Aertssen wees buitenlands avontuur af: 'Zijn er zeker 30 geweest'

BartVeenstra, 11-07-2020 om 14:30, 6478 views, PZC |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De vijftienjarige Olivier Aertssen heeft drie bijzondere jaren achter de rug. De verdediger speelde drie jaar geleden nog voor Kloetinge in Zeeland en via Sparta Rotterdam belandde hij vorig jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Ook in Amsterdam maakt hij enorme sprongen, waardoor de clubs uit het buitenland al voor hem in de rij staan.

Bij Ajax merkte Aertssen dat het niveau een stuk hoger lag dan hij bij Sparta gewend was, zo vertelt hij tegenover PZC. 'Dat merk je aan het baltempo en de intensiteit van de trainingen. Daar heb ik wel even aan moeten wennen. Maar als je dan een paar weken bezig bent, ga je erin mee', zegt Aertssen, die begon bij Ajax O16 en het seizoen afsloot bij Ajax O17.

Dankzij zijn goede prestaties werd zijn vader Gaico Aertssen plat gebeld door zaakwaarnemers. 'Ik denk dat het er zeker dertig zijn geweest', zegt hij. Zo was er belangstelling vanuit Duitsland, Engeland en Spanje, maar een stap naar het buitenland heeft men nooit serieus overwogen. 'We zijn vorig jaar van Zeeland naar Rijsenhout verhuisd. Als je dan naar het buitenland zou gaan, is alles nog verder weg. Ik wil mijn school rustig af kunnen maken en ook daarom wilde ik het liefst bij Ajax blijven.’

Aertssen kon vorig jaar ook naar Feyenoord, maar hij wilde per se naar Ajax. Wel zag hij op tegen de verhuizing vanuit Zeeland. Gelukkig ziet hij zijn vrienden nog geregeld en viel het achteraf wel mee. Zijn ouders is hij in ieder geval enorm dankbaar. 'Ze zijn voor mij naar hier verhuisd. Mijn vader werkte al in Utrecht, dus voor hem was het denk ik ietsje makkelijker. Maar mijn moeder heeft haar baan op moeten zeggen. Ik ben heel dankbaar voor wat ze allemaal voor me doen.’

Op het trainingsveld met Ajax-toppers

In het komende seizoen maakt Aertssen, die op 7 augustus officieel een contract ondertekent tot de zomer van 2023, deel uit van Ajax O18. Met dat elftal heeft men al drie weken getraind. John Heitinga is zijn nieuwe trainer. 'De trainer is soms best streng, maar dat moet ook. Ik vind het ook wel fijn dat we veel verschillende trainers hebben. John Heitinga speelde zelf ook achterin en neemt de verdedigers af en toe apart. John Bosman staat als spitsentrainer vaak bij ons op het veld, net als Ronald de Boer en Simon Tahamata. Die specialisten wisselen elkaar af. Met zulke ervaren oud-spelers op het veld staan, dat is toch mooi?’

Verwacht jij dat Luis Suárez in het uitduel met Real Valladolid de openingstreffer maakt voor FC Barcelona? Zet in en krijg 4,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maxwell_5
Olivier Aertssen (15): Als Ajacied was de keus snel gemaakt https://www.pzc.nl/dossier-weekend/olivier-aertssen-15-als-ajacied-was-de-keus-snel-gemaakt~abd21b2d/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

Voor wie interesse heeft in het volledige stuk.
0 0
AjaxDaniel
Qua CV's zitten we vanuit de jeugd komende jaren wel goed met Jurrien Timber, Rensch, Hillen, Dirksen en Aertssen.
3 0
Champy
Valt wel mee.
Rensch vind ik eigenlijk wel een leuke speler maar ik zie hem niet doorbreken bij Ajax.
Puur door vergelijking van z'n talent met eerdere spelers die het niet hebben gered en dat hij er fysiek niet uitziet als een cv.

De rest gaat het ook niet redden. Hillen heeft nog niet laten zien waarom Ajax hem heeft gehaald, Dirksen wil het wel maar kan het niet, en Jurrien zal zich op RB moeten concentreren.
0 0
Van Reenen
Je mag tegenwoordig toch op je 15e jaar een contract ondertekenen? Of verwar ik dit met een andere optie?
0 0
wolterx
Nee klopt, is recent bekrachtigd. Tot dusverre nog geen speler uit 2005 in NL met contract, hopelijk zal dat snel gebeuren.
1 0
wolterx
Logisch dat er veel interesse was, extreem snelle CV's met kwaliteiten aan de bal die fysiek geen pushover zijn zijn natuurlijk enorm gewilde spelers. Hij zal komend seizoen bij de o18 één van de snelste spelers zijn, dat is een enorm wapen als je CV bent die met hoge lijn speelt. Heeft het echt enorm goed gedaan en was denk ik de minst bekende naam die voor B/A jeugd kwam afgelopen zomer maar haakte enorm makkelijk aan. Volgend seizoen zal hij ook bij Oranje jeugdelftallen gaan debuteren lijkt me en in YL minuten maken, heel benieuwd of hij deze lijn door kan trekken.
8 0
Van Reenen
Dank je wel voor je positieve bijdrage en beschrijving van Olivier Aertssen. Daar heb je wat aan. Ik zal hem ook een wat vaker gaan bekijken.
0 0
wolterx
In het artikel noemen ze een filmpje. (https://twitter.com/yayaajax/status/1210517792325296129?s=09) Dit is van eerste seizoenshelft bij Ajax, hierin zie je zijn snelheid al goed terug.
3 0
MK77
ligt het aan mij of zie ik een soort rechtsbenige Frenkie?
0 0
Champy
Aertssen is zo'n beetje de Jerommekeversie van Frenkie.
Hij had zomaar de love child van De Ligt en Frenkie geweest kunnen zijn.
0 0
Soccerskins
Frenkie was ook rechtsbenig. Maar qua indribbelen lijkt hij er wel op ja.
0 0
ÁlvaroRecoba
Ziet er goed uit, zeg!
0 0