de helft van dat van jou en mij... En dus vrees ik dat dit niet werkt.

In mijn ogen kunnen er pas weer mensen in de stadions als er een vaccin of heel goed medicijn is. En dan gaat het niet alleen om de aanwezigheid in het stadion zelf maar ook de reis ernaartoe en verplaatsingen in gangetjes enzo.
1 -4
Ajax4proud
Als je kijkt hoe supporters met elkaar omgaan. In emotie wil je gaan juichen althans zeker voor je club. En wat gebeurd er wanneer je club wint in een stadion. Dat kan gewoon niet meer volgens de regels. Als supporters dat niet kunnen accepteren, ja dan heb je gelijk.
0 0
ram
Ik denk dat supporters dat inderdaad niet kunnen.
0 0
Illegaal
Om je kennis wat bij te schaven.

Er kan onmogelijk een vaccin komen tegen deze corona omdat het een RNA virus is.
Sars en HIV zijn ook RNA virussen die al lang aanwezig zijn .... tot nu toe is er GEEN vaccin tegen gevonden en waarom zou jij dan denken dat ze tegen corona wel een vaccin vinden?

Leg me dat eens uit of had je deze info nog niet?

Ja je hebt waarschijnlijk gelijk over het IQ van de gemiddelde supporter.

Er spelen hele andere dingen rond corona die niks met corona te maken hebben.... wat vind jij o.a. ervan dat Nederland al 200 miljard spendeert aan een vaccin die er niet zal komen.... vind je dat niet wat verdacht?

Maar ja die gemiddelde supporter die zal het allemaal wel niet zo snappen zoals je zelf zegt, dus als je het niet begrijpt ik begrijp het.
1 -1
RusselWestbrook
Weet je wat ook RNA virussen zijn?

De virussen die zorgen voor respectievelijk rodehond, de bof en de mazelen.

Daar hebben we bijna allemaal een spuitje voor gehad. Jij ook.

Een SARS vaccinatie was overigens ook al in een vergevorderd stadium voordat de ziekte uitdoofde.

Waar haal jij je informatie vandaan, kerel?
1 -2
ram
Ja, allemaal erg verdacht. En president Bush vloog zelf de vliegtuigen in het WTC en sprong eruit met een parachute om daarna veilig te landen op de platte aarde, op een eiland met 2Pac en Elvis.
0 -3
CFO
Kan je alsjeblieft stoppen met het verkondigen van onzin als je niet weet waar je het over hebt?

200 miljard voor een vaccin? Dat zou zeker verdacht zijn. 200 miljoen zit dichter in de buurt.

Dat HIV en Corona RNA virussen zijn, dat klopt. Maar er zijn ook hele belangrijke verschillen. Het HIV virus muteert continu en COVID-19 tot op heden niet. Het menselijk immuunsystem kan het coronavirus aanvallen en uitschakelen. Dit is bij HIV niet het geval en is een gigantisch groot verschil bij het ontwikkelen van een vaccin. Omdat Covid-19 veel milder is, geeft het meer mogelijkheden om met een levend vaccin te werken, hetgeen bij HIV uitermate risicovol is.

Dat er tot nu toe nog geen vaccin is, dat lijkt me vrij logisch, gegeven dat je normaal over 5 jaar praat. Daar speelt de overheid echter ook een rol, aangezien een ingediend dossier eerst 6 maanden op tafel blijft liggen voordat er iets mee gedaan wordt. Ook wordt er standaard uitgegeaan van een effectiviteit van >95% bij een nieuw vaccin. Deze standaard wordt ook losgelaten. >70% wordt waarschijnlijk al goedgekeurd. Dat is ook een enorm verschil bij het ontwikkelen van een vaccin.

En waarom er geen vaccin tegen SARS is? Omdat er wereldwijd 8,000 besmettingen waren en 800 doden. Een vaccin is niet interessant om te onwikkelen indien het marktpotentieel minder dan een miljard USD is. De kosten en de kans op falen maken het in dat geval niet interessant.

