Agent: ‘Kotarski was kandidaat om doelman Ajax te worden’

BartVeenstra, 05-06-2020 om 16:00, 8630 views, TuttoMercatoWeb |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De zaakwaarnemer van Dominik Kotarski, Vincenzo Cavaliere, had lange tijd de hoop dat zijn cliënt eerste doelman van Ajax zou worden. Daarvoor zou Kotarski wel afhankelijk zijn geweest van een eventueel vertrek van André Onana.

'Als Onana zou worden verkocht, zou Kotarski de kandidaat moeten zijn om de doelman van Ajax te worden', zegt Cavaliere tegen TuttoMercatoWeb. 'Dit was het vooruitzicht voordat de competitie werd onderbroken. De coronacrisis heeft verschillende balansen gebroken, dus in de komende weken zullen we moeten evalueren wat we moeten doen.'

Met die laatste uitspraak lijkt een vertrek van Kotarski bij Ajax niet ondenkbaar. De twintigjarige doelman speelt normaliter bij Jong Ajax en de plek onder de lat aldaar moet hij ook nog afwisselen met Kjell Scherpen. Of een verhuur of een definitief vertrek aan de orde is, zal in de komende periode gaan blijken.

Denk jij dat Leverkusen en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 11,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BillSplate
Volgens mij keept ie Scherpen er nog niet uit. Heb bij Kotarski hetzelfde gevoel als bij Lobont. Niet constant en oogt niet zeker. Je wordt als verdediging niet gerust gesteld dat het allemaal wel goedkomt achterin.
0 -2
Chesterson93
“Als Onana zou worden verkocht, zou Kotarski de kandidaat moeten zijn om de doelman van Ajax te worden” - dat is toch niet hetzelfde als jullie kop? Beetje jammer, want zo krijgt de zaakwaarnemer een slechte(re) naam en mensen roepen al te pas en te onpas dingen over hen. Heel zonde, AS.
2 -1
PierreHeno
Die lui denken allemaal dat ze ik weet niet wat zijn....laten we.zeggen dat Kotarski voorlopig maximaal KKD niveau heeft....maximaal dan he. En dan zo'n agent mogen aanhoren die hem al basis Ajax 1 heeft voorbestembd.....een beetje meer realiteitszin zou nepaald niet misstaan heren.
2 0
MankeNelis
Een beetje realisme zou idd op zijn plaats zijn. Kotarski keept allerminst overtuigend. Dat moet hij zelf toch ook inzien.
0 0
TomAjaciedd
Is het niet verstandig Kotarski niet gewoon uitl te lenen aan een eredivisie club?
0 0
Ozymandias
Als hij het komende seizoen geen basisplaats bij Ajax heeft lijkt me dat inderdaad verstandig. Zoals milan-jantje al schreef lijkt Heerenveen me een goede club om hem aan te verhuren (aangezien die nog geen doelman voor in de basis voor het komende seizoen hebben). Hetzelfde geld trouwens voor Schuurs.
0 0
milan-jantje
Verhuren aan sc Heerenveen voor 1 seizoen dan kijken naar zijn ontwikkeling en dan definitieve keuze maken wat te doen.
1 0
Babangida83
Met vertrouwen zetten sommige spelers net dat laatste stapje. Dat deed Onana ook, en die was ook zeker geen gedoodverfde opvolger. Daarvoor was Krul gehaald. Maar Onana pakte zijn kans en nu is hij één van de 10 beste keepers van de wereld.
0 0
DrFootball
Inderdaad vertrouwen! Kotarski zou ook een van de 2 kandidaten, met Scherpen, voor de opvolging van Onana moeten zijn. Waarom koop je deze jongens anders? Onana kreeg de kans ook en pakte deze. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat 1 van deze 2 jongens de keeper van Ajax kan worden. Een keeper van buiten is ook geen garantie voor succes; zie Varela en Krul. Maar misschien vinden ze het niet voldoende wat ze bij Jong Ajax hebben gezien. Misschien gaat Raatsie wel verrassen.
1 -1
Lazell
Ja maar het is zo tricky, zeker als keeper. Niet iedereen is uit het juiste hout gesneden, zoals Onana. Eigenlijk zou je a la Zoet 2 jaar uitgeleend moeten worden aan een ED club. Dan heeft de keeper 70 wedstrijden ervaring en heb je kunnen zien hoe hij zich houdt. Verder heeft de lenende club er iets aan, omdat jeugdspelers altijd even op gang moeten komen.
0 0
ram
Ik geloof hier niets van. Overmars gaat (terecht) niet op hem gokken.

