Goedhart: 'Minder contact dan iedereen dacht'

FinnDekker, 28-05-2020 om 19:05, 4296 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin Goedhart, arts van de KNVB, stelt dat er geen groot risico is voor profvoetballers om het coronavirus op te lopen tijdens wedstrijden. In gesprek met FOX Sports vertelt Goedhart dat dit komt door het minimale contact tussen voetballers gedurende duels. Uit onderzoek blijkt dat langdurige, nabije aanrakingen nauwelijks voorkomen.

'We hebben 482 wedstrijden geanalyseerd uit de Eredivisie om te kijken hoe vaak het voorkomt dat koppeltjes elkaar kunnen besmetten of in ieder geval veel contact met elkaar hebben. Dat blijkt gelukkig ontzettend mee te vallen. Het is zo klein dat we het als niet belangrijk kunnen beschouwen', aldus de dokter. 

De resultaten waren zodoende positief. 'Ik denk dat er bij voetbal als contactsport misschien wel minder contact is dan iedereen dacht. Als je de al gebruikelijke maatregelen hanteert - niet komen als je ziek bent en goed afstand houden in de kleedkamer of daaromheen – is het een veilige sport. Er is geen reden om aan te nemen dat op het voetbalveld de besmettingskans enorm toeneemt.'

'Wat ons betreft kan de hervatting van de Eredivisie zonder al te veel grote risico’s op het veld ontstaan. Je gaat natuurlijk wel kijken naar maatregelen om de risico’s nog verder te beperken, maar daar wordt hard aan gewerkt en over nagedacht.' Hier gaat het om hoekschoppen, vrije trappen en het vieren van doelpunten.

Denk jij dat het Leverkusen van Bosz met 1-3 wint op bezoek bij Freiburg? Zet in en krijg 11 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Ik denk dat t meer in de eigen kleedkamer een probleem is, met die luchtvochtigheid daar.
0 0
Van Reenen
En als andere clubs geen (smerige) overtredingen maken op Ajax-spelers, zal het kijkgenot omhoog gaan en niet zo'n klein beetje ook.
0 -1
Deepblue
Valt dat weer mee. Blijkbaar niet levensgevaarlijk en totaal onverantwoord.
Dank u dokter. We zijn hier weer gerustgesteld, angsthazen mogen weer buiten spelen.
0 -2