Anita onthult: 'Wilde nog niet vertrekken bij Ajax'

ThijsZwagerman, 31-05-2020 om 09:10, 5346 views, Voetbalzone |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vurnon Anita had naar eigen zeggen langer bij Ajax willen blijven. De linksback annex middenvelder vertrok in de zomer van 2012 voor 8,5 miljoen euro naar Newcastle United, maar eigenlijk had Anita op dat moment nog een seizoen voor Ajax willen spelen.

‘Er zijn mensen geweest die zich afvroegen of ik niet te vroeg naar het buitenland ben gegaan. Maar de prijs die Newcastle wilde betalen was zodanig dat Ajax zei: ''We nemen het liever aan''. Het is een verhaal dat nooit naar buiten is gekomen, maar eigenlijk wilde ik nog niet vertrekken bij Ajax’, vertelt Anita aan Voetbalzone.

De rechtspoot stelt dat hij nog minimaal één seizoen bij Ajax had willen blijven. ‘Als ik zelf had mogen kiezen, was ik nog een jaartje gebleven. Het was zeker niet erg om die stap te maken, dat was niet verkeerd. Maar misschien was ik als speler wel verder geweest als ik nog een jaar bij Ajax was gebleven. Er was in die tijd ook een grotere club met interesse, alleen waren zij nog niet zo concreet als Newcastle. Misschien waren zij wel concreet geworden als ik nog een jaar bij Ajax was gebleven. Dat weet je nooit. Het is zo gelopen en daar ben ik blij mee.’

Anita debuteerde al op zijn zestiende bij Ajax en groeide later, voornamelijk onder toenmalig trainer Frank de Boer, uit tot een belangrijke kracht in het eerste elftal van Ajax. Volgens Anita waren de jaren onder De Boer zijn beste jaren in Amsterdam. ‘Ik kreeg veel waardering op het middenveld. Misschien viel ik niet echt op, maar ik had mijn waarde in het team. Dat is het beste team waar ik in gespeeld heb, toch wel. Zeker als je naar de prijzen kijkt die we gepakt hebben.’ Anita werd met Ajax twee keer landskampioen en won drie keer de KNVB-beker.

Denk jij dat Paderborn na 20 minuten op voorsprong staat tegen Dortmund? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Champy
Ging hij toen niet zijn laatste seizoen in?
0 -3
Freddy
Sindsdien geen fatsoenlijke nummer 6 meer gehad
1 -4
trodat4030
Blind? Ook Serero speelde er meer dan verdienstelijk imo en Schone ook onder Bosz..
6 0
GotnohairWedontcare
Ik vond dat Frenkie de Jong ook wel het niveau van Anita aantikte.
3 -2
Ozymandias
De Jong speelde niet op '6'. Ajax speelde namelijk helemaal niet met een '6' in de periode dat De Jong bij Ajax in de basis stond.
1 0
GotnohairWedontcare
Dat realiseerde ik me op het moment van posten. Maar het ging om ‘een verdienstelijke 6 in de selectie’ en dat kunnen we wel van Frenkie vermoeden denk ik.
1 0
Ozymandias
Persoonlijk denk ik dat De Jong ongeschikt is voor de rol van '6'. Een '6' moet zeer positietrouw spelen omdat hij de balans in het elftal moet bewaken. De Jong is iemand die de vrijheid moet hebben om zich over het veld heen te bewegen. Ik denk dat als De Jong op '6' dat zou doen zijn team verdedigend enorm kwetsbaar wordt en dat als De Jong zich aan de rol van '6' zou aanpassen hij geen schim van de speler zou zijn die hij vorig seizoen was. Zoals hij dit seizoen in een andere rol (die beter bij hem past dan de rol van '6') al een stuk minder is dan vorig seizoen.
0 0
Schip
Slap verhaal van Vurnon. Hij schakelde zelf eerst Raiola in, daarna kwam het bod van Newcastle. En als je nee zegt, had hij in dezelfde positie gezeten: vanaf de bank jezelf weer vast op 6 spelen. Er was namelijk geen betere 6 en De Boer heeft dat zelf ondervonden.

Stom, maar heeft hem zijn loopbaan gekost.
4 -3
Jornnn
Ajax ging pas draaien toen hij op 6 kwam. Hij had zelf gewoon moeten blijven en knokken voor zijn plek. Theo bakte er geen klote van, dus die plek had hij zo weer terug gehad.
4 -2
Danos
Als je echt niet wil gaan of het niet verstandig vind dan ga je niet. Hij had gewoon een contract die gerespecteerd moet worden en dan maar pech voor Ajax.
3 -1
Ferd
Als Ajax zegt ‘ga, of je zit een jaar op de bank’ dan kies je eieren voor je geld
1 -1
BillSplate
Het is geen jongen die problemen gaat veroorzaken. Heel jammer, want hij was wel de spil van het elftal en zorgde er tweemaal voor dat we veel beter gingen voetballen als hij op 6 kwam spelen.
3 -1
Ozymandias
Inderdaad, zo heeft Vertonghen bij Ajax niet veel goede wedstrijden gespeeld zonder dat Anita op '6' stond. Anita zorgde ervoor dat Vertonghen op de manier kon spelen die het beste bij hem past. Ook iemand als Eriksen speelde beter met Anita op '6'. Anita is een speler die bij een club als Ajax goed is maar bij mindere clubs juist minder. Daarom had hij niet naar Newcastle United moeten gaan.
2 -1
Bjorn
Met Anita op 6 ging het keer op keer lopen in het elftal. Hij had de inspeelpass, gevoel voor positionering waardoor hij enorm veel ballen onderschepte en gaf altijd druk naar voren op het goede moment.
7 -1
Godenzoon24
En verloor m ook bijna nooit terwijl ook bijna alles vooruit was. Kort, maar wel vooruit!
0 0
CDS
Jaja, hij nam Rioola in de hand en een maand later was hij vertrokken.
3 -3
insectenverdelg
Exact. T ging er weken over of Anita zou bijtekenen. Hij switcht van zaakwaarnemer en nog geen maand later is hij weg. En bijtekenen, dat cdeed Vurnon ook nog niet....
0 0
Ozymandias
Veel spelers (zoals De Ligt) laten Raiola hun transfer afronden. Het zou best kunnen dat Anita hem dus pas heeft aangetrokken als zaakwaarnemer nadat Ajax hem duidelijk maakte dat hij mocht vertrekken.
3 0
Toekomst1900
Was in potentie echt een hele goede 6. De stap naar Newcastle / Engeland is gewoon niet slim geweest. Te fysieke competitie voor hem. Had hem graag in Spanje gezien.
4 0
ram
En toch was ie gewoon vrij goed bij Newcastle. Misschien had ie het ergens anders beter gedaan; dat kan best hoor.
1 0