Sneijder: 'Ooit wil ik bij Galatasaray aan de slag'

BartVeenstra, 26-06-2020 om 15:45, 5580 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajacied Wesley Sneijder heeft nog altijd grootse ambities in de voetballerij. Zo wil hij spelersbegeleider worden en in een later stadium ook voetbaltrainer. Een van de clubs waar hij later aan de slag wil, heeft hij al uitgekozen: Galatasaray.

'Ik heb mijn hele leven met spelersmakelaars gewerkt', zegt Sneijder in zijn biografie, geschreven door Kees Jansma en nu geciteerd door het Algemeen Dagblad. 'In die richting wil ik nu zelf ook wat proberen. Niet als makelaar, maar als begeleider. Ik kan jonge spelers echt door die hele jungle heen loodsen. Eerst de talenten opzoeken en ze dan helpen.'

Later wil Sneijder ook trainer worden, zo vertelt hij. 'Ik voel, nee, ik weet dat ik zelf ooit trainer zal worden. Ik leer bij deze kleine club (het Utrechtse DHSC, red.) het voetbalbedrijf kennen, van binnenuit. Het is nu nog een hobby, die mij geld kost, maar het zal mijn werk worden. Zo rond mijn veertigste. Ik spreek hier mijn hoofddoel uit: hoofdtrainer worden van een goede club. En welke club weet ik al: ooit wil ik bij Galatasaray aan de slag. En dat gaat gebeuren ook.''

Denk jij dat Gudelj namens Sevilla scoort tegen Real Valladolid? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TontoKarnaggel
Zal ik je brengen?
0 0
MankeNelis
Het nu wel duidelijk dat kabouter Wesley niets meer met Ajax heeft.
0 -2
JSF
Gelukkig past hij z’n ambitie aan aan z’n mogelijkheden..
0 0
Dit is mijn club
Fijne stabiele club ook om als trainer aan de slag te gaan.
0 0
Redrum
Misschien kan hij daarna bij de eveneens kleine club FC Utrecht verder werken aan zijn ambities als trainer. Bij Ajax is er logischerwijs geen plek meer voor Wesley.
4 -1
Ajaxxxisdebeste
Een Ajax trainer heeft speciale eigenschappen en hoewel die mooie carrière kan voorleggen is hij niet de trainer die past bij Ajax, zie hem eerder ala José Mourinho trainen dan met aanvallend pressie voetbal.
2 0
Redrum
Ik denk dat Sneijder echt heel veel eigenschappen mist die een goede trainer nodig heeft. Spelersbegeleider is denk ik een prima functie voor hem. Hij staat dicht bij die jongens en ze kijken tegen hem op. Maar Wesley als trainer, nee.
0 0
Oeroeboeroe
Ze kijken tegen hem op? Dan heeft hij wel extra bagage nodig :-D
0 0
Koningtoto
Eerder een keukentrapje.
0 0