Dest: 'Rust was beetje nodig voor mij'

FinnDekker, 09-07-2020 om 22:40, 2313 views, MTV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het lukte Sergiño Dest niet om in één keer in de jeugdopleiding van Ajax terecht te komen. De verdediger werd pas na zijn tweede proefperiode aangenomen in Amsterdam. Het had dan ook niet veel gescheeld of de voetballer had bij FC Utrecht of PSV gespeeld. 

De negentienjarige was van jongs af aan al fan van de bal. 'Ik voetbalde op de basisschool elke pauze. Ik vond het gewoon leuk. Ik merkte dat ik het kon, dat ik beter was dan anderen in de klas. Het ging mij goed af.' Eenmaal op voetbal ging Dest helemaal los. 'Ik had een droom: profvoetballer worden. Elke training en wedstrijd gaf ik honderd procent.'

'Ik kwam een keer uit school gerend en mijn moeder zei: je bent gescout door Ajax en FC Utrecht. Ik schrok, dacht wow. Uiteindelijk viel de keuze op Ajax, maar na het eerste jaar ging ik niet eens door. Ze zeiden: nét niet. Ik ging terug naar Almere City, maar het jaar daarop had ik weer dezelfde keuzes en PSV kwam er ook nog bij. Maar ik koos weer voor Ajax en toen lukte het wel', herinnert Dest bij MTV.

Coronavirus

Door het coronavirus moest Dest noodgedwongen stoppen met zijn passie. 'Het was een beetje nodig voor mij. Ik heb andere skills geleerd, normaal is het altijd voetbal. Natuurlijk heb ik getraind. Dat kan ik niet laten. Maar ik trainde negen keer per week. Drie keer per week in de gym, drie keer looptraining en drie keer voetbaltraining. Ik heb nu goed mijn rust genomen.'

Denk jij dat Real Sociedad het thuisduel met Granada met 2-1, 3-1 of 4-1 gaat winnen? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Dest, Dest, Dest. Hoeveel interviews zullen er nog volgen. Lekker boeiend allemaal.
1 -1