Olfers: 'Staan zeven betaald voetbal clubs op omvallen'

BartVeenstra, 04-06-2020 om 15:35, 4308 views, De Nieuwe Wereld |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zeven clubs in het betaalde voetbal in Nederland staan op opvallen. Dat meldt hoogleraar sport en recht Marjan Olfers - in het verleden commissaris bij Ajax - in gesprek met De Nieuwe Wereld.

Vanwege de coronacrisis lopen alle clubs in het betaalde voetbal enorm veel inkomsten mis. De uitgaven daarentegen lopen echter door en zodoende is het bij veel clubs onrustig. 'Als er nog twee jaar zonder publiek wordt gevoetbald, dan zijn we echt heel veel clubs kwijt', spreekt Olfers sombere taal. 'Ik geloof dat er nu zeven clubs op omvallen staan. Welke? Dat ga ik niet zeggen. Ik hoorde dat het om zeven bvo's gaat, dus ook Keuken Kampioen Divisie. Je hoeft alleen maar naar de balans te kijken: deze clubs kunnen niet heel lang zonder geld, want dan vallen ze gewoon om.'

Een 'shake-out' in het Nederlandse voetbal zou Olfers niet gek vinden. 'We hebben gewoon te veel clubs. Gezonde clubs met een groter achterland blijven over. Maar tegelijkertijd zijn deze clubs lokaal zó belangrijk, dat het verschrikkelijk verdrietig is als een club omvalt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Hoog tijd voor een tweede Amsterdamse profclub.
0 0
OpaVerteld
Wel een goed gesprek overigens
0 0
MrPink
Roda JC heeft al een schuld van 19 miljoen bij de gemeente en nu vragen ze ook nog om de huur van het stadion te verlagen en ook dat moet weer een keer terug betaald worden. Hele stuk staat op nu.nl.
0 0
MichelAngelo66
“In het verleden commissaris”, brrrrrr
1 -1
Van Reenen
Ik vetmoed dat FC Twente en Emmen erhij horen. Misschien RKC? Maar het kan ook zijn dat ik er naast zit.
0 0
Ferd
Ik verwacht Emmen niet, die voeren een prima beleid. Vitesse staat er zeker bij, die zijn zo goed als failliet. Telstar zal ook wel bij de 7 clubs horen
0 0
je
Een hele bekende naam nooit meer toelaten in de Arena.
3 -1
voorkennis
Hoop dat ADO er 1 van is
5 -1
AFCA2211
Haha wilde het zelfde zeggen
1 -1
JariJari
En Utrecht en Feyenoord. De 3 grootste kutclubs van het land (vanwege de supporters).
2 -2
mvdk
Nee, Feyenoord en Utrecht moeten erbij blijven. Het zijn vreemde snuiters, maar hebben een grote achterban en voegen tegenstand toe aan de competitie. ADO zit in een grote stad, maar zit vlakbij Rotterdam en die club is echt volledig verrot sinds ze in Chinese handen zijn. Laat die maar omvallen. Roda JC is ook volledig afgebroken en clubs Helmond Sport voegen 0,0 toe. Dan kun je nog beter een club als Ijsselmeervogels hebben.
1 0
MrPink
Laat ze maar lekker omvallen, je kan geen geld in die clubs blijven pompen. Bodemloze put. Vooral de clubs die al jaren wanbeleid voeren!
1 0
Amsterdam1900
We hebben teveel clubs? dat is toch juist mooi als er meer clubs zijn?
1 -1
Ozymandias
Dat is alleen mooi als die clubs ook daadwerkelijk iets toevoegen. Wat is er mooi aan wedstrijden in een stadion waar maar een paar duizend mensen in kunnen en toch de helft van de stoeltjes leeg zijn? Wat is er mooi aan clubs die al hun financiele middelen in het in stand houden van een vreemdenlegioen investeren en daardoor niets overhouden om in hun eigen jeugdopleiding te investeren en dus niets toevoegen aan de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal?

Als er een aantal BVOs omvallen is dat misschien een goede reden om de Eredivisie en Eerste Divisie terug te brengen naar 16 clubs per competitie.
1 -1
Deepblue
Eens hoor. Minder zou best mogen. En het gros levert maar een zeer geringe toegevoegde waarde. Jammer voor de historie van die clubs, maar dit zat er al wel aan te komen - corona zal slechts een mogelijke versneller zijn.
1 0
Arek Milik
Beetje offtopic; Maar Halsema staat ook op omvallen, hihi!
11 -3
Amsterdam Loyals
Halsema out!! Maar ik vrees ook dat ze er mee wegkomt... Schande voor onze stad!
7 -4
Arek Milik
Yup, heb het kamerdebat gevolgd, wat een schande weer. Ferd die zich telkens eronder uit lult en het steeds over laat aan de Amsterdamse gemeenteraad. En dat duimpje van hugo de jonghe op het eind. Zum kotsen! Ze komen er wel achter maart 2021!
1 -2
MrPink
Ze komt er weer mee weg let maar op. Las net dat ze Ferd voor haar wou laten liegen, kut wijf.
8 -5
Van Reenen
Ik begrijp dat mensen met een beperking ook een baan moeten hebben, maar dan hoef je ze toch geen burgemeester van Amsterdam te maken?
8 -1
Van Reenen
Ik begrijp dat mensen met een beperking ook een baan moeten hebben, maar dan hoef je ze toch geen burgemeester van Amsterdam te maken?
Misschien Van Rhijn als opvolger?
6 -1
Aspers73
Mijn haren gaan nog steeds recht overeind staan als ik deze naam hoor, een periode die ik nooit mer bij Ajax wil terug zien.
7 -1
mvdk
Zo inderdaad
0 0