'Bayern haakt af voor Dest na mededeling Kahn'

GinoHaverkamp, 01-06-2020 om 10:10, 25986 views, Sky90; Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest werd de voorbije maanden gelinkt aan een overstap naar Bayern München, maar van een transfer naar de Duitse club komt het er deze zomer waarschijnlijk niet van. De koploper van de Bundesliga gaat wellicht helemaal geen nieuwe spelers aantrekken.

De coronacrisis laat ook haar financiële stempel achter op de voetballerij en dat zorgt ervoor dat (top)clubs minder te besteden hebben. Oliver Kahn, aanstaand bestuursvoorzitter van Bayern München, tempert de verwachtingen voor de aankomende transferzomer dan ook. 'Momenteel zijn we druk met heel andere zaken. Het is ook de vraag of de carrousel überhaupt gaat draaien, ik ben daar best sceptisch over', zegt de oud-doelman, geciteerd door Voetbal International, bij Sky90

Kahn, die zelf als doelman actief was bij Bayern Munchen, denkt dat er deze zomer een heuse 'transferstop' kan plaatsvinden. 'We kijken aan hoe alles zich ontwikkelt, zoals andere Europese clubs dat ook doen. Ik heb nog niet het idee dat clubs bereid zijn om heel grote transfers te doen.'

Mocht Bayern München daadwerkelijk besluiten om geen spelers te kopen voor het aankomende seizoen, dan heeft dat invloed op de situatie van Dest. De Duitse grootmacht zou nog de enige concrete kandidaat voor hem zijn, maar dat lijkt met de mededeling van Kahn niet meer het geval. 

Denk jij dat 1. FC Köln stunt en wint van RB Leipzig? Zet in en krijg 5,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jariiii
Van mij mag het hele huidige voetbal op z'n gat, of laat ik het aanders zeggen: op de schop. Als de coronocrisis er toe leidt dat er minder geld omgaat in het Europese voetbal en dat de echt grote clubs flinke veren moeten laten, ben ik een tevreden mens.
6 0
EKS
en graag de champions league weer zoals vroeger, een toernooi met alleen landskampioenen.
1 0
Simon1
Of helemaal anders. Twee Europese top competities als vervanging voor alles voor de grotere clubs. Clubs van de uefa ranking 1 t/m 30 spelen in EC I en 31 t/m 60 in EC II. Eén seizoen, één prijs, één winnaar. Salarisplafond, uitgavenplafond, alles om ervoor te zorgen dat er meer financiële gelijkheid komt.

Ajax komt dan mooi in EC I, PSV in EC II en AZ en Feyenoord blijven achter in de nationale competities die bijna geen kloot meer betekenen.

Zo worden de achterlijke bedragen die in de voetballerij omgaan eindelijk even een halt toe geroepen en kan het een gezonde sector worden die niet als speeltje van rijke investeerders, sjeiks of oligarchen wordt gebruikt.

Voetbal moet weer op één komen in het voetbal.
0 0
Amsterdam Loyals
Van mij ook! Maar zolang pakweg Burnley 100 miljoen plus pakt aan TV geld veranderd er niets... daarom spelen ze ook de competitie uit, niet omdat het kan, maar omdat het moet
4 0
Jariiii
Inderdaad, zo is het.
0 0
trainerdv
Iets minder transfers, minder geldzucht dan voorheen, zou sowieso voor het voetbal wel leuk zijn. Uiteindelijk komt het toch weer terug in extreme mate, maar een periode van wat meer naar binnen gerichte voetbalclubs ipv die eindeloze groeidrang zou best eens leuk kunnen zijn
0 0
Sampaoli
Het behouden van Dest zou voor Ajax helemaal niet verkeerd zijn, het is en blijft een groot talent en een back die perfect past bij onze club. Technisch goed, aanvallend ingesteld, fysiek in orde én uit eigen jeugd.

Probleem bij Ajax zit op dit moment vooral op de 'dubbele zes' en in de contracten die aflopen. De contracten van Veltman, Lang en Gravenberch lopen na dit seizoen af, net als de contracten van (hele) talentvolle jeugdspelers uit '01 en '02.

In 2022, dus na volgend seizoen, hebben bijna al onze spelers nog maar een eenjarig contract, wat betekent dat ze wel verkocht moeten worden. Onana, Dest, Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico, VD Beek, Eiting, Traoré en Labyad hebben na komend seizoen nog maar een 1-jarige verbintenis en in het hedendaagse voetbal is dat gelijk aan waardevermindering.
1 -1
AlexLitmanen10
Natuurlijk mag Dest blijven, prima voetballer die verdedigend nog wel wat mag leren.

