Ten Hag: 'Tot nu toe heeft de VAR veel irritatie opgeleverd'

BartVeenstra, 04-07-2020 om 12:10, 3704 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag zou graag zien dat de VAR verbeterd wordt. De oefenmeester legt in een interview met Ajax Life uit dat de VAR tot nu toe veel irritatie heeft opgeleverd, terwijl het systeem juist zou moeten helpen.

'Ik ben in de basis voor de VAR, maar de uitleg heeft alleen maar tot meer discussie geleid. Ik ben voor fairplay. Dat effect zou de VAR moeten hebben, maar ik denk dat het tegenovergestelde waar is', zegt de trainer van Ajax.

Ten Hag vermoedt dat dat te maken heeft met interpretatie, zo legt hij uit. 'Als we verder zijn in het VAR-proces komt dat effect er wel. Tot nu toe heeft het heel veel irritatie opgeleverd. Ik zeg dus niet dat we met de VAR moeten stoppen, maar dat het ontwikkeld moet worden, zodat het beter wordt.'

Denk jij dat Leverkusen de bekerfinale wint van Bayern München? Zet in en krijg 7,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Is er al (ergens) een reactie geweest van de KNVB? Lijkt mij zinvol dat zij een standpunt innemen of dat zij de uitspraak van de trainer van Ajax onderschrijven. De VAR moet doorontwikkeld worden.
0 0
afcas
Ik vind het wel apart dat de var nog geen jaar na de introductie al door sommige afgeschaft moet worden, maar diezelfde mensen hoor je nooit roepen dat ze scheidsrechters af moeten schaffen na meer dan 100 jaar vol fouten.
3 -2
Redrum
Scheidsrechters afschaffen.. Wow, ga maar even in de hoek zitten de komende 3 uur. Ga maar even heel goed nadenken over de onzin waarmee je dit onschuldige en nette forum zojuist vervuild hebt.
1 -1
afcas
Dank je voor het maken van mijn punt. Het is onzin om scheidsrechters af te schaffen ondanks dat ze na 100+ jaar niet perfect zijn. Op diezelfde manier is het onzin om de var af te schaffen omdat hij na 1 jaar nog niet perfect werkt. Denk er volgende keer alleen ff over na voordat je reageert, dan had je het ook gesnapt.
1 0
Libero
Strak plan juist: defund the referees!
0 0
M.Olsen
Hahaha +1
0 0
Joseph
De VAR moest een objectief paar ogen brengen in situaties waar teams het niet eens waren met een beslissing. De VAR kan nu elke situatie manipuleren met een extreme vertraging waar elke overtreding een uitgedokterde aanslag lijkt. Ook een buitenspel situatie is eenvoudig te manipuleren met een verkeerde hoek of vertrekmoment van de bal. VAR heeft de corruptie in het voetbal weinig goed gedaan.

VAR op basis van aanvraag en het probleem is opgelost. Het probleem was nooit dat onzichtbare overtredingen niet opgemerkt werden, het probleem was dat zichtbare overtredingen niet opgemerkt werden.
0 0
Ajacied1989
In de basis een goede oplossing, maar ik vraag me of het probleem daarmee wordt opgelost. Je kunt niet zeggen: Je krijgt 3 mogelijkheden tot aanvraag en zodra je die hebt verbruikt is het op. Als een scheids meer dan 3 grote missers maakt per wedstrijd heb je namelijk geen kans meer dit aan te kaarten.

Dan ga je naar een systeem waar iemand zijn mogelijkheid tot review verliest als blijkt dat de scheids de juiste beslissing heeft genomen, dus als de review uitwijst dat de aanvragende club gelijk heeft, behoudt deze zijn 3 mogelijkheden tot review.

Het gevolg is dat de clubs de reviews alleen gaan inzetten bij belangrijke momenten. Dus bij elke goal waar mogelijk een zweem van buitenspel/hands/duwen/trekken omheen hangt zullen zij deze laten reviewen. En dan zal er weer met de maten worden gemeten waarmee men dat nu doet.

Het blijft heel lastig. Ik denk dat men beter met een bepaalde buitenspelmarge moet gaan werken. Meet voor buitenspel bijvoorbeeld alleen de voeten die de grond raken en maak een eenduidige regel voor hands. Duwen en trekken zullen altijd subjectief blijven en voor rekening van de scheidsrechter komen, maar ik ben van mening dat het trekken aan een shirtje te allen tijde een overtreding is. Dan houd je het duwen over; daar kan men meer gecategoriseerd te werk gaan, maar of een duw als overtreding moet worden gezien zal altijd discutabel blijven.
0 0
Joseph
Clubs die reviews alleen gaan inzetten bij belangrijke momenten is precies wat je wilt. Het feit dat ze die reviews kunnen verliezen maakt dat ze dit niet een hele wedstrijd kunnen doen.

Die buitenspelmarge is ook niet nodig als het een aanvraag is, dan wil je gewoon het correcte antwoord op een vraag. Een buitenspelbeoordeling die niemand opgemerkt heeft, voegt niks toe aan het voetbal.
0 0
Ajacied1989
Misschien was ik niet duidelijk genoeg.

Clubs zullen hun reviews tactisch gebruiken. Dus als er een doelpunt valt waarbij de aanvaller min of meer op gelijke hoogte staat met de verdediger, zullen zij deze gebruiken. Ongeacht of de buitenspelval al dan niet opgemerkt is.

Dan krijg je dus precies hetzelfde als wat er nu gaande is, namelijk dat men op de millimeter gaat checken of het een geldig doelpunt is. En dan krijg je in het uiterste geval weer de discussie of we iemand die met zijn arm/hoofd buitenspel staat, maar met zijn voeten niet, als buitenspel moeten beschouwen...
0 0
MPAjax
var voor een corrupte business zoals CL voetbal is, is bs
0 0
blessure
De VAR zou goed kunnen werken, maar dan met neutrale deskundigen.
Dus mensen uit een andere, lees buitenlandse, competitie.
Dan haal je de zweem van partijdigheid, er af.
0 0
Redrum
Precies. De VAR wordt nu gewoon misbruikt door incompetente of simpelweg partijdige/corrupte kneuzen. Dan kan je het beter afschaffen.
2 0
Redrum
De VAR heeft ons regelmatig strak in de bips genomen. Wat mij betreft schaffen ze dit gedrocht weer af. Het is in theorie allemaal heel leuk, maar in de praktijk biedt het alleen maar meer mogelijkheden tot manipulatie.
0 -1