Onana over geruchten: 'Ondoa is als broer voor mij'

ThijsZwagerman, 31-05-2020 om 16:20, 8416 views, Radio Sport Info |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

André Onana heeft in gesprek met Radio Sport Info de concurrentiestrijd tussen hem en Fabrice Ondoa gebagatelliseerd. Onana en Ondoa zijn neven van elkaar, maar tevens ook elkaars grootste concurrenten bij de nationale ploeg van Kameroen. Volgens Onana botst dit niet.

In Kameroen gaan er verhalen rond dat Onana en Ondoa elkaar niet goed liggen, omdat ze allebei de onbetwiste nummer één doelman van de nationale ploeg willen zijn. Volgens Onana is hier echter niets van waar. ‘Fabrice heeft mij bijvoorbeeld ook enorm geholpen toen ik naar FC Barcelona ging en hij daar al een jaar speelde. We hebben een erg goede verstandhouding. Hij is als een oudere broer voor mij en ik geef hem bij de nationale ploeg het respect dat hij verdient. We zijn elkaars concurrenten, maar we zijn ook familie.’ 

Onana is na een moeizame start bij de nationale ploeg inmiddels uitgegroeid tot eerste doelman van het team. Ondoa, doelman van KV Oostende, zit daardoor meestal op de bank. Onana speelde tot dusver vijftien interlands voor Kameroen. Vorige zomer was hij met zijn land actief op de Afrika Cup, waar Kameroen in de achtste finale werd uitgeschakeld door Nigeria.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ardoe
Tevens ook...
1 0
MisterAFCA
Wellicht misschien een pleonasme
0 0
mvdk
Goed verhaal
0 0
Multi
Dat is toch een hele makkelijke keus het is maar de vraag In hoeverre je ook daadwerkelijk van concurrentie kan spreken.
0 0
ghouleseddik
En toch hebben ze daar lang aan Ondoa vastgehouden. Onana werd pas onder Seedorf de onbetwiste nummer één.
0 0