KNVB zet 'Deltaplan' in gang na gesprekken

FinnDekker, 28-05-2020 om 18:35, 3659 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De KNVB heeft alle 34 clubs uit de Eerste- en Eredivisie gesproken over het noodplan voor de toekomst van het Nederlandse profvoetbal. Aan de hand van het 'Deltaplan' wil de voetbalbond gezamenlijk de problemen van de coronacrisis oplossen. Met steun van de overheid wil men een noodfonds oprichten als financieel vangnet. 

'De afgelopen weken is hard en constructief gewerkt aan een realistische uitwerking van het plan om het voetbal veilig en verantwoord weer op te kunnen starten in Nederland', aldus een woordvoerder van de KNVB tegenover De Telegraaf. 'Veel dingen zijn echter nog niet helemaal definitief.'

'We willen met het plan bereiken dat we het betaald voetbal in Nederland weer stap voor stap kunnen opbouwen.' De totale schade wordt geschat op zo'n 300 tot 400 miljoen euro. 'In financieel opzicht is dan solidariteit belangrijk. In gezamenlijkheid moeten we ervoor gaan zorgen dat het betaald voetbal toekomstbestendig is.'

Denk jij dat het Leverkusen van Bosz met 1-3 wint op bezoek bij Freiburg? Zet in en krijg 11 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheTruth
Ja en daarna is het tijd voor BeNeLiga!
0 0
MPAjax
stap 1. zorg dat rijkste clubs geld betalen om de rest te redden
stap 2. zorg dat het geld bij de knvb terecht komt om te verdelen
stap 3. bepaal wat met het geld gebeurt en noem het "deltaplan"
stap 4. YOINK

300 - 400 miljoen is natte vinger werk en puur symbolisch, zie nergens feitelijke bewijzen dat dat precies het geld is dat men nodig heeft voor de schade, nederlandse professionele voetbal is één fraude paradijs geworden, jongens als je nog geld nodig hebt dat je verloren bent door de corona, je weet waar je moet zijn !
0 0
Van Reenen
Eens, ik vermoed dat het werkelijke bedrag zo tussen de 30 en 50 miljoen schommelt. Andere clubs moeten zich niet willen spiegelen aan Ajax. Laat de kleinere clubs maar de normale salarissen betalen die ook in het bedrijfsleven gelden. Bovendien vind ik het een goede zaak dat clubs met een nylonkousenveld een beroep doen de KNVB om een grasveld aan te leggen. De knvb moet de regels aanpassen dat alleen clubs met een grasveld in de Eredivisie mogen spelen.
0 0
trainerdv
Het is de taak van de bond om een zo sportief mogelijk competitie mogelijk te maken. Als ze wat overeenstemming kunnen bereiken likt me dat prima. Al heb ik er een hard hoofd in wat er precies vastgelegd kan worden met name op transfervlak? Geen grote uitgaven meer zolang het allemaal financieel krakkemikkig is? Wij verliezen deze zomer onze allerbeste spelers en wij zullen veel moeten investeren om überhaupt weer een beetje op niveau te komen. Daar kan zo'n bond neits over vertellen lijkt me
1 0
MPAjax
Deltaplan van gudde is met een vergiet een dam in de maas maken
1 0
Redrum
En daar is weer het sleutelwoord: solidariteit. Opflikkeren met je solidariteit. Ieder voor zich. Clubs die al jaren op het randje leven moeten niet gered gaan worden door clubs die wel hun zaakjes op orde hebben. Want dat is precies waar die zogenaamde solidariteit op neerkomt.
5 0
MisterAFCA
Precies, als je voor dit gezeik de broek al niet kon ophouden is het gewoon jammer. Het moet niet zo zijn dat clubs met goed beleid nu even de Schulden van bijvoorbeeld een FC kips gaan betalen.
5 0
Van Reenen
Gebeurt ook in de eurozone. Wij moeten meebetalen met de zuidelijke lidstaten die er jarenlang een klere zooi van gemaakt hebben.
1 0