Sinkgraven: 'Zou terugkeer Bosz bij Ajax van harte toejuichen'

BartVeenstra, 04-07-2020 om 08:30, 10729 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Sinkgraven ziet een terugkeer van Peter Bosz als trainer van Ajax in de toekomst wel zitten. De linksback gaat in De Telegraaf in op enkele stellingen, waarbij hij ook komt te spreken over Ajax.

Zo krijgt hij de vraag of Bosz ooit een nieuwe kans bij de Amsterdamse club verdient. 'Vooropgesteld, het is natuurlijk aan Peter Bosz zelf welke keuzes hij nog maakt in zijn trainerscarrière', vertelt Sinkgraven, die vindt dat 'verdient' niet het goede woord is. 'Want hij heeft de club in Europa weer op de kaart gezet en daarmee de basis gelegd voor de latere successen in de Champions League. De manier waarop hij wegging, was niet leuk. Al weet ik daar het fijne niet van. Nogmaals, ik ga er niet over, maar zou het wel van harte toejuichen als hij in de toekomst weer eens Ajax-trainer wordt.'

Sinkgraven kende in zijn Ajax-periode veel blessures en moest in zijn Amsterdamse tijd daardoor veel wedstrijden missen. Hij krijgt dan ook de vraag of hij door al die blessures wel geschikt is voor het topvoetbal. 'Dat ik geschikt ben voor topvoetbal heb ik in het jaar dat we de Europa League-finale haalden wel bewezen. Maar het klopt dat ik me wel heb afgevraagd of het ooit nog goed zou komen met mijn knie. Het stempel blessuregevoelig heb je snel en daar kom je moeilijk weer van af. Maar geloof me, ik baal zelf het stevigst als ik weer een wedstrijd moet missen door een blessure.'

In het interview in De Telegraaf gaat Sinkgraven in op nog meer stellingen. Zo spreekt hij over de kracht van de Bundesliga, de trainingen van Bosz en ook over het Nederlands elftal. De antwoorden op die stellingen lees je hier.

Denk jij dat Leverkusen de bekerfinale wint van Bayern München? Zet in en krijg 7,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Ajax moet gewoon kosten wat het kost Ten Hag behouden. Met Ten Hag kan Ajax structureel aansluiten bij de internationale top alleen dan moeten de transfers wel allemaal meevallen. De afgelopen 2 jaar vielen vrijwel alle transfers op Martinez tegen, dan wordt het door een gebrek aan diepte in het team een lastige opgave om 55 wedstrijden per jaar te spelen
2 -6
PierreHeno
Hij mist het vermogen als coach een wedstrijd te doen kantelen indien dat absoluut noodzakelijk is. Dat is reeds meerdere malen aangetoond. Ten Hag is (nog?) geen top coach gebleken.
0 0
Aspers73
Zodra zijn sterren weg vielen bakte de ploeg er niks meer van.
5 -2
AFCA-B93
Je bedoelt de halve basis? Met Blind, Ziyech, Promes en Neres die wegvallen? Haal bij ieder ander team 4 van je beste spelers weg en het gaat overal ruk
2 -5
Schip
Het gaat dan slechter, maar niet niet zodanig dat er geen enkele lijn meer in het spel zit.

En ook voordat ze wegvielen werd het al slecht.
3 -1
Schip
TH heeft zich onnodig en roemloos in eigen huis laten uitschakelen in de CL en even roemloos en kansloos laten uitschakelen in de EL. Met nog steeds een erg goede selectie.

De opvolging van De Ligt en Frenkie was belabberd, dat geef ik hem. Maar dan ook in de eredivisie nog twee keer verliezen van AZ en een voorsprong weggeven.

Het was echt zwak. Hij heeft bij de gratie van een superselectie enkel in zijn tweede jaar gepresteerd. Dat had iedereen met die groep hoor, al weet je nooit hoe en in welke mate.

Als je een trainer enkel beoordeelt wanneer hij een superselectie hebt, zijn er plots alleen maar supertrainers hoor.
4 -2
EersteAanname
Met een minder selectie dan veel CL deelnemers de halve finale bereikt. En het dan nog negatief weten te belichten. Knap hoor
0 0
geDaante
Ten Hag bakte er afgelopen seizoen echter niks van, het is maar de vraag dus hoeveel invloed Schreuder had het seizoen ervoor.
4 -2
Joseph
Grootste vraag is hoeveel invloed Ziyech had om te verbloemen dat er niks van klopte, verval in de aanvral was bizar zonder hem. Ook achterin zonder Blind was het hopeloos.

Ten Hag is geen visionair, gewoon een trainer die de groep motiveert en bij elkaar houdt met zijn fanatisme.
0 0
Ajax114
Zou geweldig zijn maar nee, Overmars en Vd Sar hebben liever Arne Slot. Dat wordt de grootste mislukking.
1 -5
PierreHeno
Slot is zwaar overhyped. Kleredivisie trainer/coach. Niks meer. Bij MU met 6-1 op je bek gaan en daar geen enkele tactisch plan op hebben zegt al iets. En al dat geOH over dat AZ eigenlijk de CL ticket had behoren te hebben o.g.v. onderling resultaat geeft meteen al aan dat de kleredivisie zijn absolute maximum is.
0 0
Van Reenen
S.v.p. geen Slot. Tenslotte heeft hij ervoor gepleit de Azijn Zeikerds boven Ajax te plaatsen en ons weg te zetten als een club die onder de Azijn Zeikerds behoort te staan. DUS Opzouten met die gestoorde gek.
0 0
Schip
Heb echt het gevoel dat dat nog wel een keer gaat gebeuren. Dan is Bosz wat meer door de wol geverfd, kent het internationale voetbal en de druk beter, begrijpt beter dat je soms per se voor resultaat moet gaat en Ajax weet dat het een prima trainer heeft die de harten van Ajax fans sneller laat kloppen. Dat laatste, daar gaat het om.
2 0
Cruijffthebest
Zeker, als TH weggaat zie ik Bosz met de huidige financiën bij Ajax heel erg graag terug komen!
3 -2