En ter verduidelijking, ik heb jaren in de farmaceutische industrie gewerkt.
1 -3
ram
Kijk. Dit zijn de berichten!
0 -1
Illegaal
Even terugkijken na de info van andere kenners die beweren dat niet in het stadion mensen besmet zijn in de open lucht maar meer in de reis van en naar het stadion, in de kroegen daarna en op de wc e.d. van de supporters.
3 -1
Illegaal
Een masker dragen is bewezen heel erg ongezond.
Zet er maar eens 1 op, meet je saturatie (zuurstof in je bloed) en je hartslag, meet dan na 10 minuten nog eens en na 30 minuten nog eens, je zuurstof is na 10 minuten al minder dan 93%.
In het ziekenhuis geven we dan een liter zuurstof erbij om te zorgen dat je hersens en organen gezond blijven.

Na een half uur zijn je waardes alarmerend en sterven cellen af. Vooraleerst van je best doorbloede cellen dus van je organen.

Draagt jouw papa of mama 1 of jij misschien zelf realiseer je dan dat dat lichaam veel minder zuurstof binnenkrijgt, waardoor alle vitale functies binnen 10 minuten dalen maar ook het immuunsysteem daalt.
Tegelijkertijd krijgt hij of zij meer schimmels en bacteriën binnen, zeker bij een kapje wat steeds herbruikt wordt. En met een niet goed werkend immuunsysteem is dat geen goede combinatie.

Ps. Ik ben verpleegkundige
Christine Kn….
5 -9
RusselWestbrook
Als degene die dit geschreven heeft in de zorg werkt moeten ze die persoon direct ontslaan.

Zuurstof en koolstofdioxide zijn moleculen van maar een paar atomen groot. Die gaan door alle maskers heen. Medisch, zelf in elkaar gezet, whatever, allemaal laten ze kleine moleculen door. Als ze er niet makkelijk door heen gaan ben je na 5 minuten dood ofzo, want dan krijg je gewoon geen adem.

Iemand die constant hetzelfde masker gebruikt zonder te wassen is een randdebiel eerste klas. Je doet toch ook elke dag een schone onderbroek aan? Bij een gewassen masker zijn de enige bacteriën en schimmels die je inademt de bacteriën en schimmels uit je eigen gore bek.
1 0
Schwalbino
Als het bewezen is dat mondkapjes ongezond zijn zoals jij zegt, waarom draagt dan iedereen een mondkapje bij operaties?
1 -1
Ajax The Best
Zullen ze tijdens operaties misschien medische mondkapjes gebruiken?
1 -1
RusselWestbrook
Want die laten meer dingen door want tijdens een operatie maakt het allema niks uit wat je iemand's lichaam blaft.

Alsjeblieft zeg.
1 -1
Illegaal
Ja ook dat is ze moeilijk uit te leggen...... ik neem/nam aan dat ze het verstand hebben dat we het hier over de mondkapjes hebben die wij moeten dragen.
1 -2
ram
Illegaal heeft vast een theorie dat alle medici eigenlijk stiekem suïcidaal zijn ofzo.
Compleet de weg kwijt...
1 -4
Joker
Als je dan toch zo bijdehand ben doe ik bij een lek van een of ander tankwagen een gasmasker op en jij een mondkapje.

kijken hoe bijdehand je dan nog doet

jij hebt al te lang zo eenvoudig kapje op gehad.
te weinig zuurstof naar boven.


nu we snel naar je kudde behhhhhhh
2 -2
ram
Wauw... wat een gek ben jij joh.
0 -2
Ajax4proud
Haha ik lig dubbel XD.
1 0
OdjePils
Dan moet je dus extra bier drinken om je vitale functies weer op orde te krijgen!
2 0
Illegaal
Haha als dat helpt... is dat niet eens zo slecht
0 -2
DT10
Ga lekker op het Malieveld groepsknuffelen ofzo en val ons niet lastig met je onzin.
6 -7
niquedegraaff
Vooral wegkijken en dan over 40 jaar tegen je kleinkinderen zeggen dat je het niet wist. Nou je wist het wel, maar je was gewoon een stront eigenwijze zak die mensen liever wegzette als idioten. Alles voor de egostrelende plusjes. Moraal scoren bij de massa. Ughh
3 -1
ram
Sorry, minnetje had uiteraard plusje moeten zijn.
0 0
Illegaal
Vind je niet leuk he om de waarheid te weten... jij laat je liever bedonderen he.

