Van Rijn benadrukt: 'Uitgangspunt verschilt per club'

ThijsZwagerman, 08-07-2020 om 21:05, 3105 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Martin van Rijn, minster van Medische Zorg en Sport, is te spreken over het deltaplan van de KNVB, maar stelt ook dat de Nederlandse voetbalclubs er in eerste instantie zelf alles aan moeten doen om de (financiële) problemen - die ontstaan door de coronacrisis - zelf op te lossen. 

Dat de KNVB in een eerder stadium dan ook repte over een staatsteun van 140 miljoen euro, vindt Van Rijn voorbarig. ‘De overheid is het laatste station. Het is belangrijk dat het plan er ligt. Daar geef ik de KNVB complimenten voor, maar de volgende fase is dat je de situatie per club moet bekijken’, stelt de minister in gesprek met de NOS

Van Rijn pleit er dus voor om per club te bekijken wat er wel en niet mogelijk is. Als voorbeeld daarvoor gebruikt hij het eventueel toelaten van publiek. ‘De ene club heeft veel seizoenkaarthouders, de andere minder. Nu er straks gespeeld kan worden met publiek, kan de ene club daar meer gebruik van maken dan de andere. Het uitgangspunt verschilt per club.’ 

Daarnaast benadrukt de minister van Medische Zorg en Sport dat de eventuele staatssteun niet bedoeld is voor clubs die al voor de coronacrisis met financiële moeilijkheden kampten. ‘Wat natuurlijk niet kan, is dat clubs ter gelegenheid van deze crisis alle financiële problemen die er al waren nu in één keer oplossen. Reden te meer om het per club te bekijken.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Illegaal
Niet voor dit of dat als je miljarden in KLM stopt waar de Fransen meer zeggenschap in hebben dan moet je in Nederland iedereen ook helpen anders laat die klm de kloten opgaan.

En als je 200 miljard aan de farmaceutische industrie cadeau gaat geven voor een zogenaamd vaccin waarbij het onmogelijk is dat een werkend vaccin wordt ontwikkeld gezien het een rna virus is en van de twee andere rna virussen sars en hiv tot op de dag van vandaag nog geen werkend vaccin is ontwikkeld is het ook onmogelijk om voor corona een vaccin te ontwikkelen..... maar goed het gaat niet om het vaccin het gaat om andere belangen.

En als je europa vele miljarden ook cadeau gaat doen voor landen als Polen die 7.5 miljard krijgt en waar corona veel minder dan in nederland is en nederland maar 29 miljoen daarvan krijgt dan weet je dat ook dit niks met corona te maken heeft, stelletje bedriegers.

Voor iedereen is geld als het maar voor onze liegende en bedriegende immigratie linkse politici voordelig uitpakt en dat zijn voetbalclubs dus niet want daar hebben die leeghoofdige egoïstische, boekenwurmen in Den Haag geen interesse in.
4 -4
OuweDibbes
Helemaal eens Illegaal. Heb je de Corona Bonds verdeling gekeken? Polen nummer 4 en Slovenie nummer 5. Landen die minder getroffen zijn door Covid 19 dan wij Nederland. Toch mogen wij weer 23.5 miljard aftikken. Netto de derde betaler en op het aantal inwoners het meeste. Tijd voor een Nexit.. Europa kost alleen maar geld en het hervormt niet.
0 0
Sammy Sosa
Ga lekker op het Malieveld met een bordje staan. Letterlijk geen enkel woord wat je uitkraamt heeft met voetbal te maken. Ontopic: goed dat ze de situatie per club bekijken. Het kan niet zo zijn dat bepaalde clubs dit kunnen gaan misbruiken voor fouten uit het verleden.
2 -2
OuweDibbes
Het heeft wel degelijk met voetbal te maken, goed lezen.
1 0
koppensneller
Mooi, dat ben je even kwijt.
1 -2