Mocht Onana vertrekken (en dat zal wel), dan zou ik een goede vervanger voor hem halen. Ik zou of Kotarski of Scherpen 2e keeper maken en de ander verhuren. El Maach 3e keeper.
0 0
DrFootball
El Maach zijn contract loopt dit seizoen af en is tot op heden niet verlengd. Ik denk dat ze gaan voor Raatsie.
0 0
ram
Ja, true. My bad! Ik dacht dat ie nog een jaar had. Maar dan zullen Scherpen en Kotarksi komend jaar wel samen 2e/3e keeper zijn en om beuren in Jong keepen ofzo.

Dat vind ik toch niet zo geweldig. Ik zie dan liever dat we een weer een meer ervaren tweede keeper halen zodat je Kotarksi of Scherpen kunt verhuren.

Of je moet inderdaad een nog jongere keeper 3e man maken. Ik denk dat eerder dat dat Reiziger zou zijn. En dan Raatsie vast bij -19. Maar ik vind het dan allemaal wel wat dunnetjes op die manier.
0 0
Lazell
AS verzint de titel, zo is het nooit gezegd door de zaakwaarnemer. Staat ook niet in het originele artikel.

Clickbait....
1 0
Chesterson93
Scherp gezien.
1 -1
ram
In het artikel staat dat hij kandidaat "zou moeten zijn", dus dat is inderdaad anders dan de titel. Maar dat had ik wel gelezen hoor; dan nog zeg ik: ik geloof niet dat Overmars het erop gaat gokken.
0 0
Web
Hij heeft best de kwaliteiten om een goede doelman te worden
Maar ik vind het ook een twijfelaar, en dat is toch wel een belangrijk minpuntje
Je zag vaak dat de verdedigers geen rust uitstralen met hem achter zich
Maar aan de andere kant
Onana heeft mij enorm verrast was ook alles of niets in Jong Ajax.
0 0
Redrum
Hij begon goed en toen begon hij goed te grabbelen. Op dit moment geen vervanger van Onana.
1 0
Ozymandias
In de laatste twee wedstrijden die hij speelde maakte hij een paar blunders maar de grote fouten die hij daarvoor maakte zijn op één hand te tellen. Ik twijfel of hij er klaar voor is en kan goed voorstellen dat ze een doelman zullen kopen (als Onana vertrekt) maar ik zou het mooi vinden als Ajax het risico durft te nemen om Kotarski het vertrouwen te geven. Het zou ideaal zijn als Onana nog een seizoen bij Ajax blijft zodat Kotarski een seizoen kan worden verhuurt voordat hij een kans wordt gegeven in de basis van het eerste van Ajax.
0 -1
Stroeve
Hoe goed zijn Kotarski en Scherpen? Wie volgt Jong goed genoeg om daarover iets zinnigs te kunnen zeggen?
0 0
Web
Scherpen ging met de week beter keepen, als hij zich zo doorontwikkeld zit er echt potentie in die jongen
En om eerlijk te wezen, had ik dit hem niet gegeven
0 0
Soccerskins
Ze wisselen beide geniale momenten met hele knullige blunders om.
0 0
Illegaal
Scherpen is beter en ook door zijn lengte, die heerst in de lucht
1 0
Ozymandias
Kotarski is zowel op de lijn (hij heeft snellere reflexen) als bij één op één duels (hij komt sneller zijn doel uit) veel beter dan Scherpen en kan ook veel beter meevoetballen. Het enige waarin Scherpen niet minder is dan Kotarski is bij hoge ballen vanaf de flanken en dat is tegenwoordig eigenlijk alleen bij hoekschoppen belangrijk aangezien de meeste voorzetten vanaf de flanken tegenwoordig relatief laag worden gegeven.

