Fans riskeren stadionverbod bij wangedrag

FinnDekker, 02-07-2020 om 17:40, 2778 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Wie volgend seizoen als toeschouwer de regels overtreedt, riskeert een stadionverbod van minimaal drie maanden. Dat concludeert Het Parool uit de richtlijnen van de KNVB aangaande volgend seizoen. De regels zijn ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus in stadions te bestrijden en vermijden.

'Wat de KNVB verstaat onder het overtreden van de regels omtrent het coronavirus is nog niet bekend. De richtlijnen daaromtrent worden nog opgesteld', schrijft de krant over de veiligheids- en hygiënevoorschriften. Eerder werd al bekend dat de anderhalve meter wordt aangehouden, dat stadions maar voor een deel gevuld mogen worden en dat schreeuwen en juichen verboden is.

'Het is heel simpel. Als we ons er niet aan houden, gaan de stadions weer dicht. Dus neem een toeter mee en fluister hoera als jouw favoriete team scoort. Ik snap dat het verschrikkelijk is, maar als je zingt en schreeuwt is de kans op besmetting gewoon heel groot', citeert men de uitspraken van premier Mark Rutte.

Denk jij dat kampioen Liverpool met 1-2 wint van Manchester City? Zet in en krijg 10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Antafca
succes met iedereen stadionverbod geven.. mogen ze wel 10.000 stewards neerzetten
0 0
roodwit007
Maak Halsema gewoon popie bij de KNB dan is het zo opgelost en pssst he pssst ik heb niks gezegd hoor
0 0
Bky
"wangedrag".
1 0
Labrador
Hahaha wat een onzin. Ik ga juichen en zingen. Zoals ik altijd doe. Het is en blijft een stadion en geen bibliotheek
0 0
ddavidd99021
Bedankt dat je er eigenhandig voor zorgt dat we nog een paar maanden langer zonder publiek zullen voetballen. Ga eens bij jezelf te rade, wil je echt zo egoistisch zijn?
1 0
JanBiesbos
Iedereen is bang voor volgende uitbraak maar is het niet opgevallen wat de grootste gemene deler is van grote uitbraken? Nachtclubs (Korea, portugal) , apresski , carnaval , kroegen (vs) etc. Alcohol, Te druk, gelal / gezang, over elkaar heen hangen , besmette bier en wijn glazen?
0 0
OuweDibbes
Je vergeet Kerken en Moskeeën..
Overigens heb ik thuis in de Cornona tijden heerlijk mijn glas gedeeld. Niks aan de hand.

Misschien komt het ook door de massale bezuinigingen op de zorg In 2010 hadden we in Nederland nog 2000 ic bedden, in de Corona tijd 1100. Duitsland heeft bijvoorbeeld 5 keer zo ic bedden op de miljoen inwoners dan Nederland. Nederland heeft ruim 6000 doden op 17 miljoen, en Duitsland 9000 op 85 miljoen inwoners. Hoezo heeft rutte het goed gedaan?
0 0
Libero
Iedereen een megafoon mee!
0 0
Kuningast
'Wangedrag'' oftwel zingen en juichen! Oke dan..
3 0
MosesD
Haha, men is in dit land echt totaal krankzinnig aan het worden. Laat dan geen fans toe. En een toeter meenemen? Dat is volgens mij al een jaar of 25 verboden (helaas). Wat een betutteling, wat een waanzin.
1 0
MrPink
Iedereen een stadionverbod dus, 1,5 meter gaat nooit werken. Ik kijk wel thuis, zo hoeft het niet.
0 0
Kingoffdatoilet
Ach in september is deze maatregel met een beetje mazzel alweer afgeschaft.
1 0
Koekepeer
*bedenkt = denkt
0 0
Koekepeer
Vooral een nutteloos verhaal over een hypothetische situatie. Dit is niet wat de KNVB zegt, maar wat het Parool bedenkt te lezen in de regels.
0 0
f*ck010
Hopelijk komt er ook de optie dat je als supporter wedstrijden kunt weigeren en je geld terug krijgt zolang deze waanzin aanhoud. Ik ben al 5 seizoenen op rij naar alle thuiswedstrijden geweest maar als ik nu geen eens mag juichen wil ik er echt niet heen hoor. Ik weiger daar stil te gaan zitten en te doen alsof het normaal is om niet te juichen als mijn cluppie scoort (als het überhaupt al mogelijk is om jezelf dan in te houden).
0 0
ELMagico
De volgende stap is verplichte vaccinaties voor seizoenkaarthouders.
4 0
Koekepeer
Ben ik voor. Voor iedereen trouwens
1 -5
ELMagico
Nazi's
1 0
Aspers73
Ze zijn knettergek geworden. Als hier nou de zwarte pest heerst, a la, maar voor een ziekte waar 1% van de mensen ouder dan 65 jaar die de ziekte krijgt aan overlijd lijkt me dit allemaal totaal overbodig.
4 0
Michels
Met een ratel in de ene hand, een toeter in de andere en een trechter op je kop, met z'n allen naar het stadion. Of het gesticht, dat kan ook...
1 0
3sterren
Alleen de Feijenoord supporters zullen gevrijwaard blijven van deze sanctie. Er valt namelijk niets te juichen in De Kuip ...
0 0
Redrum
In de Kuip wordt er voorlopig niemand toegelaten. Die kwijlen en spugen elkaar 90 minuten lang onder. Totaal onverantwoord.
0 0
Weswess
Dat gaat een sv worden ben ik bang.
Belachelijk dit natuurlijk
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig zin heb om naar een wedstrijd te gaan met deze regels. Wat mij betreft dan maar geen publiek totdat er een vaccin is.
4 0
Spectre
Dat gaat sv's regenen komend seizoen vrees ik
1 0