Performance coach: 'Sneijder na winterstop wedstrijdfit'

ThijsZwagerman, 05-07-2020 om 10:10, 5148 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Iwan Redan, performance coach en oud-profvoetballer van onder meer RKC Waalwijk, Roda JC en Willem II, heeft er veel vertrouwen in dat hij Wesley Sneijder fit kan krijgen voor diens mogelijke comeback in de Eredivisie. Volgens Redan kan Sneijder na de winterstop wedstrijdfit zijn. 

Sneijder overweegt bij FC Utrecht een comeback als profvoetballer te maken, iets dat Redan zou toejuichen. De performance coach zou het ook mooi vinden om zelf met Sneijder aan zijn fitheid te gaan werken. ‘Fantastisch, man. Echt een gruwelijke uitdaging, die zou ik meteen aanpakken. Dat lijkt me echt geweldig om te doen. Drie maanden kan krap zijn, maar binnen vier à vijf heb ik hem fit. Na de winter is hij wedstrijdfit, honderd procent’, garandeert Redan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De oud-profvoetballer vertelt hoe hij met Sneijder, die sinds zijn voetbalpensioen zichtbaar behoorlijk wat kilo’s is aangekomen, aan de slag zou gaan. ‘Bij hem zou ik eerst beginnen met zijn voeding aan te passen. Daarnaast veel cardio, intervalloopjes en krachtvormen met zijn eigen lichaamsgewicht. Ook pakken we de functionaliteit mee door vormen met de bal toe te passen, zodat hij zich sneller in zijn element voelt. Het draait om kracht die je herhaaldelijk om kan zetten in explosiviteit.’

Volgens Redan slaan zijn trainingsmethodes aan. De performance coach werkte in het verleden bijvoorbeeld ook succesvol samen met Eljero Elia en oud-Ajacied Anwar El Ghazi. ‘Ik heb wel eens een voetballer van Ajax begeleid die na het trainen bij krachttrainers zijn tegenstander niet eens meer voorbijkwam. Na drie weken bij mij getraind te hebben, voelde hij een wezenlijk verschil in zijn lichaam dat resulteerde in winst op het veld. Ook mobiliteit zonder de bal is belangrijk’, doelt Redan op El Ghazi, die momenteel in de Premier League actief is voor Aston Villa. 

Denk jij dat Villarreal en FC Barcelona met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Ik mag et hopen maar ik vrees dat Wesley niet de discipline meer heeft. Toen door van Gaal werd hij enorm uitgedaagd en zelfs vernederd maar daardoor kwam hij nog wel een keertje terug, maar toen was hij een stuk jonger. Als hij ervoor geleefd had als bijv Ronaldo dan was hij nog beter geworden. Ach, hij maakte andere keuzes.
0 0
driesterren***
Over wie gaat dit eigenlijk? Ken deze gozer niet! En met dat lichaam fit worden, dacht het niet! En wil liever ook niets meer lezen van deze gozer hier!
Oja hij gaat een poging wagen in k..recht
0 0
Ferd
‘Krachtvormen met eigen lichaamsgewicht’. Dat een flinke training voor de drankdwerg
0 0
Joseph
Had in zijn voetbalcarrière al moeite om fit te worden, laat staan met het pizzalichaam dat hij nu meesleurt.
0 0
Mikee
@AS: Wat is het nut van iedere scheet over Sneijder te plaatsen op AS? Een keertje is wel grappig, maar heb nu het idee dat er nog net geen live topic is opgezet.
5 0
Bky
4 topics of het mogelijk wel of niet fit worden van een oud-voetballer die openlijk in de clinch ligt met de harde kern van Ajax en niet meer voor Ajax gaat spelen is wel wat overdreven, vinden jullie niet AS?
10 0
Pauw
Komkommertijd. Lonen moeten betaald blijven worden.
0 0
Mikee
Helemaal met je eens. Lees nu je post pas.
0 0
mgtow
Levert kliks op. Ze zouden gek zijn om het Niet te plaatsen.
0 0