Gudde bevestigt: 'Hopen die stap over te kunnen slaan'

BartVeenstra, 06-06-2020 om 08:50, 3150 views, De Volkskrant |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Directeur betaald voetbal Eric Gudde heeft in gesprek met de Volkskrant bevestigd dat veel clubs het niet zien zitten om te voetballen met een beperkt aantal toeschouwers. Zodoende wil men stap zes in het stappenplan het liefst overslaan.

Men heeft in het stappenplan duidelijk gemaakt dat men wil terugkeren naar het voetbal zoals het eerder werd gespeeld. De stap van helemaal geen voetbal naar trainen in kleine groepjes is al gemaakt. De volgende stap is het normaal trainen met duels. Dat wil men nog deze maand invoeren. Oefenwedstrijden zouden dan in augustus moeten plaatsvinden. Rond half september wil men gaan starten met duels zonder publiek in de Eredivisie, waarna duels met een beperkt aantal fans kan volgen. Uiteindelijk wil men toewerken naar wedstrijden in volle stadions.

De voorlaatste stap slaat men echter liever over, zo vertelt Gudde in de Volkskrant. 'Gebleken is dat de meeste partijen weinig voelen voor wedstrijden met een beperkte hoeveelheid toeschouwers', zegt Gudde, die laat weten dat ook burgemeesters daar 'weinig heil' in zien. 'Organisatorisch is dat lastig. We hopen die stap te kunnen overslaan.'

De voetbalsector hoopt verder dat voetbal met publiek eerder mogelijk is dan na de vondst van een vaccin tegen het coronavirus. Men heeft daarvoor plannen gemaakt en daarbij kan gedacht worden aan een snelle temperatuurmeting van supporters bij de poorten van het stadion of het dragen van mondkapjes.

'De minister noemde onze plannen zeer gedegen en realistisch, ook omdat de sector zelf veel heeft ingebracht, onder meer bezuinigingen van rond de 200 miljoen euro', zegt Gudde daarover. 'Bovendien was hij tevreden met het feit dat de topclubs bereid zijn de zwaarste lasten te dragen, door hun problemen grotendeels zelf op te lossen.' De topclubs - Ajax, PSV, Feyenoord en AZ - verdienen het meest, hebben een riant eigen vermogen en verwezenlijken de beste transfers. De topclubs begrijpen daarnaast dat de overheid er niet is om de topsalarissen van bepaalde spelers aan te vullen.

Denk jij dat Leverkusen en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 11,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Ik denk dat je dat 1 keer kan doen... Een heel stadion met mondkapjes? Die gaan allemaal af hoor en dan wordt het de week erna weer verboden met publiek. heb je dat gezeik weer. Al ben ik wel benieuwd hoe het eruit zou zien eerlijk gezegd :)
0 0
AlexIbarra
Heeft Feyenoord een riant eigen vermogen?
2 0