Giovanni laaiend enthousiast: 'Faciliteiten bij Ajax spectaculair'

ThijsZwagerman, 28-06-2020 om 12:15, 19532 views, Globo Esporte |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-middenvelder Giovanni Manson Ribeiro, kortweg Giovanni, is zeer te spreken over zijn eerste maanden in Amsterdam. Ondanks het feit dat de Braziliaan nog wacht op zijn officiële debuut, spreekt Giovanni al vol lof over Ajax en zijn landgenoot David Neres

Giovanni verruilde aan het begin van dit kalenderjaar Santos transfervrij voor Ajax. In gesprek met Globo Esporte verklaart de middenvelder die keuze. ‘Ik geloof dat iedereen een doel heeft in het leven. Mijn doel is om te slagen als voetballer en hoewel het een lastige keuze was, denk ik dat de kans bij Ajax het grootst is om mijn doel te bereiken. Als Ajax belangstelling toont, is het bovendien moeilijk om nee te zeggen.’

Buiten dat Giovanni Ajax dus een hele mooie club vindt, is de Braziliaan ook te spreken over het plan dat de Amsterdammers met hem hebben. ‘Ik kreeg een heel carrièreplan voorgeschoteld. Dat was erg gedetailleerd en was voor mij een belangrijke reden om voor Ajax te kiezen. Ik zal hier keihard gaan werken en wil eerst goede wedstrijden bij Jong Ajax gaan spelen. Zodra de club denkt dat ik er klaar voor ben, zal ik vervolgens de stap naar de hoofdmacht gaan maken.’

In de eerste maanden dat Giovanni nu in Nederland is, heeft hij ook al een goed beeld van Ajax kunnen krijgen. ‘De faciliteiten en omstandigheden bij Ajax zijn spectaculair. Het is een voorrecht om op De Toekomst rond te mogen lopen. Het complex heeft een moderne uitstraling, maar ook de Johan Cruijff ArenA vind ik prachtig. Ik voel veel steun en heb vertrouwen dat ik bij Ajax mijn dromen kan verwezenlijken. Ik geniet van alles dat deze club mij te bieden heeft.’

Daarbij wordt de creatieve middenvelder geholpen door een landgenoot. ‘Toen ik voor het eerst naar Nederland kwam, heb ik David Neres persoonlijk kunnen ontmoeten. Ik ben bij hem thuis geweest. We hebben dezelfde zaakwaarnemer, dus dat maakt het contact gemakkelijk.’ Giovanni heeft veel aan de aanwezigheid van Neres, die hem nadrukkelijk probeert te helpen. ‘Neres is een uitstekende speler, een bescheiden mens en een opgewekte jongen. Ik heb al veel met hem gelachen, maar hij helpt me ook heel erg. Hij heeft me verteld dat Ajax de ideale club is om je als jonge speler te ontwikkelen.’

Denk jij dat Kluivert namens AS Roma scoort tegen AC Milan? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
Als deze jongen slaagt , dan zullen de grotere talenten hem volgen naar Ajax .
Geld is goed , leef omstandigheden zijn goed , Klimaat is goed ( voor Europa) en je maak altijd wel een grote goede stap verder .

