Sharjah FC voert goed gesprek over samenwerking Ajax

BartVeenstra, 28-05-2020 om 14:00, 3938 views, Sharjah FC |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sharjah Football Company heeft in aanwezigheid van haar leden een (externe) bijeenkomst gehouden met Corné Groenendijk, de Manager Ajax Coaching Academy. Men besprak de laatste ontwikkelingen bij het activeren van de gezamenlijke samenwerkingsovereenkomst tussen de twee clubs, zo meldt Sharjah FC op Twitter.

Hassan Al Hammadi, lid van de Raad van Bestuur en supervisor van de Football Academy, bevestigde de voortzetting van de gezamenlijke trainingsprogramma's tussen de twee clubs en de sterke wens om te profiteren van de capaciteiten en visies van de 'toonaangevende Nederlandse club'. Groenendijk presenteerde van zijn kant de voorgestelde structuur vanuit Ajax en de mensen die zijn aangewezen om het werk bij Sharjah FC te begeleiden.

Men is overeengekomen om eens in de zoveel tijd te vergaderen. In deze vergaderingen zal men discussiëren, van gedachten wisselen en de voortgang van het werk op alle technische en administratieve aspecten bespreken. Dit wil men doen totdat de doelstellingen van de samenwerkingsovereenkomst - die afgelopen januari werd aangegaan - bereikt zijn. Sharjah FC wil graag een van de beste opleidingen ter wereld creëren.

Denk jij dat het Leverkusen van Bosz met 1-3 wint op bezoek bij Freiburg? Zet in en krijg 11 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Vraag mij af wat Ajax hier aan heeft.
0 0
Woodenshoe1
Sportief gezien helemaal niets natuurlijk, moet met geld te maken hebben.
0 0
RusselWestbrook
Hoe kun je nou niet in het artikel benoemen uit welk land deze club komt?

Waardeloos artikel.
2 -1
ram
Haha, that's harsh...
Beetje slordig is het wel, haha.
1 0
OpaVerteld
Dit samenwerkingsverband lijkt mij van uit sportief oogpunt waardeloos voor Ajax.
Geen hond voetbalt in de VAE.
Zal slechts financieel interessant zijn.
3 0
Babangida83
Alleen heeft Ajax niet meer de beste jeugdopleiding. Is weer een beetje terug naar business as usual. Met dien verstande dat dat inmiddels wel internationaal niveau is. Maar niet Bergkamp-Van Basten-Nouri niveau.
0 -11
AFCA020!
Echt met alle respect, ik vind het een gouden jongen, maar op basis van wat staat Nouri hierbij?

Nouri had ontegenzeglijk veel talent. Maar dat had Tarik Oulida ook waar je nooit meer wat van hoorde, en dat heeft Unuvar nu ook zonder dat je weet wat hem dat brengt.

Bergkamp daarentegen had nauwelijks talent, sterker nog, die zou in de A2 naar huis gestuurd worden. Het is dat Cruijff als enige wat in hem zag en hij erbij gehaald werd en daarna tot bloei kwam.

Dus met alle respect voor Appie, die hoort niet bij de grootste spelers ooit. Fantastisch karakter, super lief en netjes, veel potentieel.... maar thats it
5 0
Babangida83
Haha, dat is m nu precies de crux, in mijn beleving. Heel veel talent gaat verloren door verkeerde bange keuzes van opleiders en hoofdtrainers. Datzelfde is met Guardiola gebeurd. Je moet talent ook op waarde kunnen schatten en tengere flegmatieke jongens kansen geven. Want dat zijn de jongens van de rekening.
0 0
AFCA020!
Daar heb je helemaal gelijk in. Echter rechtvaardigt dat niet dat Nouri in een lijst met gerenommeerde spelers staat...

Nogmaals geen kwaad woord over appie, zeker niet! Maar hij hoort gewoon niet in een lijst met bewezen wereldtoppers.

Had hij er over 20 jaar bij kunnen horen na z’n carrière? Wellicht.
Had hij in een rijtje gekomen met de beste spelers ter wereld van hun lichting die nooit wat bereikt zoals Brutil Hose? Zoals oulida? Zoals in mindere mate Fischer? Etcetera etcetera? Wellicht ook. Dat valt niet te zeggen.

