'Had verwacht dat Sulejmani bij Barça of Real zou eindigen'

StijnDoornhof, 03-06-2020 om 16:00, 4989 views, VICE |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Danijel Pranjic, oud-ploeggenoot van Miralem Sulejmani bij sc Heerenveen, had altijd de verwachting dat de Serviër zou eindigen bij een club in de absolute top. De Kroaat blikt in gesprek met VICE terug op zijn periode bij sc Heerenveen en daarbij komt zijn vriendschap met Sulejmani ter sprake. 

'Als een grote broer heb ik Miralem onder mijn hoede genomen. We waren elke dag samen', begint Pranjic, die ook fungeerde als tolk. 'Bij interviews stonden we ook vaak samen voor de camera, omdat hij nog niet zo goed Engels sprak. Hij sprak dan Servisch en ik moest het voor hem vertalen.' Na de transfer van Sulejmani naar Ajax bleek dat onnodig. 'Hij deed vanaf het begin de interviews zelf. Toen realiseerde ik me dat hij al die tijd gewoon prima Engels sprak. Hij gebruikte me gewoon.'

Sulejmani maakte in 2008 de overstap van sc Heerenveen naar Ajax. De Amsterdammers braken toentertijd het clubrecord door een transfersom van 16,25 miljoen euro te betalen. Een mooie overstap voor Sulejmani, maar Pranjic had hem geadviseerd nog een jaar in Heerenveen te blijven. 'Het leek me slimmer om niet na een jaar alweer een transfer te maken', aldus Pranjic, die ondanks het snelle vertrek van Sulejmani toch een grote carrière voor hem weg zag liggen. 'Vanaf de eerste seconde dat ik hem op de training zag, dacht ik dat hij één van de allerbeste spelers ter wereld zou worden.'

Uiteindelijk wist Sulejmani de verwachtingen van Pranjic niet waar te maken. 'Miralem heeft een mooie carrière gehad, maar ik denk dat er veel meer in had gezeten. Ik had echt verwacht dat hij bij een club als Bayern München, Real Madrid of Barcelona zou eindigen', aldus Pranjic. Na Ajax kwam Sulejmani via Benfica bij het Zwitserse Young Boys terecht. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OpaVerteld
Denk dat iedereen binnen en buiten Ajax hoge verwachtingen van hem had.
Nog steeds een raadsel waarom dat niet gebeurde, maar het toont maar weer eens aan hoe moeilijk het is in te schatten.
1 0
Illegaal
Ja ik had hem ook veel beter ingeschat gezien zijn prestaties bij Heerenveen.

Ik vond het toen ook niet erg dat Ajax zoveel voor hem betaalde want alles zag ernaar uit dat hij een topper zou worden
0 0
migilo
Ik meen mij te herinneren dat Pranjic toen ook vaak in beeld was bij Ajax. Ook een fantastische speler, "wat als" die twee weer een tandem hadden kunnen vormen? Dan was het onder de puinhoop van toen waarschijnlijk ook niets geworden......
1 0
Bapinho
Dat seizoen bij heerenveen was ie echt uitzonderlijk goed idd. Had er zelf destijds ook hogere verwachtingen bij hem. Zag m een x tijdens uitgaan toen de transfer net bekend was, aardige gozer, ik was redelijk dronken maar zei dat ik erg blij was dat ie naar Ajax ging en hij reageerde heel positief daarop haha. Volgensmij vond hij zelf stappen ook veel te leuk
1 0
Sanalologo
Is uiteindelijk natuurlijk een miskoop vanwege zijn prijskaartje. Als ze 5 miljoen betaald hadden was iedereen tevreden geweest.
1 0
MarkAFCA
Doet het redelijk in Zwitserland en zal daar prima verdienen gok ik zo. Zijn contract loopt af deze zomer zie ik..... iets voor Heerenveen?
0 0
ram
Ja, dat had ik ook verwacht. En daarom vond ik het ook helemaal geen slechte aankoop. Ik vond het niet eens een miskoop want hij deed het bij ons helemaal niet zo slecht.

Daarbij kan zo'n jongen niets doen aan een prijskaartje. Als je mij voor 12,5 miljoen koopt kun je alle verwachtingen hebben die je wil... ik ga er niet minder slecht van voetballen.
0 0
Mikee
Toch triest dat je wordt herinnerd om je transfersom en de trap training.
1 0
BillSplate
Als hij dezelfde mentaliteit als Pranjic had gehad dan was hij er mogelijk wel gekomen. Tot nu toe is hij mislukt bij Ajax en Benfica en dat lag toch echt aan mr. Sulejmani zelf. Uiteraard had Ajax ook iets aan de begeleiding kunnen doen, want hij woonde met Bodul samen en die dacht ook dat hij beter was dan hij daadwerkelijk was.
1 0
GotnohairWedontcare
Haha zou hij dat van die interviews als geintje bedoelen of zou die oprecht gekwetst zijn?
1 0
Ozymandias
Ongelofelijk dat het deze zomer twaalf jaar geleden was dat Sulejmani naar Ajax kwam.
2 0