'Clubs hopen met betrouwbare coronatest eerder op publiek'

BartVeenstra, 04-06-2020 om 07:45, 2201 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De clubs in het betaalde voetbal zouden hopen dat een betrouwbare coronatest aan de port voetbal met publiek eerder mogelijk maakt dan het wachten op de uitvinding van een vaccin duurt, zo schrijft de Volkskrant donderdagochtend.

Daarnaast hopen de clubs dat supporters op een gegeven moment zelf thuisblijven wanneer zij zich niet lekker voelen om op die manier risico's te verkleinen. De krant schrijft dat het risico van spelen met publiek ook schuilt in het reizen van supporters naar stadions in bussen, treinen en auto's, in het juichen na doelpunten of in opstoppingen rond het stadion.

Vrijdag levert de KNVB haar 'reddingsplan' in bij minister Martin van Rijn van Medische Zorg en Sport. De Volkskrant schrijft dat de NOW-regeling misschien wel de belangrijkste pijler is onder het 'deltaplan'. NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld als overheidssteun voor bedrijven die door de coronacrisis minimaal twintig procent van hun omzet verlezen. Vrijwel alle clubs maken hier gebruik van en naar verluidt willen de clubs hier gebruik van blijven maken tot er weer met publiek gespeeld mag worden. 

Een andere pijler van het plan komt van de clubs. Clubs brengen een salarisoffer van twintig procent en bezuinigen op kosten in hun organisatie. De derde pijler in het plan bestaat uit leningen of subsidies van de overheid. Daarbij kijkt men streng naar de situaties van de clubs. 'Het is onmogelijk om wanbeleid af te wenden op de overheid. Ook over de hoogte van het totaalbedrag uit deze post valt nog weinig te zeggen. In totaal gaat het vermoedelijk om ruim honderd miljoen euro.'

In het betaalde voetbal was er al een solidariteitsfonds om kunstgras te verwijderen uit de stadions. In het volgende seizoen storten de Europees spelende clubs een deel van hun Europese inkomsten in het fonds.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
zolang de 1.5meter bubbel niet knapt, spelen we achter gesloten deuren
3 0
mgtow
Ik zie er nu al naar uit om belastinggeld te gaan zitten betalen voor een Kelly, een Fer, Bruma, niet-EU speler nummer zoveel en ander Ard van Peppen-achtige prut! Fantastisch!
0 0
Danos
Daar gaan vast voorwaarden voor gelden, dat je geen transfersom mag betalen als je aan de noodsteun zit.

Al mag je daar ook wel kanttekeningen bij zetten aangezien het een van de peilers is van het business model van Nederlandse clubs, ze moeten ook op de lange termijn gezond blijven. Maar ook je word op “ opeens” en op last van de overheid gesloten je kan niks anders doen of je bedrijf omturnen en eigenlijk mag je verwachten dat je ondersteuning krijgt zonder te strikte voorwaarden.

We zeggen ook niet tegen de horeca, nee je mag niet in je zaak investeren nu je steun krijgt.

Dat je zegt we willen geen bonussen zien en wat vergoedingen moeten omlaag zoals aan zaakwaarnemers snap ik
1 0