Je schijnt nogal een obsessie te hebben met de lengte van spelers. Bij bijna elke analyse die ik van jouw van spelers zie gebruik je de lengte van een speler als argument. Kotarski is met zijn 1,89 meter ongeveer net zo lang als doelmannen als Ter Stegen, Oblak en Onana.
0 -2
Illegaal
Ja lengte vind ik heel belangrijke op bepaalde posities in het elftal.
Lengte heb je broodnodig in de CV en de Keeper... en verder is het ook meegenomen als je voorin ene met lengte hebt staan voor direct gevaar of indirect gevaar en wat vooral belangrijk is als je "pompen of verzuipen" moet spelen.

Zo goed als alle topclubs hebben lengte in de cv en hebben een lange keeper en dat is niet voor niks.

Ik zie/zag Kotarski toch regelmatig keepen, ik vind hem toch geen toptalent.
Lengte is ook belangrijk om goed in de hoeken van het doel te komen, pak bijv. Cillessen die is daar gewoon zwak in bij ballen in de hoek en dat komt door lengte tekort.
Ben het niet met je eens dat vrije trappen meest over de grond gaan, die gaan nog altijd het meest door de lucht

Scherpen lijkt trager maar dat heeft mede te maken met zijn lengte, bij een kleiner persoon ziet het allemaal sneller uit terwijl dat niet altijd zo is.
Ik verkies Scherpen zeker boven Kotarski
1 0
DrFootball
Het gaat om een uitgebalanceerd elftal. Daarin hoort ook lengte. Daar ontbrak het zeker aan na het vertrek van De Ligt. Daarom begrijp ik de roep om lengte wel. Zeker, omdat we nu weinig jongens met kopkracht/lengte hebben. Elke corner tegen levert gevaar op.
3 0
Ozymandias
Danny Blind (1,76 meter) en Frank de Boer (1,80) vormde één van de beste centrale duo's in de verdediging die Ajax ooit heeft gehad. Sinds de jaren '90 zijn aanvallers heus niet veel langer geworden. Lengte is (net als ervaring) geen kwaliteit. Het gaat erom wat een speler met die lengte (of ervaring) doet. Kotarski is dertien centrimer kleiner dan Scherpen maar komt veel sneller bij de hoeken van het doel doordat hij snellere reflexen en een groter atletisch vermogen heeft. Tagliafico is twaalf centimeter kleiner dan Dijks maar een veel betere kopper doordat hij een veel betere timing bij zijn kopduels heeft.
2 -3
Ozymandias
Lengte is geen kwaliteit. Dat iemand langer is betekent niet dat hij een grotere reach heeft of beter kan koppen. Scherpen is elf/twaalf centimeter langer dan Onana en Kotarski maar komt veel langzamer bij de hoeken doordat die twee een snellere reflexen en een groter atletisch vermogen hebben. Dijks is twaalf centimeter langer dan Blind maar als die twee een kopduel aangaan zal Blind die bijna elke keer winnen doordat hij een veel betere timing heeft.

"Ben het niet met je eens dat vrije trappen meest over de grond gaan, die gaan nog altijd het meest door de lucht."

Wie heeft het over vrije trappen gehad? Ik had het over voorzetten vanaf de flanken. Behalve bij hoekschoppen worden de meeste voorzetten vanaf de flanken relatief laag gegeven (omdat het is gebleken dat lage voorzetten veel vaker tot doelpunten worden omgezet).

"Scherpen lijkt trager maar dat heeft mede te maken met zijn lengte, bij een kleiner persoon ziet het allemaal sneller uit terwijl dat niet altijd zo is."

Scherpen ziet er niet alleen langzaam uit maar is in feite ook gewoon langzaam. In ieder geval komt hij traag zijn doel uit bij één op één situaties.
1 -1