Melchiot: 'Kon op mijn negentiende naar Real'

FinnDekker, 04-06-2020 om 16:35, 3844 views, GOAL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het had weinig gescheeld of Mario Melchiot had voor Real Madrid gespeeld. Op jonge leeftijd, toen de verdediger nog bij Ajax voetbalde, stond de Koninklijke voor hem op de stoep. Melchiot koos echter voor een langer verblijf in Amsterdam.

'Ik had op negentienjarige leeftijd ook de kans om naar Real te gaan, maar ik koos voor Ajax en mijn familie. Mijn familie had mij destijds nodig. Ik nam een gok, want ik wist natuurlijk niet dat Chelsea even later voorbij zou komen', vertelt de geboren Amsterdammer aan GOAL. 'Ze hebben lang met mij gepraat. De deal was al rond en ik hoefde alleen maar te tekenen. Mijn gevoel vertelde mij echter dat ik moest doen wat goed voor mezelf was.'

Drie jaar later vertrok Melchiot naar Londen. 'Toen ik Ajax verliet, zeiden mensen dat het te vroeg voor me was en dat ik in Nederland moest blijven. Maar als speler moet je gewoon doen wat goed voor jezelf voelt, je moet niet naar anderen luisteren.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
Heb hem gezien tegen Atletico in 1997 maar hij was tegen technische dribbelende snelle spelers een lompe en onbeholpen verdediger, dat is de reden waarom real hem niet wilde maar als aanvallende back kon hij wel leuke acties doen en goede passes geven
0 0
Jordaanwals
Oke
0 0
MPAjax
Voor de mensen die hem niet kennen als voetballer :
https://www.youtube.com/watch?v=3xRDpmD2aDc

Trek zelf je conclusie of hij kwaliteiten had of niet
1 0
Chesterson93
Drie jaar later nóg te vroeg. Haha wat een tijden.
1 0
OpaVerteld
Kreeg altijd pijn aan m'n ogen en een onrustig gevoel als ik hem bezig zag.
Vreemde motoriek, te laag ritme,
3 -3
PierreHeno
Ik ook Mario....toen ik 5 was zelfs.
0 -2
jutter
Speler die volledig paste in het rijtje RB's dat uiteindelijk mislukte bij Ajax. Stuk voor stuk spelers uit de eigen opleiding overigens. Gelukkig is de club momenteel financieel in staat om elders te gaan scouten naar spelers die beduidende meer kunnen brengen dan spelers waar ik op doel. Maar vooralsnog gaat dat toch ook niet bepaald gladjes en blijft die RB positie een hoofdpijn dossier bij Ajax. Zie o.a. Veltman!, waar we maar niet van af kunnen komen. Begrijpelijk natuurlijk omdat vrijwel geen enkele club over de grens wat in hem ziet gezien zijn ondermaatse kwaliteiten!
0 -8
Ferd
Ja hoor, daar is weer zo’n blinde hater die op een of andere manier Veltman er weer bij de haren bijsleept. En dat de statistieken toch gewoon bewijzen dat Veltman een betrouwbare, prima, verdediger is. Oogkleppen hebben figuren als jij, diep triest.
5 0
Chesterson93
Wow, je gaat wel heel hard voor Joel. Dat van Melchiot vond je zeker wél kloppen?
0 -2
Ferd
Wat is dit voor maffe reactie?

Veltman wordt constant afgezeken op AS, onterecht. Over Melchiot lees ik nooit iets. Als Melchiot constant er constant, en onterecht, aan z'n haren werd bijgetrokken had ik er ook iets van gezegd.

Jij bent nu precies zo'n "maar er is ook een blanke agent" of een "all lives matter" reactie van jou. Bah.
0 0
BillSplate
Sinds wanneer valt Melchiot in de groep van rechtsback die mislukten? Volgens mij is ie juist net iets te vroeg vertrokken voordat ie een speler werd op wie altijd gebouwd kon worden.
3 0
Sluk
Melchiot ging vlak voordat hij naar Chelsea vertrok erg goed spelen en waardoor "iedereen" hoopte dat hij bij zou tekenen. Maar daarvoor wat het geen uitzonderlijke speler die wel even de wereldtop zou bestormen.
2 0
Chesterson93
Hahaha dus hij mocht “toen hij goed speelde” wel bijtekenen? Hahaha
0 0
VoorAltijdNummer14
Was het destijds een groot talent? Weet nog vaag dat ie weleens bij Oranje rechtsback speelde
0 0
MisterAFCA
Het gekke is dat ik bij deze man nooit het gevoel had dat ie goed kon voetballen. Motorisch leek het vaak erg stuntelig en ik zat nooit rustig op de bank als hij aan de bal was. Toch haalde hij vaak gewoon een voldoende.
5 -1
4xEC1
Ik had dat gevoel ook bij hem ja. Maar hij was bikkelhard hoor die Melchiot, terwijl hij echt van die magere stelten had, ala Adri van Tiggelen, 'de spijker'.
0 -1