Sinkgraven: 'Overwinning op Juve gaf euforisch gevoel'

ThijsZwagerman, 01-07-2020 om 18:25, 3650 views, Friesch Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Sinkgraven hield in het seizoen 2018/2019 een euforisch gevoel over aan zijn invalbeurt tegen Juventus. Ajax won in Turijn met 1-2 en bereikte ten koste van de kampioen van Italië de halve finale van de Champions League. 

Op de historische voetbalavond moest Sinkgraven al na elf minuten invallen voor de geblesseerd geraakte Noussair Mazraoui. ‘Ineens lag hij op de grond en hij kon niet verder. De trainer (Erik ten Hag, red.) keek achterom en riep mijn naam’, vertelt Sinkgraven aan het Friesch Dagblad.  

De huidige speler van Bayer Leverkusen kijkt al met al met een tevreden gevoel terug op zijn invalbeurt tegen Juventus. ‘Ik vond dat het wel wat beter kon, hoor. En ik begon slecht. Maar ik heb me in de wedstrijd gevochten en mijn ding gedaan. We wonnen met 1-2 en dat gaf een euforisch gevoel. Zelf voelde ik ook blijdschap dat ik weer had gespeeld. Het was een bijzondere avond.’

Denk jij dat Athletic Bilbao met 2-0 verliest van Valencia? Zet in en krijg 8,85 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Eigenlijk een beetje gek dat wij hem zo makkelijk hebben laten gaan, heeft vaak genoeg laten zien dat hij veel kwaliteit heeft en hij is ook multi inzetbaar. Ik denk dat wij hem dit seizoen goed hadden kunnen gebruiken op het middenveld om het vertrek van De Jong op te vangen en eventueel Tagliafico in de toekomst. Als hij fit blijft dan denk ik dat hij nog wel stappen kan maken.
5 -1
AlexIbarra
Was ook een beetje een Dolberg-verhaal denk ik.
Je weet dat een speler potentie heeft maar het komt er niet uit, hij speelt weinig en is ongelukkig. Moet je dan aan een dood paard blijven trekken?

Vanuit Ajax geredeneerd hebben we met De Jong, Schöne, Sinkgraven wel te veel voetbal op het middenveld laten gaan vind ik. Maar dat komt ook omdat Marin, Eiting en Mazraoui zo'n waardeloos seizoen hebben gedraaid.
Aan die drie hebben we heel lullig gezegd eigenlijk niets gehad afgelopen jaar.
0 0
Ozymandias
Hoe "multi inzetbaar" is een speler die vaker geblesseerd is dan fit daadwerkelijk? Sinkgraven is en enorm talent maar ook dit seizoen heeft hij weer drie verschillende spierblessures gehad en heeft hij daardoor maar 1367 minuten (iets meer dan 15 hele wedstrijden) gespeeld. Je kan jammer genoeg met hem nooit aan een hecht team werken omdat hij steeds opnieuw geblesseerd raakt.
0 -2
AFCAMM
Mja... Jammer vind ik het enerzijds wel, want het is echt een getalenteerde voetballer en daarnaast volgens mij ook gewoon een heel fijne gast. Hij heeft hier gewoon heel veel pech gehad. En toch stond ‘ie er in deze wedstrijd zomaar.. en speelde uiteindelijk gewoon een heel goede pot.
Ik denk dat Ajax gewoon teveel twijfels had, ook in verband met de blessures, waardoor het perspectief er gewoon niet meer was. Voor hem is het volgens mij ook wel beter dat hij ergens anders lekker een frisse start heeft kunnen maken, onder een coach die hem goed kent. Misschien speelde dat ook mee.
1 0
Schip
Die jongen moest spelen en was niet beter dan alles wat in de basis stond. Dan moet je hem geen transfer naar Leverkusen in de weg staan. En al helemaal niet omdat je opties op linksback hebt in de jeugd. Was Bakker er toen nog? Castillo, Salah Eddine, Martinez natuurlijk.

Dolberg had een hoger plafond. Doodzonde dat diens potentieel er niet meer uit kwam onder Ten Hag. Ook zijn vertrek begreep ik, maar wel vanuit Dolberg geredeneerd. Dat zou nooit meer iets worden onder TH.
0 -1
markk
Niet helemaal mee eens. Toen bekend werd dat De Jong en Schone beide vertrokken was het duidelijk dat Ajax 1 of 2 man te kort komt op het middenveld. Ik denk dat Sinkgraven heel goed de rol van De Jong in had kunnen vullen. Hij was, indien fit, een onbetwiste basis speler geweest met Martinez en Van de Beek op het middenveld. Nu moesten wij het doen met Eiting en Gravenberch die er in naar mijn mening nog lang niet aan toe is.
2 0
Schip
Op 6 had ik Sinkgraven nog weleens willen zien. Maar goed, ik gun hem zijn speeltijd nu. Over Dolberg toch echt een slecht gevoel. Had zoveel meer ingezeten.
0 0
DiMatteo
Toch gek dat we ze in de kwartfinale weer tegenkwamen.

Ze kunnen niet van je winnen, maar je kunt wel van ze verliezen
0 0