Wederom onenigheid tussen Santos en Ajax over Giovanni

BartVeenstra, 08-06-2020 om 11:55, 13517 views, Lance |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De al afgeronde transfer van Giovanni Manson Ribeiro krijgt mogelijk een staartje. De Braziliaan werd op 4 maart officieel aangekondigd als nieuwe speler van Ajax, al is er nu wederom onenigheid ontstaan tussen de Braziliaanse club en Ajax met betrekking tot 'een vermeende verleiding', zo valt te lezen in de Braziliaanse media.

Het medium Gazeta Esportiva schrijft dat de juridische afdeling van Santos contact opnam met de FIFA over Ajax. De club zou namelijk op zoek zijn naar compensatie voor het 'gedwongen' laten gaan van een van haar grootste talenten.

Tegenover Lance! spreekt Giovanni er zelf over. 'Het is een probleem tussen de clubs. Ik focus mij liever iedere dag op mijn werk. Ik wil mezelf ontwikkelen en ik probeer iedere dag een betere speler te worden', aldus de aanvallende middenvelder, die Santos nog altijd dankbaar is voor alles wat ze voor hem hebben gedaan. 'Maar uiteindelijk heb ik besloten om mijn carrière in Europa te beginnen.'

Rondom de transfer van Giovanni waren er ook al moeilijkheden. Zo maakte Ajax op 25 februari bekend dat het zich tot de FIFA had gewend om de transfer van de Braziliaan af te ronden. De overgang werd namelijk eerder tegengehouden door Santos FC en de Braziliaanse voetbalbond. De FIFA gaf bij Ajax en de KNVB al snel aan dat Giovanni kon worden geregistreerd als contractspeler. Naar verluidt betaalde Ajax wel een opleidingsvergoeding van zo'n vijfhonderdduizend euro.

Denk jij dat Leverkusen met 0-4 wint van FC Saarbrücken en zich plaatst voor de bekerfinale? Zet in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxDaniel
Als de FIFA de transfer gewoon goedkeurt zal alles wel goed zitten? Maar goed, je kan het altijd proberen. Het is hun eigen wanbeleid overigens dat tot deze situatie heeft geleid. Moet je je voorstellen dat Ajax probeert Unuvar en Hansen met een afkoopsom van 100 miljoen vast te leggen. Niet gek dat ze dat weigeren.
1 0
oxxer
Sommige clubs gaan rellen bij de FIFA terwijl Dirk Pastoor in een scheiding zit met zijn toekomstige ex vanwege constante ruzies over wie het laatste beetje paardenvoer mocht opeten.
3 -4
insectenverdelg
Snap Santos wel. Die zien Sao Palo de jackpot ontvangt voor Anthony. Maar ze zijn kansloos natuurlijk. Wel zal dot onderhandelingen in de toekomst met Santos niet bevorderen.
0 0
wolterx
Toch mooi, de beste speler heeft al ruim jaar geen wedstrijd meer gespeeld omdat club kwaad was dat hij geen contractverlenging tekende met afkoopsom van 100 miljoen. Traint sinds die tijd al individueel per persoonlijke trainers maar wel proberen geld eruit te slepen omdat je een automatische verlenging in een jeugdcontract wilt zetten. Lijkt me een verloren zaak voor Santos.
9 0
Sluk
Uhm, maar wat is de nieuwe onenigheid dan?
0 0
Kingoffdatoilet
Het is gewoon hetzelfde gezeik van Santos. Ze willen meer geld. Prima dat ze dat proberen te krijgen hoor maar het is niet echt een nieuw probleem.
0 0
Lagasj
"Een vermeende verleiding" zeggen de juristen van Santos.
Je zal toch zo je geld moeten verdienen als club! Rare mensen.
0 0
Luie
Dat is eigenlijk al de originele onenigheid van Februari
0 0