'Clubs verdienen nu ook aan binnenlandse transfers'

BartVeenstra, 01-07-2020 om 13:10, 3164 views, Twitter |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vanaf vandaag - woensdag 1 juli 2020 - verdienen Nederlandse clubs ook een binnenlandse transfers van Nederlandse spelers, zo meldt voetbaladvocaat Christian Visser via Twitter. Als voorbeeld geeft hij aan: 'Als Van Dijk van Liverpool naar Manchester City zou gaan, rinkelt de kassa in Tilburg en Groningen.'

Dat laatste zou in dat geval ook kunnen gelden als een oud-speler van Ajax een binnenlandse transfer maakt. De kans lijkt niet groot, maar mocht Frenkie de Jong van FC Barcelona naar Real Madrid verkassen, krijgt Ajax (wellicht) een deel van de transfersom.

Eerder zou Ajax alleen een doorverkooppercentage ontvangen als De Jong - als voorbeeld - een transfer zou maken van bijvoorbeeld FC Barcelona naar een club uit het buitenland. Vanaf nu geldt dat oude werkgevers ook een deel krijgen bij binnenlandse transfers.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Dit is heel gunstig voor ons, levert gemiddeld zeker een miljoen per jaar op lijkt me.

Als ik het me goed herinner heeft onze opleiding de meeste spelers in de Europese competities voortgebracht van alle opleidingen. Als Dijks, Denswil of Kluivert straks een leuke transfer binnen Italië maken, krijgen wij gewoon onze procentjes.
Hetzelfde als Psv / Fey onze tweede garnituur van andere ED-clubs overneemt of Riedewald, Fosu-Mensah en Vertonghen een transfer binnen Engeland maken.

Elke keer dat de kassa ff rinkelt maakt de transferperiode net weer iets minder vervelend.
0 0
Ajax4life16
Ik snap het niet helemaal. Hebben ze het over een opleidingsvergoeding of wat?
0 0
mvdk
Opleidingsvergoeding. Als een speler een transfer maakt krijgt/krijgen clubs waar de speler is opgeleid een opleidingsvergoeding. Voorheen gold dat alleen vooe buitenlandse transfers, dus bijvoorbeeld van Arsenal naar Real. Maar nu geldt dat ook voor binnenlandse transfers. Dus bijvoorbeeld; Jan Vertonghen van Spurs naar Chelsea. (Dat laatste is dus een voorbeeld en geen realiteit!)
0 0
Adam24
Ook, maar ook doorverkooppercentage. Ik heb nooit geweten dat dit niet voor binnenlandse transfers van toepassing was.
0 -1
Hollister
Ja, vroeger ontving je alleen een opleidingsvergoeding bij een internationale transfer.. dus als iemand van de ene naar de andere club ging binnen hetzelfde land, bv van Schalke naar Liverpool, nu geldt dat ook voor nationale transfers... dus van Schalke naar Bayern. ieder jaar dat iemand in je opleiding heeft gezeten ontvang je 0.25% van de transfersom over de leeftijd van 12 tot 16, daarna ontvang je 0.50% van de transfersom over de leeftijd van 16 tot en met 23... samen dus maximaal 5%
Dus mocht De Ligt ooit vertrekken voor 100 miljoen naar Napoli ontvangt Ajax nu 3,5 % is 3,5 miljoen. In de oude situatie kreeg Ajax niets, alleen als de Ligt zou vertrekken naar een land buiten Italie
0 0
Ajax4life16
Aah oke helder dankje. Dacht dat dit altijd al zo was, maar een goede ontwikkeling dan in ieder geval.
0 0
AFCA-pride
Ik dacht dat leeftijd op 21 jaar lag. Voor Ajax wel gunstig in ieder geval met zo’n 70 voormalige jeugdspelers.
0 0
wladimir
Opleiden loont.
0 0