Dit is niet voor figuren als jij bedoelt hoor, dit is voor slimmere mensen dan jij bedoelt die gezond willen blijven en niet zo dom zijn om alle leugens van onze regering, rivm, tv en media etc. te geloven.

Slimmeriken als jij kunnen dit toch overslaan, jij hoeft het voor mij niet te lezen.
Dit is niet voor personen als jij bedoelt.
4 -6
ram
Je bent niets minder dan gestoord. Echt ziekelijk eng persoon; keer op keer laat je dat weer zijn. Ga hulp zoeken man.
0 -1
AlexIbarra
Je kunt geen werkwoord vervoegen maar pretendeert regelmatig qua intelligentie ver boven anderen verheven te zijn..

Al dat medisch personeel dat protesteerde om meer mondkapjes te kunnen krijgen (voor henzelf), waren die allemaal onderdeel van een propagandacampagne of ook te dom om het te snappen?
Of willen ze hun werk graag doen terwijl hun organen afsterven?
1 -2
Illegaal
ja dat waren ze zeker maar dit wil niog niet zeggen dat mondmaskers ongezond zijn.

En nee ik beweer nergens dat ik intelligent ben, ik lees en kopieer stukken van andere mensen en geloof niet in onze regering, het rivm en tv en media
2 -1
DT10
Mogen we met een mondkapje wel juichen als er gescoord word?
0 0
Illegaal
Mondkapje of geen mondkapje, that's the question
5 juni, 2020 - Regio
Human Interest
Het merendeel van ondernemend, politiek en media Nederland viel de afgelopen week over de Am¬ster¬dam¬se burgemeester heen. Terecht?

Is Femke Halsema de ‘gezagsdrager’ die laat zien dat alle maatregelen tegen een virus van tafel kunnen? Volgens de Italiaanse arts, Alberto Zangrillo hoofd van het San Raffaele ziekenhuis in Milaan, is het virus namelijk al niet meer aanwezig...

Foto: Pixabay
Het was weer als vanouds: 5000 mensen op de Dam op Tweede Pink¬ster¬dag die van hun demonstratierecht gebruik heb¬ben gemaakt.
Volgens de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema van is het de¬mon¬stra¬tie¬recht gegeven en “mag er zelfs gedemonstreerd worden zonder het aan te vragen en je hoeft ook geen mondkapje meer op, want dat hoeft niet in de openbare ruimte.” Dit vertelde zij in het tv-programma Op1.

⚠️Wist je dat je van mondkapjes dragen ziek kunt worden?
Steeds meer (long)artsen, virologen en andere spe¬cia¬lis¬ten laten zich uit over die specifieke, ongezonde maat¬re¬gel.

Hier 10 medische argumenten (er zijn er meer) op een rijtje gezet om juist geen mondkapje te dragen:
1. Je ademt je eigen uitgeademde lucht weer in
2. Je neemt minder zuurstof op dan anders. Zuurstof is belangrijk voor alle levensfuncties van het lichaam
3. Je hart moet harder werken dan nodig (groot ri¬si¬co voor hartpatiënten)
4. Je longen worden van minder lucht voor¬zien als zou moeten. (Dat bevordert long¬ziek¬ten)
5. Als het masker langer dan een ½ uur gedragen wordt, is het door de bacteriën besmet!
6. Het masker kan geen ‘virussen’ tegenhouden
7. In de buitenlucht dragen is sowieso schijn¬vei¬lig¬heid, want er vindt geen besmetting in de buitenlucht plaats
9. Het is slecht voor je zelfvertrouwen: je krijgt het van ‘bovenaf’ opgelegd om het te dragen
10. Het is slecht voor het milieu: Er worden miljarden mondkapjes weggegooid omdat de meeste slechts 1 keer gedragen worden

We lezen op de site van het RIVM: ...Overigens is er slechts beperkt we¬ten¬schap¬pe¬lijk bewijs voor de effectiviteit van deze kapjes.

