Roy is gelukkig: 'Ik leefde in een nepwerkelijkheid'

BartVeenstra, 04-07-2020 om 09:00, 6766 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bryan Roy voelt zich bevrijd nu hij in het leven doet waar hij zelf zin in heeft. Als voetballer en later ook als jeugdtrainer had hij het idee dat hij niet altijd kon zeggen wat hij vond of dacht. 'Ik leefde in een nepwerkelijkheid. Ik was een slaaf van het systeem', spreekt hij zich uit in een interview met het Algemeen Dagblad.

Roy wil geen slaaf meer zijn van dat systeem en dat doet hij dan ook. 'Ik uit me zoals ik dat wil, doe wat ik denk dat goed is en maak me niet druk om wat anderen van me vinden', zegt hij hoe hij op dit moment in het leven staat. 'Ik lééf en zit niet op schouderklopjes te wachten. Die heb ik tijdens mijn voetbalcarrière al genoeg gehad.'

De voormalig buitenspeler zegt tegenwoordig ondernemer te zijn. Hij is bezig met een 'art-project'. Heel veel meer wil hij er niet over kwijt. Roy legt uit dat ieder mens op een gegeven moment het punt bereikt waarop hij of zij vindt dat het anders moet. 'In het voetbal noemen ze dat het zwarte gat', aldus Roy, die dat ervoer nadat hij stopte als jeugdtrainer bij Ajax. 'Ik was altijd aan het werk geweest. Ajax, Ajax, Ajax. Voetbal, voetbal, voetbal. Het was een prachtige tijd, daar niet van, maar het was soms ook moeilijk. De druk van het moeten presteren, met de verwachtingen omgaan van pers en publiek. De echte wereld is in feite dertig jaar compleet aan me voorbijgegaan. Dat doet iets met je brein. Dat kwam er opeens allemaal uit. Dat was zwaar.'

Inmiddels laat Roy zich ook vaak zien op Twitter. Sommige mensen denken dat het account @BryanRoyAjax nep is, maar het is toch echt de voormalig linksbuiten van Ajax die de tweets over wereldproblematiek en maatschappelijk gevoelige kwesties verspreid. 'Ik vind het belangrijk, dat gediscussieer op Twitter met voor- en tegenstanders. Wij mensen zijn tenslotte allemaal de dupe van de information warfare die nu gaande is. En daarover laat ik mijn stem horen', zegt Roy, die een terugkeer bij Ajax - waar hij nog altijd groot fan van is - niet uitsluit. 'Als het valt, valt het. En als het niet valt, valt het niet. Snap je wat ik bedoel?', zegt Roy, die besluit door te zeggen dat we ons geen zorgen te hoeven maken over hem. 'Ik ben nu veel gelukkiger dan dat ik ooit ben geweest als voetballer. Eindelijk verlost van dat juk van politieke correctheid. Heerlijk! Bryan Roy is weer gewoon Bryan.'

Denk jij dat Arsenal de lastige uitwedstrijd bij Wolverhampton Wanderers weet om te zetten in winst? Zet in en krijg 3,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Marcus
Mooi om te lezen dat hier ook steeds meer zich verdiepen in hoe het werkelijk zit. De anti-Trump propaganda is zo bizar. Nog nooit een positieve noot over hem gelezen, dat is op z'n minst verdacht, toch?
Helaas laat het grootste deel zich leiden door de NOS en de Nu.nl's, wat geheel logisch is. Want, als Jan de Hoop het zegt op RTL Nieuws, dan is het waarschijnlijk zo.
Als je jaren lang (sinds zijn presidentschap) 24/7, hoort en leest dat Trump een gek, vrouwenhater, lomp, egoïstisch en de slechtste leider ooit is,
dan neem ik dit op een gegeven moment op in mijn hersenen als waarheid.
En als er dan iemand komt, zoals Roy nu, die zegt dat Trump een held is, slaan alle seinen op rood. Wat!? Held!? Vergelijken met Cruyff?! Hoe durft hij!

Wat er echt gaande is, is dat Trump tegen de georganiseerde gevestigde orde strijd die nu aan het aftakelen is.
Dit gaat heel ver. Maargoed, teveel om nu over uit te weiden.

Wellicht gaan er dalijk nog meer ogen open met de arrestatie van Ghislaine Maxwell, de vrouw van Epstein.
Of de beerput gaat open en bijvoorbeeld een Bill/Hillary Clinton of Prins Andrew worden gearresteerd.
Of ze pleegt "zelfmoord".

Even hieronder even vast de standaard reacties:
- Wat een gek!
- Klap van de molen gehad?
- Weer zo'n complotgekkie..
;)
2 -1
Arek Milik
Ik ben het geheel met je eens. En over dat nieuws, ja het is alleen maar fake nieuws en altijd anti-trump. Niet gek als de families die de media beïnvloeden met geld, en ook publiekelijk hebben aangeven Trump weg te willen hebben. Waarom denk je dat er zoveel gaande is in de wereld? Corona, BLM, Antifa, etc.. angst en verdeeldheid zaaien met oog op de verkiezingen dit jaar. Maar er is nog 1 groot gevaar, en dat is de new world order!