Ow ps Ajax is goed !
0 0
Professor
Een creatieve middenvelder ik kan niet wachten.
0 0
Ajaxbrl
Moet volgens de Visser een supertalent zijn..
8 -2
Patrick-19
Ik snap niet hoe mensen op reacties als deze minnetjes kunnen geven, er wordt hier enkel een feit vermeld...
6 -1
Laurel
Zo vaak dat je denkt waarom? Dat hele systeem zou er uit moeten - voegt echt niets toe. Van die mensen die lekker stiekem hun ongenoegen kunnen laten blijken maar niks melden of je niet zo leuk vinden....
3 0
MosesD
Tja, vriendelijke reactie, maar zo geweldig zijn de faciliteiten toch niet? Het zit allemaal boven op elkaar en die snelweg die er langs raast. Mooiste zou zijn als Ajax het hele complex naar bijvoorbeeld het Amsterdamse Bos zou kunnen verplaatsen. Een prachtige omgeving met een state of the art accommodatie. Straks gaan ze uitbreiden, maar het blijft een weinig groene omgeving met veel autoverkeer er omheen.
2 -12
ProfessorX
Ajax was bezig met een nieuw jeugd complex , maar door vriend Corona in de ijskast gezet .
0 0
MosesD
Uitbreiding op huidige locatie.
0 0
jaribombari
Hij zegt toch ook niet dat het een mooie omgeving is. Of wel? Hij zegt dat de faciliteiten fantastisch zijn. Dan bedoelt hij het veld, de kleedkamer, hoe alles geregeld is etc.... Niet of het in een bosrijke omgeving ligt.
2 0
MosesD
Precies, dat zeg ik. Het is nu de kans om te moven! :-)
0 -1
Radie125
misschien is de Veluwe wat.
0 0
Jayq
Of in de Limburgse heuvels
Kroatie, Canada en ook Belize hebben een prachtige natuur. Daar kan ook een schitterende state of the art accommodatie neergezet worden.
2 0
3*stars*3
Als je uit Z-Amerika, Afrika of een oost Europese land komt en dan complex van Ajax ziet, is dat toch echt een wereld van verschil.
Voor ons is het allemaal normaal en Weten we niet beter maar voor buitenlandse spelers, is dit echt indrukwekkend.
2 0
MosesD
Vergeleken daarmee ben ik het met je eens. Maar men is nu bezig met de zogenaamde nieuwe Toekomst. Ik zou die in zijn geheel verhuizen. De grond is een pak geld waard, dus daar word je niet slechter van. Het dus nu de kans om zoiets te doen.
1 0
Laurel
Jij denkt dat ze Amsterdamse Bos gaan kaal hakken en dat die grond goedkoper is?

Jij hebt de laatste tijd het bosje niet zien branden en de zee niet zien splijten denk ik, koekoek?!
0 0
MosesD
Ik zeg 'bijvoorbeeld het Amsterdamse bos'. Als suggestie dus. Wel goed lezen. Koekoek!
0 0
Ajax114
helemaal mee eens.
1 0
oxxer
Ajax als springplank naar de grote competities voor Braziliaanse toptalenten zou geweldig zijn. Een mix van Samba en de Hollandse school heerlijk .
1 0
Kingoffdatoilet
Dan heb ik liever dat Ajax de club wordt waar ze allemaal gespeeld willen hebben inplaats dat het een springplank is
0 0
ddkoning
Zijn er ook spelers die alles afzeiken als ze bij hun nieuwe club zijn?
3 -2
Adam24
‘De coach is een klojo, de fysioruimte bestaat uit een kruk en een man met een spons en de kleedkamers behelsen de geur van alle voetbalschoenen die hier zijn geweest sinds de opening van het gebouw. Bovendien is de ranja niet zuipen.’
1 0
Jojo49
is het wat? of heeft iemand hem al dingen zien doen ? op de toekomst, wat er uit springt .
0 0
Danos
Als hij dit nou ook goed duidelijk maakt aan andere potentiële Braziliaanse talenten en dat ze voor Ajax moeten kiezen en niet voor een watford dan zou ik al erg blij zijn.
10 0
ProfessorX
Dat zou zomaar eens kunnen ja nu ook Anthony ook al komt .

Neres praat heel graag over Ajax in de kleedkamer en maakt andere nieuwsgierig ernaar (hopen we ) .

Dat zal Giovanni wel bij jong Brazilië doen en wat Richarlison betreft kan enkel over geld praten en zware competitie niets meer .

Iedereen onderschat de impact van museum Ajax voor nieuwelingen met al die prijzen en historie die zelfs nu nog loopt.

meer dan 50 jaar top voetbal !
0 0
036AFCA97
Nouja, die Richarlison heeft zich ook aardig ontwikkeld met die stap. Dat is het jammere hahaha
6 0
Ozymandias
Als na Neres ook Antony en Giovanni via Ajax uitgroeien tot vaste waardes voor het Braziliaanse nationale team zal Ajax één van dé clubs worden voor Braziliaanse talenten die niet direct de overstap naar de Europese topclub kunnen maken.
11 0
VoorAltijdNummer14
Haha het nieuwe Shaktar Donetsk(niet al te letterlijk want die slaan erin door), lijkt me wel wat!
0 0
geDaante
Ken jij Giovanni een beetje? Heeft ie de potentie in de basis van Ajax 1 te komen staan? Met wie zou je hem qua type vergelijken?
0 0
Ozymandias
Ik heb hem een keer tegen Oranje o16 zien spelen maar was toen voornamelijk op de spelers van Ajax (Salah-Eddine, Brobbey, Gravenberch, etc.) aan het letten. Ik wist zelfs niet dat hij in die wedstrijd meespeelde tot ik laatst een lijst zag van wedstrijden die hij voor Braziliaanse jeugdelftallen speelde.