Viroloog dr. Judy Mikovits zegt het zo: “Mondkapjes op tijdens verblijf buiten en tijdens het rijden in je auto is het meest stupide wat je kan doen. Weet je niet hoe ongezond het is om je kooldioxide te blijven inhaleren en de juiste zuurstoftoevoer te beperken? Ik kan eerlijk gezegd niet geloven hoe on¬lo¬gisch we zijn geworden! We lijken als maatschappij gewoon te luisteren naar (vermeende) autoriteiten zonder enige vragen te stellen. Laat me je zeggen waarom ik ervoor kies om geen masker te dragen. Het lichaam heeft overvloedige hoeveelheden zuur¬stof nodig voor een optimale gezondheid. Vooral tij¬dens een zogenaamde ‘pandemie’. Een goede zuur¬stof¬voor¬zie¬ning van je cellen en bloed is essentieel voor het lichaam om te kunnen functioneren zoals het moet om elke ziekte te bestrijden. Maskers zul-len de zuurstofopname bemoeilijken.” Bron: Viral 'Plandemic' clip pushes wild claims about coronavirus, masks and vaccines.
(Helaas kunnen we geen vertaalrechten van haar boek Plague of Corruption krijgen.)
Bronnen: Global News, Scientific Research - IRCCS Ospedale San Raffaele (research.hsr.it)
6 -9
niquedegraaff
De minnetjes komen van NOS en RTL Nieuws zombies.
3 -1
Bijgoochem
Je hebt helemaal gelijk kerel, de data ligt voor het grijpen op verschillende sociale media van zeer capabele analisten die laten zien dat wat we vanuit politiek en media gepresenteerd krijgen heel anders is dan de werkelijkheid. Minimale oversterfte het afgelopen jaar door heel Europa, maar we doen net alsof het halve land doodziek is geweest.

Kijk eens op twitter naar @FatEmperor, eenvoudig te begrijpen data analyses over lockdown, mondkapjes en meer.
3 0
Ajax The Best
Officeel is de epidemie in Nederland al lange tijd voorbij en in heel Nederland is er sinds 23 juni uberhaupt geen enkele gemeente meer waar nog sprake is van een epidemie.
2 -1
Illegaal
Dank je die site kon ik nog niet
1 -1
ram
Kon. Lekker man.
0 -1
N-ajax
Ik ben blij dat er een medische noodzaak is om mijn zelfvertrouwen hoog te houden,
2 -1
ArthurG
Mooi man een filmpje van een ex-wetenschapper, die niet meer serieus genomen wordt door idiote ongegronde claims en slecht onderzoek. Sterke bron, maar nee, het is de rest van ons die luistert naar vermeende autoriteiten.
2 -2
niquedegraaff
Zullen we het even over onbetrouwbare virologen gaan hebben?
1 0
Illegaal
Wat vind jij ervan dat jij jou gezondheid laat afhangen van van Dissel die op de zwarte lijst staat.... of een osterhaus de vaccinverkoper die alles zal zeggen in belang zijn bedrijf en dus flinke financiële winsten...... deze man is niet onafhankelijk, beiden zaten er ook FINAAL naast bij de Mexicaanse griep (uiteraard ook om bekende redenen zoals vaccinverkoper zijn etc)
3 -3
ArthurG
Osterhaus heeft meerdere internationale onderscheidingen en is een gerespecteerd viroloog. Van Dissel staat op die zwarte lijst wegens een tuchtzaak uit 2006 waar een interniste een medicijn met heftige bijwerkingen heeft toegediend zonder deze bijwerkingen te noemen. Of Van Dissel hierbij juist gehandeld heeft kan ik niet veel over zeggen, maar het heeft in ieder geval helemaal niks te maken met zijn competentie om deze pandemie te bestrijden. Ik luister dus toch liever naar die twee dan ex-viroloog Judy Mikovits.

