De Mos bedroefd: 'Wim was de humor in de kleedkamer'

JesseTH, 12-07-2020 om 20:55, 2548 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Aad de Mos is aangedaan door het overlijden van Wim Suurbier. De Mos kent het Ajax-icoon uit diens tijd bij Ajax en weet dat hij een echte sfeermaker was. Aan tafel bij Rondo doet de voormalig oefenmeester dan ook enkele mooie herinneringen aan hem op.

'Wim was de humor in de kleedkamer. Dat begon niet bij Cruijff, Keizer of Swart, maar altijd bij Suurbier', begint De Mos te vertellen. 'Hij was een echte Amsterdammer en je kon hem kwaad maken. Ik kan me herinneren dat de linksbuiten van Excelsior hem ooit twee keer voorbijging. Toen riep Johan (Cruijff, red.) iets en toen kwam de tackle. Hij had een enorme schaar en was een loopwonder.'

Voetballend gezien waren echter niet ál zijn aspecten kwalitatief goed. 'Zijn voorzetten waren niet altijd even goed, daar werd altijd om gelachen. Hij had ook een geweldig leuke vrouw en dochter. Die hebben hem, ondanks de scheiding en zijn avonturen in het buitenland, altijd gesteund. Als er problemen waren, hielp Johan hem altijd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OpaVerteld
Vraag me af hoe deze Haagse praatjesmaker zo goed weet hoe het er aan toe ging in de Ajax kleedkamer toen Cruijff, Keizer, Swart en Suurbier daar nog speelden..?
In het gunstigste geval uit de 2de hand of wat het meest waarschijnlijke is....ter plekke allerlei oude anekdotes aan elkaar gebreid en voorgedragen alsof hij er zelf bij heeft gestaan.
Potsierlijke fantast!
1 0
Matzet
Haha ik zie je nickname en lees je comment. Dat zorgde even voor storing in m’n hoofd en een glimlach. Met dit soort verhalen is Aad immers de opa die vertelt.

En ach Aad, je moet niet vergeten dat Aad al dik in de 70 is en opa wil uit alle macht nog jong en interessant over komen. Hij kan alleen niet zo goed vertellen. Als trainer was hij geen slechte, al waren zijn hoogtijdagen in de tijd dat ik nog maar net geboren was. Zit overigens echt niet zoveel kwaad in deze ouwe mopperkont.
2 0