Schoenaker vertrekt uit bestuursraad Ajax

BadembaBarrie, 10-07-2020 om 17:30, 7538 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dick Schoenaker vertrekt als lid van de bestuursraad van Ajax, zijn plek wordt opgevuld door Marc Stuut. Dit meldt Ajax vrijdag op de clubsite. Schoenaker was al lid van de bestuursraad sinds de vorming daarvan in 2011. Bij zijn afscheid is hij benoemd tot lid van verdienste van Ajax. 

Eind 2010 kwam Schoenaker als onderdeel van de zogenoemde 'Fluwelen Revolutie' van Johan Cruijff en consorten, in de ledenraad terecht. Toen deze in 2011 samen met het toenmalige bestuur werd omgevormd tot de nieuwe 'bestuursraad', nam Schoenaker daarin als één van de eersten plaats. Na zijn vertrek bestaat de bestuursraad nu uit Frank Eijken (voorzitter), Ruud Haarms, Jan Buskermolen, Wendy Nagel, Cees van Oevelen, Maarten Oldenhof en dus Marc Stuut.

Schoenaker kent ook op voetbalgebied een uitgebreid verleden bij Ajax. Naast negen jaar in de bestuursraad, was Schoenaker ook negen jaar speler in Amsterdam. Tussen 1976 en 1985 won de voormalig middenvelder maar liefst zes landstitels met Ajax evenals twee KNVB Bekers. Daarna heeft Schoenaker nog jarenlang bij de zaterdag-amateurs van Ajax gespeeld en was hij een tijd lang teammanager van Jong Ajax. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Laurel
Zo'n Oldenhof ook joh, schuurt altijd maar om AJAX heen en presteert het elke keer wel weer iets binnen die club te regelen voor zichzelf. Het is zo'n eng kliekje bij elkaar en allemaal uit hetzelfde hout gesneden....
0 -1
off
We horen verder weinig over de bestuursraad. Volgens mij is dat een goed teken.
1 0
Aeter
Who the fuck is Mark Stuut?
1 -1
Ferd
Jij bent duidelijk geen echte Ajacied. Die kennen Marc Stuut namelijk wel. Voormalig jeugdspeler, talent dat nooit is doorgebroken. Heeft zijn carrière als voetballer afgesloten bij Ajax zaterdag.
4 0
geDaante
Stuut is geen echte Ajacied:

https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/57640/stuut-aanhang-cruijff-schuld-van-puinhoop-.html

