Verweij over situatie Veltman: 'Niet zo concreet als wordt gezegd'

JesseTH, 03-07-2020 om 21:10, 7559 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Mike Verweij is de buitenlandse interesse in Joël Veltman minder concreet dan eerder gesteld, zo vertelt hij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De verdediger zou zo goed als zeker op weg zijn naar de uitgang, maar volgens de Ajax-watcher is dat nog maar afwachten.

'Dat is niet zo concreet als wordt gezegd', snijdt Verweij het onderwerp aan. 'Er is wel wat belangstelling en Olympique Marseille heeft geïnformeerd. Er zijn ook wat Engelse clubs, die waren er vorig jaar ook. Over een week of twee, drie moet daar meer duidelijk over zijn. Het spreekt in het voordeel van Veltman dat hij de toezegging heeft dat hij voor een bepaald bedrag weg mag.'

Ook de transfersituatie van Nicolás Tagliafico bespreekt Verweij. Eén ding is zeker bij de Argentijn: 'Hij heeft een gelimiteerde transfersom van ongeveer 25 miljoen euro. Ajax weet niet wat er gebeurt, dat is volledig in de handen van zijn zaakwaarnemer. Hij gaat heel Europa door met beelden van Nicolás Tagliafico. Dat Ten Hag er vanuit gaat dat hij weggaat, geeft al aan dat de verwachting er is dat een club dat voor hem neer gaat leggen.'

Terwijl Sven Botman ondertussen op weg lijkt naar Lille, ligt er voor Perr Schuurs een heel ander scenario klaar. 'In Schuurs hebben ze heel veel vertrouwen. Dat moet dé man rechts centraal in de verdediging worden. Met het slijten van Magallán lukt het nog niet echt. Hij heeft het in Spanje ook niet zo goed gedaan. Hij zal wel voor een heel laag bedrag, of met geld toe, vertrekken via de achterdeur.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Het lijkt me logischer dat er gepraat kan worden vanaf 25 mln dan dat hij echt een gelimiteerde transfersom van 25 heeft.

Als Chelsea 25 wil betalen maar Juve 35 biedt, moeten we niet vastzitten aan die 25 miljoen.
Maar goed, we zullen het gauw genoeg merken.
0 0
jutter
Ik zei gisteren al dat dat bericht over Veltman min of meer uit de duim gezogen was door ene Jansen. Ik ben dus geen fan van deze notoire brokkenmaker die Ajax door de jaren heen veel schade zowel sportief als finanancieel heeft berokkend. Let op mijn woorden, Veltman raak je, zeker over de grens, aan de straatstenen niet kwijt en hij zal waarschijnlijk uiteindelijk terechtkomen bij een club uit de onderste regionen van de ED o.i.d., waar ook nog eens niets te halen valt voor de club. We blijven dus misschien andermaal opgescheept zitten met Veltman en zijn onvolkomenheden, ik blijf dat echt ongelofelijk vinden!!
0 0
wladimir
Als Veltman blijft heeft hij volgende zomer een basisplaats op het EK. Ik denk alleen dat hij naar Juventus gaat.
0 0
jutter
Juventus?, toe maar. Waarom niet Real Madrid of Barcelona? Bij Bayern speelt hij fluitend Pavard uit de basis. En Pep zal bij Man City vast nog wel een plekkie voor hem hebben, alhoewel voor die club uitsluiting van de CL dreigt. Je moet er toch niet aan denken dat Veltman dan ook nog eens CL voetbal gaat mislopen. Voor minder dan 30 miljoen is hij niet te koop, dat moet zeker betaald worden voor een speler die op en top Ajacied is. Dus, wie o wie?
0 0
donpedroh
Wat zou nou een goede haalbare verdediger zijn voor Ajax...?
1 -1
AlexLitmanen10
Serginho, een snelle technische back.
Goede instelling en blijft de hele wedstrijd op en neer gaan in de hoogste versnelling
Voldoende technisch met scorend vermogen maar kan verdedigend nog een hoop bijleren
Moet wel af en toe met beide voetjes op de grond worden gezet maar kost niks (!)

