[Update] Clubs akkoord met stand tv-gelden

FinnDekker, 02-06-2020 om 14:00, 4787 views, Brabants Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens het Brabants Dagblad gaat het vroegtijdig beëindigde Eredivisie seizoen volledig meetellen voor de ranglijst van de verdeling van de tv-gelden. Door dit besluit  zal Ajax verder op PSV gaan uitlopen. 

Eerder werd door middel van een stemming al bepaald dat het huidige Keuken Kampioen Divisie-seizoen voor driekwart meetelt bij de verdeling van de tv-gelden. In tegenstelling tot bij de Keuken Kampioen Divisie, zal het huidige Eredivisie-seizoen waarschijnlijk voor de de volle honderd procent meetellen. Eredivisie-CV directeur Jan de Jong zal het besluit dinsdag toelichten op Het Kasteel, het stadion van Sparta Rotterdam. Hier zullen de Eredivisieclubs bij aanwezig zijn.

De ranglijst voor de verdeling van de tv-gelden wordt gevormd op basis van de tien laatste Eredivisie-eindstanden. Hierdoor zal PSV tien jaar lang de gevolgen van de huidige vierde plek op de ranglijst voelen. Een andere verliezer van dit besluit is FC Twente. De Tukkers leveren het meest in van alle Eredivisieclubs, namelijk 35.000 euro. Willem II en PEC Zwolle zullen het besluit juist toejuichen. De Tilburgers en de Zwollenaren gaan er 200.000 en 160.000 euro op vooruit. Ook FC Emmen, Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam zullen volgend jaar meer inkomsten uit de tv-gelden kunnen verwelkomen.

Update - 14.00 uur (2 juni 2020) - Clubs akkoord met stand tv-gelden

Alle achttien clubs hebben dinsdag ingestemd met het voorstel om de stand van het huidige seizoen mee te laten tellen voor het klassement met betrekking tot de tv-gelden. 'Dat er driekwart van de wedstrijden gespeeld is, werd gezien als een substantieel deel waardoor het hele seizoen kon worden meegeteld', aldus het Algemeen Dagblad.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FSideMaluku
Als je als Eredivisie dan toch 100% vangt, wees dan solidair met de KKD en vul hun gage aan tot 100%. Een sterke, financieel gezonde Eerste Divisie is ook in ons belang, omdat onze beloften er ook in uit komen.
0 0
Sluk
AZ zal over een paar weken wel een brief naar de Fox directie sturen om te zeggen dat ze het tv geld willen van de kampioen.
2 0
Amp
Raar, je zou toch verwachten dat in ieder geval één club tegrn zou stemmen gezien de laatste weken
0 0
Ajax4life16
over 5 weken hoor je dat ze bij Foxsports hebben aangeklopt en een procedure gaan starten.
3 0
Amp
Hahaha zou me niet eens verbazen
1 0
AJAXAFC1
Wist niet dat we hier in sown bananen republiek wonen, op basis van TV gelden is deze stand wel legitiem? maar op basis om club kampioen te maken of te laten degraderen en het seizoen daarbij af te maken kan niet?
Wie volgt het nog... man man man

Zeg hier niet perse mee dat ajax kampioen moet worden maar waar is de logica als je nu het seizoen wel als officieel gespeeld beschouwt door het aantal wedstrijden, maar voor de rest de competitie nietig verklaard
3 -1
Van Reenen
Ik volg het nog wel en is vrij simpel. De Eredivisie valt onder de supervisie van de KNVB..De tv-gelden worden uitgekeerd door Fox Sport. Fox en de KNVB zijn 2 aparte instellingen.
0 0
mgtow
Logica is zeldzaam in dit land.
0 0
Danos
Maybe is dit ook wel wat wisselgeld omdat we in de verander agenda wat meer bijdragen
1 0
Libero
Hup, volgende relletje.
0 0
mgtow
Psv gaat op weg naar de ondergang. Ik vind dit leuk ✅
0 0
apeldoorner
AZ al naar UEFA gestapt vanwege dit extra feit?????
2 0
Ferd
Die krijgen juist meer, want 2de
1 -1
apeldoorner
Ja, en alsnze 1e zouden zijn zoals ze al bij uefa vroegen nog meer toch ;)
0 0
AlexIbarra
YESSSSS!!!!!!!

Topjaar dit!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Lekker voor ze
1 0
4xEC1
Krijgen we dit weer.... Kwestie van tijd totdat PSV en Twente naar de rechter stappen.
2 0