Dan ben je gewoon weer zo'n lulletje dat er niks van snapt maar bij Ajax wil horen, zoals al die plucheplakkers in het bestuur.
1 0
Schwalbino
Dickie was zo'n speler die niet opvalt tussen goede voetballers. Iemand die de vuile meters maakt zodat de anderen kunnen uitblinken.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Staat er nog zwart op wit dat de visie Cruijff de leidraad is voor Ajax...
Wie kent hem nog. Ajax dat riep de visie Cruijff te blijven volgen, terwijl Johan eruit stapte omdat hij zich gepiepeld voelde mede omdat Jonk weg moest. December 2015 praten we over,paar maanden later was Johan dood. Maar toen hij zei Ik trek m'n handen eraf zei Ajax,we blijven Cruijff's visie volgen. Cruijff had 1 grote eis Jonk terug of hij was ook weg. Kan je zeggen Jonk maakte zichzelf onmogelijk. Maar iedereen wist toen al dat Cruijff longkanker had en als hij dan letterlijk zegt Jonk terug of ik ben weg. Dan haal je Jonk terug anders loopt Cruijff met kanker de deur uit... Kunnen mensen zeggen Zo simpel was het niet. Cruijff vroeg om steun in zijn column voor een vergadering dec. 2015. Hij kreeg geloof ik een paar stemmen..Mensen zeiden nog Zwak dat hij zelf niet naar Amsterdam kwam. Nee hij had kanker en zat aan al de chemos.....
Dus A.F.C Ajax heeft Cruijff met kanker de deur uit laten lopen. Je kan ook zeggen Bij het grofvuil gezet. Want op een handje mensen van de toekomst na die A4'tjes uitdeelde +uiteraard die hard fans, liet iedereen het erbij zitten en Johan was weg, en in een paar maanden later kassiewijle.
Zolang iedereen maar weet dat als Johan nooit meer wat had gedaan en lekker in Barcelona tapas was blijven eten i.pv zich druk maken om AJax, Ten have en hele andere mensen de baas waren geweest de afgelopen 7,8 jaar. Kan je zeggen Ja van Gaal! Louis kon in 2013 bij Ajax werken maar dat ging niet door omdat Cruijff niet op de hoogte was, de rechter stak er een stokje voor. Van gaal werd later bondscoach, wie weet had hij na 1 jaar bij Ajax gezegd Ik ga lekker naar het wk, de mazzel! Hij gooide een bom bij Ajax naar binnnen met zijn aanstelling zonder dat Johan het wist. Smerige actie. Cruijff van racisme beschuldigen zoals Davids en Romer deden, over een voorval 6 maanden eerder waar toen niet moeilijk over gedaan werd.Smerige actie.
2010 Real Madrid -Ajax 2-0 -column van Johan The Godfather-en 9 jaar later in 2019 Real Madrid- Ajax 1-4 Maar da's logisch
4 -9
Finidi en Nwanko
Ga je nou weer een oude discussie leven in blazen? Pff wat een gebral.......
0 0
je
Mooi verwoordt .
Ze waren allemaal als de dood voor Johan de Almachtige Cruijff.
En maar blijven volhouden we volgen de Cruijff visie dat hele zooitje onderleiding van Hennie Henrichs en Arie ( ratje ) van Os is ziek .
2 0
je
Ja alle voetballers zijn uit de ledenraad.
Old school rules.
1 0
Ajax27
Zat er iets dwars... ok... goed verhaal... lekker kort.
0 -2
JSF
Heeft de ledenraad zich hierover gebogen? Nu dus geen enkele oud-top-voetballer meer in de raad. Vreemde gang van zaken.
2 0
Lagasj
Marc Stuut.... fout na de oorlog.
0 -4
mingjen_tk@hotmail.com
In het vierde tegen hem gespeeld. Hij was een echte kilometervreter. Hij bleef maar lopen. Wat een geweldige conditie. Niet bij te houden. Was onder Ivic een belangrijk pion. Scoorde ook regelmatig. Onderschatte voetballer. Dick het ga je goed en bedankt voor je tomeloze inzet voor Ajax, onze club in hart en nieren!
6 -1
jutter
Schoenaker was geen gepolijste voetballer, ik dacht dat hij voor zijn tijd bij Ajax bij De Graafschap balde. Maar hij werd wél een op en top, gewaardeerd, Ajacied, en bekleedde binnen de club dus talrijke functies, zoals in de aanhef al grotendeels gememoreerd. En dergelijke trouwe clubmensen zijn nu eenmaal goud waard voor een club!
6 0
Web
Klopt komt van de Graafschap af
Eentje die je nodig had in het team, maar pikte ook zijn goals mee.
1 0
Yo
Marc Stuut lijkt op het eerste gezicht gewoon een oud jeugdspeler die nooit echt is doorgebroken maar als je verder zoekt vind je bijvoorbeeld dit artikel : https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/57640/stuut-aanhang-cruijff-schuld-van-puinhoop-.html

Dat zegt al weer genoeg
3 0
Ajax114
Vreselijk dat kliekje in de bestuursraad. Doet meer fout dan goed voor de club. Van mij mag die Stuut meteen ook weer vertrekken. Engnek !
1 -1
Naoro
Yupp.. dit orgaan is vanaf het begin af aan onder Hennie al duidelijk de manier waarop het old boys netwerk een vinger erin houd tot ze weer kunnen opstaan.
Steeds minder controle van de juiste kant in deze club, helaas.
2 -1