Sport- en evenementenwereld werken aan snellere toegang publiek

BartVeenstra, 29-05-2020 om 07:50, 3118 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Nederlandse sportwereld en evenementenbranche hebben de ambitie om na de zomer stap voor stap hun deuren te openen voor publiek, zo schrijft De Telegraaf. Sportorganisatie NOC&NSF, de KNVB, de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en verschillende andere partijen zijn zodoende een alliantie aangegaan om gezamenlijk met de overheid in gesprek te gaan over de mogelijkheden.

Jolanda Jansen, directeur van Rotterdam Ahoy en woordvoerder van de alliantie, spreekt over een unieke samenwerking tussen enerzijds de sportwereld en anderzijds de evenementen- en entertainmentbranche. 'We merken dat de mensen behoefte hebben om weer iets te gaan doen en te beleven: een sportwedstrijd, een festival, een concert. We nemen daar gezamenlijk onze verantwoordelijkheid in om dat stapje voor stapje mogelijk te maken.'

In Nederland treden steeds meer versoepelingen op, maar voor grote publieksevenementen - waar voetbalwedstrijden, concerten en festivals onder vallen - is het perspectief nog onduidelijk. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid liet eerder nog weten dat dergelijke evenementen pas weer mogelijk zijn als er een vaccin is gevonden tegen het coronavirus. En dat zou zomaar nog een jaar kunnen duren.

Die woorden van De Jonge brachten het vormen van de alliantie in stroomversnelling, geeft Jansen toe. Men wil niet individueel aankloppen bij de overheid, maar men wil dat gezamenlijk doen. 'We willen duidelijk maken dat niet alle grootschalige evenementen over één kam moeten worden geschoren. Iedereen snapt dat je nu niet heel veel mensen feestend dicht bij elkaar kan brengen. We kunnen niet ineens van nul naar maximaal. Maar daar tussenin is er wel heel veel mogelijk.'

De capaciteit in concertzalen en voetbalstadions zal in dat geval minder zijn dan gebruikelijk. 'Het is in niemands belang om dingen onveilig te doen', zegt Jansen. 'We werken aan een gezamenlijk protocol, dat als basis dient voor iedere individuele locatie', aldus de directeur van Ahoy, die beseft dat men ook het vertrouwen bij de bezoekers weer moet opbouwen. 'Het gaat erom de risico’s te minimaliseren. Dat doen we met ons gezamenlijke protocol.' Half juni gaat de sport- en evenementenwereld om de tafel in politiek in Den Haag.

Denk jij dat het Leverkusen van Bosz met 1-3 wint op bezoek bij Freiburg? Zet in en krijg 11 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
voetbal zonder publiek is als een feest zonder gasten.
0 0
ajax4perez
Nu het overgrote deel van de Europese competities weer hervat gaan worden baal ik wel als een stekker dat we die overige 9 wedstrijden niet gewoon af kunnen spelen.
Desnoods 2 wedstrijden per week dan ben je er dus met 2 maanden helemaal vanaf.
0 0
PierreHeno
TV zwembadvoetbal met nepgeluid en kartonnen publiek...wie zit daar nu op te wachten?
0 0
trainerdv
Ik vind niets zo saai als een feestje met weinig opkomst of een halflege concertzaal. Een halfleeg stadion is ook per definitie sfeerloos. Succes met de plannen, maar het zal een dooie bedoeling blijven zonder massale opkomsten.
0 0
mgtow
Tja koste wat het kost moet de boel blijkbaar weer opgestart want we leven op economische groei en mensen zijn zo ontevreden met zichzelf dat even een tijdje wat meer thuiszitten in het landsbelang al teveel gevraagd is.
0 0
PierreHeno
Dat blijkt dus maar weer mgtow. Had je anders verwacht? Gehoopt misschien...maar verwacht..nee.
0 0