AD: 'Ajax qua uitgaande transfers in wereldtop'

ThijsZwagerman, 01-07-2020 om 20:25, 19557 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax staat zestiende op de lijst van voetbalclubs die deze eeuw het meeste geld hebben verdiend aan uitgaande transfers. De Amsterdammers verkochten sinds de eeuwwisseling voor maar liefst 768,32 miljoen euro aan spelers, zo berekende het Algemeen Dagblad

Met dit enorme bedrag weet Ajax binnenlandse concurrenten als PSV (445,9 miljoen euro), Feyenoord (238,3 miljoen euro) en AZ (233,2 miljoen euro) ver onder zich te houden. Het bedrag van 768,32 miljoen euro aan verkopen heeft Ajax voor een gedeelte te danken aan de transfers van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De verkoop van dit tweetal aan respectievelijk FC Barcelona en Juventus leverde Ajax vorige zomer namelijk al zo’n 160 miljoen euro op. 

Wereldwijd gezien moet Ajax desondanks echter vijftien clubs voor zich dulden die sinds de eeuwwisseling meer geld verdienden met uitgaande transfers. Juventus, Chelsea en AS Monaco vormen de enigszins verrassende top drie op dit gebied. Respectievelijk verdienden deze clubs deze eeuw 1,39 miljard euro, 1,22 miljard euro en 1,18 miljard euro met het verkopen van hun spelers. 

Denk jij dat Chelsea na 10 minuten op voorsprong staat tegen West Ham? Zet in en krijg 6 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
die 15 clubs krijgen gratis geld van sponsors en uefa en mogen eindeloos rood staan zelfs als ze op papier failliet zijn
0 0
Henkjanklaas
Als ik lees dat spelers bij buitenlandse topclubs vanaf 6 miljoen verdienen oplopend naar 10 miljoen en nog meer dan begrijp ik wel waarom Ajax niet structureel hoge ogen kan gooien in de CL.
Daarnaast komt dan ook nog eens de omloopsnelheid. We raken te vaak spelers binnen een vloek en een zucht al weer kwijt of we kopen een pak spelers die mislukken. Ik zal het hele rijtje van de laatste jaren niet opnoemen. Knap dat we incidenteel toch verder in het toernooi weten door te dringen. Frustrerend zal het altijd blijven dat financial fairplay op dit niveau een onzinverhaal zal blijven. Uefa beleidt dit alleen met de mond.
0 0
bdsngsfs
Het begin is er. Nu voetballend in de wereldtop en dan zijn we echt tevreden ;)
0 0
AlexIbarra
Wij ook maar snel op naar de miljard dan?

Scherpen; Dest, Veltman, Magallan, Nico; Alvarez, Marin, Eiting; Danilo, Huntelaar, Labyad, met z'n allen voor 232 mln naar Newcastle, kom op Marc!
0 -1
Youri08
Lijkt me onzinnig lijstje als je er de inkoop niet bij zet.
4 -1
Jayq
Inderdaad. De rijkste clubs ontvangen het meest, maar geven ook het meeste uit.
Eigenlijk is alleen het saldo interessant.

transferinkomsten - transferuitgave = transfersaldo

Benieuwd waar Ajax dan staat. Een aantal van de 15 clubs die meer inkomsten hebben gaan per saldo in de min eindigen.
1 0
JanBiesbos
Juventus heeft heel veel goede spelers contract vrij aangetrokken en omdat die “arme Italianen” gunstige voetbal belasting tarieven hebben komt men daar graag voetballen.
0 0
VoorOnzePloeg
deze cijfers zijn natuurlijk niet serieus te nemen. Ajax kan iemand voor 5 miljoen kopen en voor 20 miljoen verkopen, terwijl een Barcelona iemand voor 90 miljoen kan kopen en voor 70 miljoen verkoopt. Ze zouden het moeten baseren op winst op de speler.
4 0
Ajaxbrl
Nu qua ingaande transfers nog wat meer naar de top ;)
1 0
Mentir
Groot geld betekent geen garantie dat spelers goed zullen spelen in het systeem.
het blijft toch een gokken uit eindelijk of het goed zal gaan, dus zo maar geld te gaan gooien is niet slim
0 0
Hans Kraay Jr.
Zijn redelijk opweg toch?
0 0
debarbaar
het zijn allemaal bullshit cijfers. Natuurlijk verkoopt chelsea hof Madrid meer, Barcelona ook maar ja de verliezen zijn dan ook enorm, want de aankoopbedragen worden niet genoemd.
0 0