Maar het helemaal mooie is dat ik ook niet zo hoef te vertrouwen op Van Dissel en Osterhaus. Er is geen enkel gepubliceerd wetenschappelijk artikel dat constateert dat het dragen van een mondkapje een serieus gevaar is. Ten minste ik kan ze niet vinden. Dat betekent dat ik niet hoef te vertrouwen op twee wetenschappers, maar op het geheel van de wetenschappelijke literatuur.
2 -1
niquedegraaff
Kneiter besmet! De eerste kneiter besmette is in Nederland! *kijkt even naar bankrekening
2 -1
ArthurG
Verder alles oké?
1 0
DT10
Word jij niet ont—zet—tend moe van jezelf?
2 -2
niquedegraaff
Gtst uitzetten. Nieuws uitzetten. Of weet je wat, zet die tv sowieso maar gewoon een maand of 4 uit. Ook geen AD.nl of telegraaf. Allemaal propaganda
3 -1
ram
Ga hulp zoeken. Je spoort niet.
0 -1
Illegaal
Nee jij wel?... ik maak graag feiten bekend, ik laat me niet voorliegen, dat voorliegen is bedoelt om minder begaafde personen als jij voor de gek te houden.

En voor jou want jij begrijpt dit zelfs niet.... dit stuk tekst is door mij gekopieerd en hier neer geplakt....... ik begrijp dat jij de kennis niet hebt omdat te
be-grij-pen daarom vertel ik je dit maar even
2 -4
Soccerskins
Wat een onzin allemaal.
1 -1
PJK54
En wie gaat dat handhaven? de stewards in de stadions? of trekken we een paar blikken handhavers open?
Ik keek vanmorgen naar het nieuws en zag die verkiezingen in Polen en een sportwedstrijd in Rusland en wat zie je.......... juist allemaal figuren ZONDER mondkapje!! oké is in het buitenland maar toch, dat virus is uit China gekomen ietsje verder weg als Polen toch?
Sorry hoor maar achter een bureau leuk bedacht maar praktisch waarschijnlijk onhaalbaar.
0 -1
Lazell
Hele zware straffen op zetten met een 100% pakkans. Wil je naar de wedstrijden? Prima, even foto en ID scannen en bij overtreding een gigantische boete. Binnen een paar dagen/weken na de wedstrijd uiteraard alle gegevens vernietigen.
2 -7
PJK54
Gaat ook niet werken ben ik bang wordt niet betaald en een ieder laat het voorkomen want bij een demonstratie op de Dam mocht het ook, einde verhaal waarschuwing en wegwezen!!!
0 -1
Lazell
En de huidige boetes gebruiken? 400 euro als je je niet aan de 1,5m regel houdt. Die boetes moeten wel gewoon betaald worden, ongeacht de demonstratie op de Dam.
0 -1
Illegaal
Als die mensen naar de rechter stappen dan zal die boete hoogstwaarschijnlijk worden vernietigd.... Rutte kan zeggen wat hij wil, het gaat erom wat in de wet staat.
0 -1
Bky
Raar, er is ons 2 maanden lang verteld dat ze niet werken.
5 -3
Schip
:) RIVM heeft die indruk gewekt, maar nooit echt gezegd dat ze niet werken. Dan krijg je een formulering als 'er ontstaat een extra risico als je ze verkeerd gebruikt'.
1 -1
Illegaal
Rivm is niet de enige die info over mondkapjes heeft, er zijn wereldwijd vele betere specialisten dan die van het RIVM. En zeker beter dan de op de zwarte lijst staande van Dissel, of een osterhaus dit groepje zogenaamde kenners zijn ook degene die er finaal naast zaten bij de Mexicaanse griep.

