Van Gaal: 'Daley is de verbeterde uitvoering van mijzelf'

StijnDoornhof, 03-06-2020 om 11:20, 5934 views, Helden |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Louis van Gaal is in het sportmagazine Helden lovend over Daley Blind. Van Gaal vergelijkt de Ajacied met het type speler dat hij vroeger zelf was: een snelle denker. 

'Daley is de verbeterde uitvoering van de speler Louis van Gaal en hij speelt op het allerhoogste niveau', begint Van Gaal, die daarbij wel een voorwaarde stelt. 'Dan moet Daley wel in de as spelen, want daar heb je snelle denkers nodig. Dat zijn Daley en ik allebei. Daley is fysiek gezien wel wat sneller dan ik was en zijn traptechniek is ook nog iets strakker. Dat heeft hij ook geleerd omdat hij zoveel pass- en trapoefeningen heeft gekregen. Die heb ik nooit gehad.'

Van Gaal ziet Blind voor de top fysiek tekortkomen, maar daardoor is het extra knap dat hij toch op dit niveau acteert. 'Hij speelt toch in de top, doordat hij in zijn hoofd zo goed is. Vandaar dat ik hem zie als een verbeterde uitvoering van de speler Louis van Gaal', aldus Van Gaal zelf, die denkt dat Blind zelfs nog meer in zijn mars heeft. 'Ik denk dat hij nog een hoger niveau aankan dan Ajax. Als ze hem tenminste op de juiste plek zetten, die van linker centrale verdediger. Opbouwend is Daley zo ongelooflijk sterk.'

Denk jij dat Klaassen scoort en Werder Bremen wint van Frankfurt? Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JariHeijden
Als spelers kun je ze vergelijken doordat ze inderdaad allebei het moeten hebben van het snelle denken. Dat was ook de sterke kant van de voetballer Van Gaal. Maar Van Gaal was een echte leider in het veld, de baas. De man die graag het hoogste woord sprak. Dat heeft Daley juist niet, al is hij coachend wel sterk.

Allebei zijn ze tactisch geweldig, maar Blind voetbalt wel echt anders dan Van Gaal deed. Van Gaal was nooit zo'n opbouwer en Daley is gewoon echt een veel betere voetballer. Niet alleen zijn lange passes, maar ook de korte ballen zijn bij Blind echt van veel hoger niveau. Maar Daley is ook veel atletischer dan Van Gaal was. Ook qua handelingssnelheid is Blind veel verder. Niet omdat hij sneller denkt, maar omdat zijn lichaam het veel beter kan uitvoeren dan Van Gaal kon.
0 0
Tscheu
Officieel net bevestigd door Van Dale. Narcisme wordt in de volgende uitgave vervangen door Vangalisme.
1 -1
mistermiyagi
Blind is de mindere van mij, ja op fysiek vlak.
Ook is mijn lul groter, onlangs zijn vrouw bezocht..
0 -1
BillSplate
Met andere woorden als Van Gaal dezelfde trapoefeningen had gehad, had hij een betere trap dan Blind gehad.

Begin Van Gaal steeds meer uit te kotsen. Voetballen kon hij niet. Hij mag blij zijn dat hij als speler bij Ajax is terecht gekomen. Als trainer heeft ie een hoop te bieden gehad, maar hij maakt zichzelf wel groter dan hij is.
0 0
kleinedraaicirkel
Daleys linker is van goud. Zijn maar enkele spelers met zo'n verfijnde traptechniek... Hij doet mij denken aan Scholes. Te briljant voor de ene positie, fysiek te matig voor de ander.
0 0
JariJari
Op het middenveld nog beter. Dan is snel denken immers nog belangrijker.
0 0
AFCA-B93
Haha heerlijk toch, dat praten in de 3e persoon over jezelf. We kunnen klagen over Louis z'n voorkomen, maar ik zou het allemaal lekker met een korreltje zout nemen en het met een glimlach bekijken. Hoe je het wendt of keert, de man heeft prijzen gepakt en op zijn manier een afdruk achtergelaten in de voetballerij.
2 0
markk
Louis van Gaal gebruikt de laatste maanden om zijn imago die hij de laatste jaren van zijn carriere heeft opgebouwd weer wat recht te zetten. Het is een prima trainer maar als coach is hij toch wat dubieus. Ik vindt het overigens veel knapper wat Ten Hag met Ajax vorig seizoen heeft gedaan dan LvG toentertijd.
0 -2
Schip
Dat is hetzelfde als de NL finale bereiken door Koeman knapper vinden dan de EK titel 88 door Michels. Kinderlijk.
2 0
Zuiderling
En van Gaal is de verbeterde uitgave van Cruijff, ook volgens Louis !
0 -1
migilo
Ik denk dat we het beter maar gewoon accepteren dat Louis bji alles wat hij zegt de vergelijking trekt met zichzelf. Zo zit hij nu eenmaal in elkaar.
Verder positieve woorden over Blind, waar ik het alleen maar mee eens kan zijn.
2 0
Joseph
Ik zie Blind ook als verbeterde versie van mijzelf als korfballer.

Daley heeft al laten zien bij de top van Europa te horen.
1 -2
Saanchez
Hij laat het klinken alsof Daley net wat verder kwam dan hijzelf, terwijl Van Gaal er als voetballer weinig van bakte. Vind t sowieso een beetje irritant dat hij altijd zichzelf bij een onderwerp moet betrekken
3 -2
Lazell
Haha, langzamer dan Daley Blind? Dan moet je wel een hele slome zijn geweest.
2 -6
Schip
Dan schijnt ook wel zo te zijn geweest. Van Gaal kon heel aardig voetballen, maar destijds was de concurrentie bij Ajax te sterk. En Blind is niet zo langzaam hoor. Hij mist alleen startsnelheid. Niet explosief. Verder zegt Van Gaal geen rare dingen.
0 0