Echter verwacht ik dat Bayern, Paris of een willkeurige Engelse club zich nog wel gaat melden. Dan zal het toch echt minimaal €25m worden anders jammer dan
0 0
Ozymandias
Ik zie het feit dat Ajax met een '10' speelt niet als een probleem. De enige speler voor wie een omschakeling naar een speelstijl met een '6' een grote positieve impact zou hebben is Eiting maar voor spelers als Lang en Jensen zou dat juist een negatieve impact hebben. Verder zou Gravenberch misschien net wat beter tot zijn recht komen als linkshalf dan als linkercentrale middenvelder maar op beide posities zou hij waarschijnlijk nog geen basisplaats hebben.
1 0
JSF
Zou mooi zijn, maar kan ook onderdeel (transfer)spel zijn
1 0
Steeph
Enige juiste besluit. Alles een jaar uitstellen en kappen met die transferonzin.
1 0
AFCAPolarBear
Ik verwacht deze zomer (en mogelijk winter) ook heel weinig (grote) transfers. Ik weet niet meer wie het zei bij Fox Sports, maar het zou van de zotte zijn dat spelers bij Barcelona 100 miljoen aan salaris moeten inleveren vanwege de corona en dat Barcelona vervolgens voor 100 miljoen Neymar (terug)kopen. Dat ga je als speler toch niet accepteren!
1 0
AlexLitmanen10
Dat zou zomaar kunnen. Ik hoop het

Totdat bijvoorbeeld Barca. 100m uitgeeft en de rest niet kan achterblijven en zo het balletje weer gaat rollen.
0 0
chino
Ben benieuwd hoe land de kleinere nederlandse clubs arrogant hoge prijzen kunnen blijven vragen, zoals bijvoorbeeld een Heerenveen en AZ.
Ajax moet gewoon het eigen vermogen aanspreken en kan daarmee wel de hoofprijs blijven vragen. Met het vertrek van Ziyech besparen we al 5 miljoen aan salaris minus Anthony 1.5mio = 3.5mio.
Zou fijn zijn als we wat van onze miskopen kunnen lozen. Dan maar verlies pakken op een Magallan.
0 0
Amsterdam Loyals
Aldus een kopende club die de prijzen omlaag wil krijgen...
2 -1
Henkjanklaas
ben benieuwd of Ajax zich nog gaat roeren want met name in de achterhoede en op het middenveld (omschakeling bij balverlies) moet er wat gebeuren wil je weer een beetje meetellen op het CL podium. Uiteraard ook nog onzeker wie er alsnog vertrekken.
2 -1
ProfessorX
Pfff man man man kijk nu eens wat je hebt ipv kopen .

Ajax leef al zo lang op jeugd en ik zal er een paar typen voor je

achter : Timber , Schuurs , Pierie , Veltman , Dest , Blind , Mazzraoui , Tagliafico , Martinez , Alvarez ,Botman, vergeet ik nu iemand ?

Middenveld : vd Beek, Eiting, Gravenbergh , Timber , Taylor , Martinez , Blind , Ekkelenkamp ,Giovanni , Lang , en dan kan ook nog Tadic , Promes en zelfs Neres op he midden spelen als 10

Ik ga er nu vanuit wat er is .

Hoeveel spelers wil je ?
Geef de jeugd een kans ,want je kan ook Vertonghen ophalen voor achterin zodat Bind kan door schuiven Balans op elk stuk .

bv opstelling :

Onana
Dest , Timber , Blind , Tagliafico
vd Beek , Promes , Martinez
Anthony , Tadic , Neres

Heb je een behoorlijke basis staan waar je makkelijk in kan schuiven tijdens een wedstrijd .

Tadic op 10 Promes op lb enNeres spits bv , heel bewegelijk allemaal .
3 -2
Henkjanklaas
Goed lezen is een vak. Versterking zeker indien er een aantal sterkhouders vertrekken zeker keeper incl vervanger voor Ziyech. Met alleen jeugd ook prima maar dan kom je niet op CL niveau. Zeker niet indien we te veel jeugd moeten inpassen.
0 0
Godenzoon24
Keeper en Propper. Meer hoeft van mij niet. Mits er geen weggaan verder.
0 0
chino
Timber, Blind is qua centrum veel te klein. Qua snelheid zijn ze wel complementair maar qua lengte niet. Timber met Vertonghen zou wel kunnen en Blind op het middenveld. Martinez of linksback ervan uitgaande dat vriend Nico vertrekt.
1 -1
JariJari
Veltman Blind is het centrum toch gewoon?
0 0
Ozymandias
Misschien wel het beste centrale duo wat Ajax ooit heeft gehad bestond uit Blind en De Boer. Sinds mid jaren '90 zijn aanvallers heus niet opeens veel langer geworden.
0 0