Het Rivm doet gewoon doen wat ze opgedragen krijgen van het corrupte WHO en het WHO doet wat ze opgedragen krijgen van grootste sponsor/donateur, vaccinverkoper Bill Gates en zo draait de coronaonzin door.
0 -1
Lazell
Volgens mij ben je niet 100% beschermd als je ze draagt, maar als je het corona hebt verspreid je het in ieder geval moeilijker.
2 -1
Illegaal
Je bent helemaal niet beschermd met een mondkapje op, nog niet 1%, bacteriën van anderen die hoesten of niezen gaan gewoon tegen het mondkapje aan die jij daarna gewoon inademt.

Verspreiding tegen gaan kan misschien zijn, dit is niet zeker.
Maar wat wel zeker is. is dat het dragen van een mondkapje heel ongezond is.
0 -2
Weswess
Gekkigheid, mij niet gezien dit seizoen helaas.
0 0
Labrador
Prima. Maar ik ga wel juichen.
0 0
Redrum
Konden we maar vertrouwen op gezond verstand en fatsoen van de mensheid. Dan kon alles gewoon verder gaan en bleven alleen de mensen met klachten thuis. Helaas zijn gezond verstand en fatsoen tegenwoordig bij teveel mensen heel ver te zoeken.
3 0
Lazell
Het frustrerende is dat je dat bij 95% van de mensen ook gewoon kunt. Maar die 5%...
1 -1
AFCAjax
98% volgens de overheid merkt 98% niet eens dat ze het hebben gehad of hebben een mild kuchje.. 0,35% beland op de IC en de IFR zou tussen de 0,35 en 1% liggen.. als wereldwijd onderzoeken bekijkt komt het meer in de buurt van 0.1%
maar in werkelijkheid zijn deze cijfers gebasseerd op vervuilde statistieken.. bijna alles word als covid dode geteld mits positief getest, ongeacht hoe duidelijk het niet zo is. de who heeft hier een protocol voor opgesteld. als je dood gaat aan een autoongeluk tel je niet mee.. maar als je dood gaat op de 3e dag na het ongeluk dan tel je wel mee.
1 -2
Lazell
Ik kom uit (zo goed als) de zwaarst getroffen plek van NL, Kessel. Bij ons zijn er volgens de pastoor 25x zo veel begrafenissen geweest in 1 maand. Daarom heb ik ook moeite met deze statistieken te geloven. De jongeren herstellen inderdaad vrij snel, maar als je al ietsje ouder bent (en dan bedoel ik geen 75, maar 40) kun je er makkelijk maanden over doen voor je weer hersteld bent.

Het is gewoon een k situatie waarin je geen goed besluit kunt nemen. We kunnen deze maatregelen niet nog heel lang volhouden. Als mensen zonder inkomen komen, geven ze minder uit en verliezen nog meer mensen hun inkomen. Maar we kunnen ook niet met zijn allen alle maatregelen negeren. Dat gaat ook gigantische financiële gevolgen hebben omdat mensen niet kunnen werken, ziekenhuizen overvol raken, etc.
3 -1
Schwalbino
Nu Trump een mondkapje is gaan dragen moet dit geen probleem meer zijn.
1 -1
RuffRhythim
Ja tis wel tof om de helft van zn smoel niet meer te zien nu...
2 0
Amp
Haha die vragen zijn een grote grap, bij ziekenhuizen gebruiken ze ook soortgelijke. Als je gewoon alles met nee invult, ook al heb je klachten, dan kom je er dus gewoon in. En wat doe je met fans die geen corona hebben maar gewoon een loopneus door hooikoorts oid...?
1 -1
AFCA-B93
Dat is dus wat men bedoelt met gezond verstand. Daar ontbreekt het bij een hele hoop mensen aan helaas.
2 -1
Amp
Die laatste zin, dat bedoel ik dus idd ;)
0 0
Ron6
Ja tuurlijk, gewoon lekker overal nee invullen met kans op het besmetten van een kwetsbare die vervolgens er aan komt te overlijden. Naar mijn mening, is dat willens en wetens, dus zou dat keihard aangepakt moeten worden.
1 -2
Amp
Er zijn idioten geweest die anderen vol in het gezicht hoesten. Denk niet dat de kans dan klein is, met name onder voetbalsupporters, dat er dan geen mensen zijn die hier met gezond verstand mee om gaan
0 0