Iedereen die mij voor complotgekkie verklaard vat ik op als compliment trouwens. Waarom, dat mag je hier lezen:

https://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/complotdenker-is-feitelijk-n-compliment/
0 0
Ajaxvooraltijd
Eindelijk gewoon een normaal denkend persoon op twitter die niet alles zo politiek correct brengt. Ben het met veel dingen op zijn twitter gewoon eens.
6 -2
rafael32
Dat jij een paar woorden begrijpt wil niet zeggen dat het gelijktijdig ook normaal is. De werkelijkheid is vaak helaas veel complexer.
0 -5
Illegaal
Bryan jij bent sinds kort een van mijn favorieten geworden.... ga zo door zoals je nu doet, jij ziet alles heel goed en duidelijk.
9 -4
Schip
Hoe kinderlijk kun je zijn man. Kijk nou eens naar je laatste zin.

Roy is een uncle Tom. Een domme jongen die gezag volgt en niet zelf kan nadenken. Mandela is een groot leider. Churchill is een groot leider. Dat zijn staatsmensen: leiders die onder moeilijke omstandigheden een volk weten te verenigen, ook tegenstanders en sceptici. Omdat ze visie hebben en verbinden.

Trump is een niet erg intelligente demagoog met zulke diepe zakken, dat hij in een campagne genoeg steun kan kopen om met een opportunistische strategie te zoeken welke groepen voor hem het verschil kunnen gaan uitmaken. Hij verbindt niet, maar heeft enorme polarisatie veroorzaakt in de eigen maatschappij en zelfs daarbuiten.

De enige reden dat hij verkozen is, is dat mensen genoeg hadden van het establishment in Washington. Hij heeft gewonnen bij de gratie van anti stemmen en een ongekende haat tegen Hillary.

Hij is juist het tegenovergestelde van een leider. Hij is een destructieve verdeler. De steun onder boeren om een eerlijke importdeal met China te bewerkstelligen, probeert hij nu alsnog te regelen door China selectief te laten inkopen. En daar geeft hij Hong Kong voor op. Net als hij de Koerden, die IS eigenhandig hebben verslagen, opgeeft voor Turkse steun.

Het is een ongeëvenaarde immorele machtswellusteling die iedereen ontslaat met een afwijkende mening. Zelfs hardliners als Tillerson knappen op hem af en worden vervolgens ontslagen.
4 -8
Laurel
Het is toch verdorie knap hoe je Bryan, een Ajacied, Uncle Tom kan (vooral durft) noemen en dan overschakelt naar Trump om waarschijnlijk in een volgend topic weer de strijdbijl gaat opnemen voor gelijkheid en broederschap etc.????

Je staat op de radar Schippie, ouwe mafklapper!
2 0
Deepblue
Na bijna 4 jaar nog steeds aan het huilen over zijn winst. Dit soort reacties en de continue anti-trump propaganda zijn een schande voor de democratie.
3 -2
OdjePils
Domme gekke jongen. Met dat ‘art’ project gok ik toch dat hij zijn poppen weer gaat verkopen!
2 -6
Bonno1978
Mooie linksbuiten, echte Ajacied maar een hele vervelende man geworden. Altijd in interviews een bepaalde air en misplaatste arrogantie over zich. Tot op de dag vaak beschonken en/of onder invloed..(zelfs maand geleden nog in radio-interview met Veronica). Jammer dat iemand zo vervelend kan worden...maar dank voor de goals voor onze club.
4 -5
aesop
Vorig jaar was er een uitzending bij Ziggo over de patatgeneratie, met de broers De Boer, Witschge,Vink en Roy. Hij zat er bij als een halve junk en zei bijna niets. Treurig om te zien. Zijn Twitter spreekt ook boekdelen, het gaat helemaal niet goed met hem....
2 -3
OuweDibbes
Bryan een held.. Kan mij ooit een klassieker herinneren waar ik live bij was in het Olympisch. Roy viel in en maakte als zeventienjarige de 2-1. Echt een product van de JC opleiding.
5 -1
Marcao
Die moet echt snel zijn pilletjes nemen. Wow.
5 -5
Bky
Enge gedachte van jou "hij houdt er een andere mening dan ik op na, dus hij moet maar pilletjes nemen om weer normaal te worden (c.q. meer zoals ik)".
4 -4
Schip
Dat Roy een andere mening heeft, maakt Roy niet normaal. Dat is pas een enge gedachte.
4 -1
Bky
Wat voor rare dingen zegt hij dan?
0 0
Lagasj
Johan met Trump vergelijken.
Wat triest zo'n "ontmanteld" mens.
5 -7
Illegaal
Beide zijn realisten en zagen/zien de dingen zoals ze zijn en benoemen ze ook.
4 -5
OuweDibbes
Tja wat is dat toch steeds.. Trump is democratisch gekozen in tegenstelling tot nitwits als Timmermans en Guy Verhofstadt.
3 -3
Nelloe
Als je zn twitter bekijkt kom je toch tot de conclusie dat hij een behoorlijke klap van de molen heeft gehad.
6 -7
Ajax114
Noem eens wat dan ?
4 -1