Van mijn Braziliaanse vrienden hoorde ik dat hij een typische Braziliaanse '10' is die tegenstanders wil uitspelen om zelf te kunnen scoren. Zij vergeleken hem qua type met Rivaldo.
0 0
Cello
Opvallend dat je niet wist dat ie meespeelde in de wedstrijd tegen Oranje -17, te meer omdat ie niet alleen aanvoerder was, maar ook beide goals maakte in de door Oranje -17 met 2-1 verloren wedstrijd.
Ik heb hem wel vaker aan het werk gezien en dit wordt echt een hele goede, misschien wel grote voetballer. Er worden hem ook 'leiderschapskwaliteiten' toegedicht, gezien het feit dat nietalleen zijn coaches bij Santos, maar ook bij de Braziliaanse Bond hem steevast tot hun aanvoerder bombardeerden.
Naast scorend vermogen heeft ie ook een goed overzicht en is ie technisch goed.
Heeft welliswaar een jaar stilgestaan wbt wedstrijden spelen door het conflict met Santos (waar trouwens nog 3 a 4 spelers in eerste instantie niet wilden verlengen), maar ik verwacht wel, dat ie snel zal doorstromen naar Ajax-1.
Ik heb er alle vertrouwen in, dat we over een paar jaar als ajacieden zullen zeggen, dat we erbij waren toen deze voetballer zijn debuut in het profvoetbal maakte. Ik denk dat dit wel eens Overmars' beste "aankoop" tot op heden kan gaan worden.

We zullen het gaan zien. Het blijft hoe dan ook afwachten.

Maar kan nu al niet wachten op een middenveld straks met Taylor, Unuvar en deze Giovanni.
4 -2
Ozymandias
Tja, die wedstrijd was drie jaar geleden. Ik onthoud echt niet de namen van alle spelers die goed spelen in een oefenwedstrijd tegen Oranje o16. Zo goed is mijn geheugen jammer genoeg niet.
0 0
Laurel
Hij heeft in ieder geval geen onuitwisbare indruk gemaakt, dat zegt dan ook wel iets.
0 0
Ozymandias
Ik let bij jeugdwedstrijden bijna altijd op specifieke spelers en zelfs als de nieuwe Messi meedoet zou die geen onuitwisbare indruk op mij maken omdat ik niet eens zou zien wat hij aan de bal doet omdat ik aan het opletten ben hoe een andere speler zich aan het positioneren is (die misschien niet eens in de buurt van de bal is maar ergens aan de andere kant van het beeldscherm staat).
0 0
AlexIbarra
Erg benieuwd naar deze jongen.
2 0
Mikee
Man, wat hoop ik dat Ajax volgende seizoen heel de eredivisie en Europa dol draait met samba voetbal. Ben er aan toe om ze weer te zien spelen.
4 0
Ozymandias
Gezien het feit dat Giovanni meer dan een jaar geen wedstrijden heeft gespeeld denk ik niet dat hij het komende seizoen al (veel) wedstrijden voor het eerste zal spelen. Ik verwacht dat hij eerst een seizoen met Jong Ajax in de Eerste Divisie nodig zal hebben voor zijn ontwikkeling en fitheid.
6 -1
Mikee
Haha dat is ook niet de verwachting die ik van hem uitspreek. Maar wel de hoop dat de zuid Amerikanen alles op een hoop spelen.
0 0
AFCA-B93
Vooral de fysieke weerstand van het seniorenvoetbal zal hem nog een behoorlijke uitdaging geven. Daarom zal idd een behoorlijk aantal wedstrijden in Jong wel een voorwaarde zijn op speelminuten in het eerste
3 0