Teambegeleider Sparta: 'Ik wilde Wijnaldum naar Ajax loodsen'

ThijsZwagerman, 12-07-2020 om 16:10, 6661 views, Voetbalzone |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kenneth Butter, werkzaam in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, heeft Georginio Wijnaldum op veertienjarige leeftijd naar Ajax proberen te laten overstappen. Wijnaldum speelde in de jeugd van Sparta Rotterdam en wilde naar Feyenoord verkassen, maar daar probeerde Butter - toentertijd teambegeleider - een stokje voor te steken. 

Een overstap van Sparta Rotterdam naar stadsgenoot Feyenoord ligt namelijk gevoelig, legt Ivan Almeida, een jeugdvriend van Wijnaldum, uit aan Voetbalzone. ‘Dat was de concurrent. Ajax werd iets beter geaccepteerd. Met Feyenoord moest je oppassen, dat mocht niemand weten. Kenneth probeerde hem naar Ajax te brengen, maar dat had bij Georginio geen zin. Je kon proberen wat je wilde, hij wilde naar Feyenoord. Dat zou gebeuren.’

Ook Butter zelf komt aan het woord en legt uit waarom hij de jonge Wijnaldum niet naar Feyenoord wilde laten verkassen. ‘Niet omdat ik het hem niet gunde, maar omdat het in die periode niet zo goed ging met de jeugd van Feyenoord. Er was weinig doorstroming richting het eerste, dus probeerde ik hem naar Ajax te loodsen. Danny Blind (toentertijd Hoofd Jeugdopleiding van Ajax, red.) zei me echter dat ze geen spelers van Sparta aan zouden nemen. Moet je nagaan hoe dat nu veranderd is’, doelt Butter op het huidige samenwerkingsverband tussen Ajax en Sparta Rotterdam

Wijnaldum maakte uiteindelijk toch de overstap naar Feyenoord en debuteerde daar ook in het eerste elftal. Via PSV belandde de multifunctionele middenvelder vervolgens bij Newcastle United in de Premier League. Bij Newcastle United verdiende Wijnaldum een transfer naar Liverpool. Bij de regerend Champions League-winnaar en kersverse landskampioen van Engeland is hij inmiddels uitgegroeid tot één van de drijvende krachten op het middenveld. 

Zie jij Valencia het uitduel met Leganes met 0-2 winnen? Zet in en krijg 9,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MH1988
Wijnaldum! Altijd op mij overgekomen als een intelligente jongen die zijn eigen keuzes maakt.
Is nooit voor de kortste weg of voor het geld gegaan en heeft inmiddels de top gehaald.
Belangrijke kracht bij Liverpool en hopelijk ook op het komende EK belangrijk voor oranje.
0 0
Noxin
Was Kenneth Butter eind jaren '90 niet vertegenwoordiger van de ASV in Zuid-Holland?
0 0
AFCA-Driebergen
Zojuist verdrietig nieuws op Ziggo Sport. Wim Suurbier overleden.
0 0
Dolberg25
Die invalbeurt tegen Barcelona vorig jaar was echt niet normaal. Geweldige speler.
0 0
fc Barcelona_ke
Kenneth Butter, regel je nu wel voor hem vanuit Liverpool naar Ajax komen?
1 0
DeKenner
Ondanks zijn verleden bij twee concurrenten vind ik hem altijd een hele sympathieke speler. Die jongen kan dankzij zijn twee laatste seizoenen voor altijd terugkijken op een prachtige carrière.
4 0
Ajacied1989
Weet nog dat ik hem met Ajax standaard kocht in FM 2008 of zo. Was echt een must-have en werd gezien als veelzijdige aanvallende middenvelder/aanvaller. Nu van grote waarde als box-to-box speler, blijft grappig om te zien hoe carrières zich ontwikkelen.
1 0
AjaxDaniel
Hopelijk blijft dat samenwerkingsverband met Sparta nog lang in werking. Tot nu toe zijn er al wat goede talenten opgehaald daar zoals Aertssen. Voor Sparta is het ook een voordeel want nu zijn ze minder snel een speler kwijt aan PSV of Feyenoord en nu krijgen ze er tenminste nog een vergoeding voor.

Overigens zie ik vrij vaak mensen in een Ajax shirtje in Rotterdam-West. Ik kom ook weer niet heel vaak in de omgeving van Het Kasteel, maar bijna altijd zie ik daar wel iemand (vooral jongere kinderen) met een Ajax shirtje.
4 0
4xEC1
Klopt, ik ben vlakbij het Kasteel opgegroeid en moet zeggen dat er veel Ajax-fans zitten tussen de vele bevolkingsgroepen in Rotterdam, waarvan ikzelf dus een voorbeeld ben.
3 0
AjaxDaniel
Ja. Ik moet ook wel eens in Rotterdam-Zuid zijn en daar merk je wel echt hoeveel Feyenoord daar zit, met vlaggen aan de huizen enzo en je ziet veel mensen in Feyenoord kleding rondlopen.

Maar alles ten noorden van de Maas valt het echt wel mee en zitten er veel mensen die niks met Feyenoord hebben.
2 0
4xEC1
Verstandige mensen.
1 0