Serginho Dest
0 -2
talent020
Veltman is niet de meest populaire Ajacied hier, maar wel de beste optie als RCV, Schuurs en Alvarez hebben hun kansen niet gepakt, ik zie hem daarom graag blijven in het geval er geen geschikte opvolger klasrstaat, van Timber ben ik gecharmeerd,maar op hem kan je nog geen heel seizoen bouwen,
3 0
Hollister
op Schuurs en Alvarez kan Ajax ook geen heel seizoen bouwen.. gaat je de titel kosten.. onbegrijpelijk dit beleid en keuze voor deze 2.. Alvarez veel te kwetsbaar met zijn beperkte snelheid en zoveel ruimte in zijn rug en ook Schuurs maakt nu nog teveel fouten.. potentie prima maar beiden niet nu al CL niveau wat Ajax nastreeft .. hoe dan ook.. centraal gaan we er dus al op achteruit ... plek van Ziyech idem.. en Onana en Nico vervanger zal ook wel weer met plakwerk worden opgevangen... waar blijven die zgn klasbakken die er meteen kunnen staan... weer wachten tot straks de concurrentie veel te groot is? Lijkt er wel op.. nu kan vrijwel niemand iets doen.. NU moet je juist toeslaan op de transfermarkt.. laatste jaren is het veel te voorzichtig terwijl we allemaal weten dat de miljoen gewoon straks weer binnenstromen... straks komen ze weer aanzetten met net niet aankopen .. in principe heb je gewoon al voor 55 a 60 aan transfergelden verzekerd... Zuifuik, Sierhuis, Botman, Ziyech ... vrijwel zeker Nico. Onana, vd Beek, Dest, Veltman .... kans op verkoop / verhuur Marin, Magallan, Danillo, Ekkelenkamp, Jensen, Johnsen, Eiting, Kemper
Er kan / moet nog zoveel gebeuren...
1 -2
AlexLitmanen10
Timber is er ook nog
0 0
OuweDibbes
Ik maak mij maanden al zorgen om de spits positie en een linksback. Het was al een raadsel dat een top back, die uit Argentinië komt al langer bij Ajax wilde blijven. Wordt tijd dat Brobbey gaat verlengen zo niet, verkopen en een talentvolle spits kopen. Een zogenoemde kapstok, die met zijn rug naar de goal toe kan spelen als aanspeelpunt. Verder nu een linksback. Had gehoopt op Castillo, maar dat is weer een voorbeeld dat een transfer naar het buitenland niet ten goede komt van je voetbal kwaliteiten.
2 -1
Redrum
Ik wist wel dat het valse hoop was. Van Veltman raken we nooit verlost.
4 -8
Wout1988
watn alles wat verweij klopt
1 0
OuweDibbes
Veltman maakt gewoon een mooie transfer naar een middenmoter in de PML. Daar loopt echt niet veel beters rond in de verdediging.
1 -1
Redrum
Al gaat ie naar Telstar voor 3 ton, ik vind alles prima. Ik kan echt geen seconde meer naar Veltman kijken in een Ajax-shirt.
4 -7
Knalpot
Oh wat hoop ik dat ie nog een jaartje blijft :)
3 0
Mocrodammerr
Tagliafico voor 25 miljoen laten vertrekken. uitverkoop bij Ajax gaat weer beginnen. belachelijk, echt BELACHELIJK.
1 -5
Bjorn
Dat bedrag is eenmaal vastgelegd met als voorwaarde dat hij nog een jaar zou blijven.

Bovendien gekocht voor 4 a 5 miljoen, dan kan je dat je permitteren ook al is hij makkelijk 35 waard.
3 0
Ajax114
Dus zo'n jaar extra kost je extra salaris en 10 M minder opbrengsten. Dat is bij al die spelers dan elke keer 10 M , kan allemaal bij Sinterklaas Overmars.
1 -3
Ozymandias
Ik heb veel liever een extra seizoen Tagliafico dan een extra tien miljoen euro waar Ajax toch weinig aan heeft omdat ze al meer dan genoeg geld hebben.
1 0
ajaxxcied4life
Nou, niet helemaal. Hij kon al eerder vertrekken maar Ajax heeft hem overtuigd om te blijven mede door zijn prijst te laten zakken. Dus dan is dat bedrag voor een linksback, spelend in de eredivisie niet zo gek.
0 -1
Mocrodammerr
nee niks ervan. hij is een bepalende speler bij Ajax, international en reserve aanvoerder. flikker op met die prijsafspraken, we zijn de albert heijn niet
2 -1
Ajax114
Precies, wordt je toch gek van van al die prijsafspraken. Doet volgens mij geen enkele andere club in de wereld. Wij zijn een grote club en mag meer worden uitgedragen door Overmars.
2 -2
ajaxrulesz
Tagliafico is een degelijke back die ik best bij de subtop van Engeland zie spelen. Voor de corona was hij ook 40 miljoen waard. Maar door de crisis is dit een minimaal bedrag, dit kan nog uitlopen tot 35 miljoen. Bieden mag vanaf 25 miljoen.
0 0
ajaxxcied4life
Voorts meende ik dat Ajax (tevens) met hem heeft afgesproken dat hij een deel van de transfersom toebedeeld zou krijgen bij verkoop.
0 0
Ajax114
Natuurlijk joh, waarom geeft Overmars niet meteen alles terug aan de speler ? Wat een prutsbeleid.
1 0
OuweDibbes
Boven de 20 miljoen..

Betekend dat Ajax 22.5 miljoen ontvangt. Maar laten we eerlijk zijn, Tagliafico is 1 van de beste linksbacks die er rondloopt.
0 -1
Ozymandias
Als we echt eerlijk zijn (en onze Ajax bril afzetten) dan is Tagliafico niet één van de beste backs die er rondloopt. Hij is goed genoeg voor een Europese topclub maar komt qua niveau niet in de buurt van de beste linksbacks ter wereld.
4 0
ELMagico
exactly.
in potentie en talent is martinez beter.
0 -1
OuweDibbes
Noem maar een betere... Ik ken ze niet..
Zeker verleden jaar in de CHL was hij de beste back op het hoogste podium. Dit jaar was hij wat vermoeid, maar vind je het gek met de copa America. Hij had amper rust gehad. Je koopt hem nu, en kan meteen inpassen en kan nog 4 jaar mee op top niveau. Nee na Frank de Boer de beste licksback die bij Ajax heeft rondgelopen.
0 0
Ozymandias
Uit mijn hoofd kan ik in ieder geval Alaba, Alba, Lodi, Mendy (zowel die van City als die van Real), Robertson en Sandro al noemen die beter zijn.

"Nee na Frank de Boer de beste licksback die bij Ajax heeft rondgelopen."

Ik weet niet wat ik vreemder vind. Dat je denkt dat De Boer de beste linksback was die Ajax ooit heeft gehad of dat je vind dat Tagliafico de op één na beste linksback is die Ajax ooit heeft gehad.
1 0