'sc Heerenveen volgt Scherpen'

GinoHaverkamp, 30-06-2020 om 18:30, 10754 views, Fean Online |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De nabije toekomst van Kjell Scherpen zou zomaar eens in Friesland kunnen liggen. Raymond Vissers, keeperstrainer bij sc Heerenveen, erkent namelijk dat de naam van de Ajacied de revue is gepasseerd in het gelijknamige dorp.

Veel wil Vissers, die betrokken is bij de zoektocht naar een tweetal nieuwe keepers voor het komende seizoen, niet kwijt over eventuele interesse in Scherpen. 'Die naam is wel gevallen', is het enige wat hij zegt daarover in de podcast Radio Camataru van fansite FeanOnlineOf het om een eventuele verhuurperiode of een definitieve transfer gaat, wil Vissers eveneens niet zeggen. 'We hebben onze lijstjes, dat heeft onze scouting wel voor elkaar.'

Dominik Kotarski, net als Scherpen doelman van Jong Ajax, vertrekt in ieder geval niet naar Heerenveen. Even bezuinde zijn naam rond in de wandelgangen, maar Vissers gooit de deur dicht wat betreft een Kotarski-transfer. 'Die staat niet op de lijst', zegt de keeperstrainer, die op zoek zegt te zijn naar een 'type Onana'. 'Iemand die met veel ruimte voor zich kan spelen, die goed aan de bal is en een balletje kan pakken', legt hij uit.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
'Ajax volgt Messi'
0 0
debarbaar
Raymond Vissers, wie kent 'm niet had echt naar specialers moeten gaan of hij moet nog maar eens wat KKD wedstrijden terugzien waarin Scherpen liet zien hoe goed Scherpen aan de bal is. Hoewel het natuurlijk altijd kan zijn dat die Vissers bitterballen of gehaktballen bedoelde.
0 -1
Mokum31
Type Onana
Ja wie wil die niet
1 -1
Woodenshoe1
Ik weet het niet, ik zie in geen van beide echt wat.. Prima om Scherpen te verhuren aan Heerenveen.
0 -1
Rockpotje
Beter dan Kotarski gaan ze niet snel vinden voor een betaalbare prijs. Dus succes er mee. Aan de andere kant: Je zou Scherpen niet moeten willen verhuren omdat hij moet leren in een voetballende ploeg te spelen. Maar als dit is wat Heerenveen zoekt kan hij daar misschien wel veel leren.
1 -1
Woodenshoe1
Jawel hoor, beter dan Kotarski zijn er zat te vinden....
0 -1
Unuvar1980
Scherp hè
0 0
Unuvar1980
Hoe wil je Scherpen nu volgen? Ze willen hem of niet!
1 -1
Kingoffdatoilet
Beetje gek dat hij de deur voor kotarski dicht gooit. Toch precies het type wat hij zoekt. Een type Onana is misschien wel een beetje veel gevraagd
2 -1
behangdelul
Heerenveen en keepers, de grootste nachtmerrie combinatie in de eredivisie.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Is niet iedere club opzoek naar een keeper type Onana?
3 0
fc Barcelona_ke
Op papier is scherpen verder dan kotarski. Logisch wil ajax hem ervaren opdoen. Scherpen gaat zeker niet verhuurd. Als wel is dan moet dominik blijven...
2 -1
ram
Ik denk dat Ajax dit niet wil.

In mijn ogen zijn Scherpen en Kotarksi (alhoewel heel verschillend) ongeveer van hetzelfde niveau.
Maar Kotarski is momenteel meer een Ajax-keeper. Scherpen heeft, denk ik, meer potentie en Ajax zal hem in Jong Ajax willen doorontwikkelen tot een Ajax-keeper. Nog geen verhuur dus.

Als Heerenveen Kotarski wil huren, lijkt mij dat voor alle partijen prima.
6 -2
Dolberg25
Dan heb je in je profiel van je nieuwe keeper staan dat de keeper een balletje moet kunnen pakken. Lijkt me vrij logisch...
2 0
Bjorn
Het profiel keeper dat ze zoeken matcht niet bepaald met Scherpen.

Scherpen zal, denk ik, nooit Ajax 1 materiaal worden.
2 -5
DeKenner
Ajax heeft Scherpen gekocht omdat het een enorme ruwe diamant is. Die kan in principe alleen maar beter worden. I.m.o. wel degelijk mogelijk toekomstig Ajax 1 materiaal. Ajax zal hem dan ook zeker niet gaan verkopen. Zeker niet na het vertrek van El Maarch, Varela, Van Leer en mogelijk Onana nog. Als er een nieuwe eerste keeper komt dan kan verhuur (mits als eerste keeper) wel een goede optie zijn.
2 0
Mark10
Hopelijk een jaar verhuren aan Heerenveen.
1 0
Ozymandias
Hij is opzoek naar een doelman die met veel ruimte voor zich kan spelen en goed is aan de bal maar Kotarski staat niet op zijn lijstje en Scherpen wel?! Scherpen kan niet met veel ruimte voor zich spelen (doordat hij slecht is in één op één duels) en is opbouwend matig. Kotarski is veel beter in één op één duels en heeft een veel groter opbouwend vermogen.
6 -6
Kingoffdatoilet
Zo slecht is scherpen nou ook niet aan de bal. Scherpen is stabieler dan kotarski en ontwikkeld zich veel sneller. Zal volgend seizoen kotarski zeker voorbij gaan. Nu zijn ze ongeveer gelijkwaardig met beiden verschillende sterke punten
1 -1
Ozymandias
Ik vind Scherpen de pass- en traptechniek van Scherpen slecht en de gooitechniek van Scherpen matig. Al met al vind ik het opbouwend dus (vooralsnog) ver onder de maat. Hij heeft zich daar wel goed in ontwikkeld sinds zijn komst maar heeft nog een lange weg te gaan. Dat Scherpen zich sneller lijkt te ontwikkelen komt waarschijnlijk vooral omdat hij meer grote zwakke punten heeft waarin hij grote stappen kan maken.

Vooralsnog is Scherpen alleen goed bij hoge voorzetten vanaf de flanken en afstandschoten (waar hij genoeg tijd heeft om op te reageren en met zijn lengte dan het hele doel kan verdedigen). Kotarski heeft minder zwakke punten en de ontwikkeling die hij door moet maken is vooral mentaal (waarvoor hij speeltijd op het hoogste niveau nodig heeft en dus moet worden verhuurt).
0 0
Sampaoli
Haha echt he, hoe krom is dit. Scherpen kan je hoger schatten dan Kotarski want Kjell heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt. Echter als je op zoek bent naar een type Onana kom je niet zo snel bij Scherpen uit en véél eerder bij Kotarski.
5 0
Ozymandias
Inderdaad, als je opzoek bent naar een doelman die goed is bij 1) hoge ballen vanaf de flanken en 2) goed geplaatste afstandsschoten dan is Scherpen een geschikte persoon om op je lijst te zetten. Maar hij zegt opzoek te zijn naar een doelman die goed is in nou juist de twee aspecten van het spel waarin Scherpen slecht is. Zo hij Scherpen ooit hebben zien spelen?

Ik hoop trouwens dat Scherpen niet wordt verhuurd. Hij heeft nog veel punten waarin hij zich moet verbeteren maar ontwikkeld zich onder leiding van L'Ami geweldig. Ik denk dat het voor zijn ontwikkeling beter is als hij het komende seizoen verder onder L'Ami kan blijven trainen en bij Jong Ajax in de Eerste Divisie zijn wedstrijden speelt.
2 0