Kijktip: Bijzondere beelden van Cruijff, Suurbier en Michels

GinoHaverkamp, 08-07-2020 om 14:05, 2683 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nu het voetbal op een lager pitje staat, duikt Ajax Showtime de krochten van het internet in op zoek naar films, documentaires, oude wedstrijden of andere video's van en over Ajax. Deze week jarenoude beelden van Johan Cruijff en Rinus Michels.

Het is eind jaren zestig wanneer filmgregisseur Bert Haanstra besluit een bijzonder beloftevol voetbalteam te volgen: het Ajax van 1967/68. De club stond aan de vooravond van Europese dominantie en reisde af naar Spanje voor haar eerste Europese ontmoeting met grootmacht Real Madrid, dat van 1956 tot en met 1960 elk jaar de Europa Cup 1 won.

Michels onderwijst zijn spelers

De documentaire biedt unieke beelden van een elftal waar ervaren ras-Amsterdammers als Bennie Muller en Tonnie Pronk samenspeelden met toen nog jonge, beloftevolle spelers als Johan Cruijff en Wim Suurbier. Er wordt een waar inkijkje in het Ajax van 1968 geboden. Te zien is hoe coach Rinus Michels met behulp van een schoolbord zijn spelers onderwijst, terwijl Cruijff onderweg naar Madrid een klein onderonsje heeft met de piloot van dienst.

De documentaire is al decennia oud, maar deze week door de NOS uit het rijke sportarchief gevist. Het is een korte film van slechts twintig minuten, maar zeker de tijd waard!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Laurel
Gaat je AJAX hart toch van open. Kon ie pingelen he die Cruijffie.....
0 0
Ajaxmax
Erg mooi!
0 0