Heitinga over hervatting YL: 'Gesproken over mini-toernooi'

ThijsZwagerman, 31-05-2020 om 11:10, 3178 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Ajax O19-trainer John Heitinga denkt de UEFA erover om de Youth League te hervatten in de vorm van een mini-toernooi. De ploeg van Heitinga zou het in de kwartfinale van het toernooi moeten opnemen tegen FC Midtjylland, maar deze wedstrijd werd vanwege de uitbraak van het coronavirus uitgesteld. 

In gesprek met Ajax TV vertelt Heitinga dat het voor hem echter ook nog gissen is wat er nu met het restant van de Youth League gaat gebeuren. ‘Wat gaat er gebeuren? Gaat er een streep doorheen of wordt er nog gespeeld? We zijn wel in gesprek, maar we hebben natuurlijk te maken met het reizen tussen verschillende landen. Hoe ga je dat oplossen?’, vraagt de oud-verdediger zich hardop af.

Volgens Heitinga is de UEFA wel bezig met mogelijke oplossingen voor het hervatten van de Youth League. ‘Er wordt gesproken over een mini-toernooi met de laatste acht overgebleven ploegen, maar laten we vooral afwachten. We kunnen er nu geen uitspraken over doen, maar ik weet wel dat alle jongens de hele tijd vragen: “Trainer, gaat de Youth League nog door?” Ik hoop vooral voor de jongens dat het toernooi uitgespeeld gaat worden.’

Denk jij dat Paderborn na 20 minuten op voorsprong staat tegen Dortmund? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trodat4030
In navolging op mijn vraag heb ik t even opgezocht, dit is de huidige stand van zaken in Zwitserland:

Update: 20 mei 2020, 16:45
Wat is het reisadvies voor Zwitserland?

De binnenkomst is bij alle grensovergangen alleen nog mogelijk voor Zwitserse burgers, personen in het bezit van een Zwitserse verblijfsvergunning of personen die om professionele redenen naar Zwitserland moeten reizen. Het transitverkeer en goederenverkeer is nog steeds toegestaan.

Op 27 april heeft de Zwitserse regering een eerste stap genomen in het versoepelen van de beperkende maatregelen. Per 11 mei is hierin de tweede stap genomen. Winkels, kappers en restaurant mogen open, basisscholen hebben het onderwijs weer opgestart en musea en bibliotheken mogen weer open. Dit alles met in achtneming van de nog steeds geldende veiligheidsmaatregelen.Samenscholingen zijn mogelijk tot 5 personen. De versoepelde maatregelen die sinds 16 mei van kracht zijn in Zwitserland betreffende bezoekrecht van familieleden en niet gehuwde partners is enkel geldig voor burgers wonende in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
1 0
trodat4030
Ben benieuwd hoe de restricties mbt corona zijn in Zwitserland. Als die soepel genoeg zijn zou je idd in Nice, waar altijd de halve finales en finale gespeeld worden, ook de kwartfinales kunnen spelen.
1 0
JariJari
Nice ligt in Frankrijk
0 0
trodat4030
Ah ja, tuurlijk. Ik bedoelde Nyon, thnx!
1 0
Ozymandias
Als er een tournooi wordt georganiseerd hoop ik dat Ajax een team met Raatsie; Quinten, Jurriën, Rensch, Salah-Eddine; Regeer, Taylor, Gravenberch; Hansen, Brobbey en Ünüvar stuurt. Het lijkt me dat Ajax dan de grote favoriet is om de Youth League (en zijn voorgangers) te winnen en eigenlijk is het een schande dat dit Ajax nog niet is gelukt gezien het talent wat de 1996-1998 en 1997-1999 lichtingen hadden.
1 0
trodat4030
Niet om t een of ander, maar hoe zit het dan met trainen met de spelers van 18 jaar en ouder? Die mogen officieel nog niet competitief trainen met elkaar, enkel op anderhalve meter. Officieel.. Lijkt míj niet echt ideaal, dan houdt je Rensch, Regeer en Unuvar over van jouw elftal..
1 0
Ozymandias
Dat ligt geheel aan de periode waarin dit tournooi zal worden gespeeld. Wie weet wat de regels dan zullen zijn. Daarbij kan Ajax misschien vooraf een trainingskamp organiseren in het land waar de Youth League wedstrijden worden gespeeld.
0 0