Feitelijk is het lijstje met wereldtalenten die het niet gered hebben gewoon groter. Daarom kan hij jammerlijk niet in dat lijstje staan.
1 0
Babangida83
Het gaat mij meer om een bepaalde unieke kwaliteiten. Wanneer is de laatste keer dat je iemand met die specifieke kwaliteiten van Nouri in Jong Ajax hebt zien spelen? In de zin van dingen die je geen andere speler ziet doen. Dus een soort creativiteit en balbehandeling.
0 0
Ozymandias
Dit seizoen meerdere keren met Ünüvar. Het voetballende vermogen van Ünüvar is net zo groot als die van Nouri was op 16 jarige leeftijd. Trouwens speelde Nouri op die leeftijd nog geen enkele wedstrijd met Jong Ajax mee. Zelfs het seizoen daarna speelde hij maar twee wedstrijden (in totaal 44 minuten) in de Eerste Divisie.
0 0
Babangida83
Unuvar eerst maar eens 18 jaar zien worden. Er zijn heel veel 16-jarigen die heel goed zijn en het later toch niet halen. Twee jaar later kun je al wat meer zeggen.

Maar net zoals jij, verwacht ik ook dat we die aan t rijtje toe kunnen gaan voegen. Dat gaat m.i. ook afhangen van of vd Gaag en Ten Hag hem op (voorbamelijk) 10 gaan gebruiken of als buitenspeler.

Waar Unuvar wel van geprofiteerd heeft, is dat die meer nog dan Nouri, is doorgeschoven. Dus dat beloofd hoe dan ook veel.

Wat ik alleen ook bedoel met mijn initiële comment is dat we ook de Sancho's en Rashfords hebben tegenwoordig en b.v. Benfica zeker niet voor Ajax onderdoet als opleiding. We worden aan vele kanten bijgehaald. Echte innovatie is wat we NU nodig hebben om voor te blijven.
0 0
ram
Volgens mij overdrijf je een beetje... Zo'n jeugdopleiding gaat altijd met golfbewegingen.

Een paar jaar geleden kwamen De Ligt, Frenkie, Donny, Appie, Eiting, Cerny en nog een paar gasten door. Dat was een bizarre lichting. Nu is het ietsje minder, denk ik. Maar Dest, Gravenberch, Brobbey, Hansen, Taylor, Unuvar en nog een aantal gasten, kunnen ook dat niveau gaan halen hoor. Wie weet! Ze zijn allemaal iets jonger dan de generatie die ik eerder noemde dus het is even afwachten.

Maar hoe jij het stelt, gaat mij veel te ver.
0 0
Babangida83
Net zoals crisis met golfbewegingen gaan. Op een gegeven moment gaat t heel goed, dan krijgt iedereen te veel zelfvertrouwen (zoals nu met onze jeugdopleiding), doen organisaties weer dingen die ze eigenlijk niet zouden moeten doen (maar ja, het gaat goed, het kan nu, he!) Totdat er weer een nieuwe crisis is. En dan wordt er weer de tering naar de nering gezet. Het is alleen geen toeval dat er golfbewegingen zijn. Daar zijn organisaties zelf debet aan door zaken dingen niet te verankeren in de organisatie, zodat van duurzaam beleid niet zomaar afgeweken kan worden. Zoals je met een technisch hart had gedaan, bijvoorbeeld.
0 -1
ram
Ja... dat zal allemaal best. Maar jij zei dat we ineens niet meer de beste jeugdopleiding hebben terwijl er toch aardig wat talent klaarstaat. Ik zou niet weten wie een betere opleiding heeft. En daarbij kan een opleiding nog steeds geweldig zijn, ook als er even niets doorkomt.
0 0
Ozymandias
Volgens mij doet de jeugdopleiding van Ajax het momenteel juist fenomenaal. De 2000-2003 lichting hoort (zowel in de diepte als breedte) bij de meest talentvolle lichtingen die de jeugdopleiding van Ajax heeft voortgebracht. Die lichting kan zich qua potentieel meten met de 1973-1976, 1983-1986 en 1996-1999 lichtingen.

Van Basten is moeilijk een product van de jeugdopleiding van Ajax te noemen. Hij heeft niet eens een volwaardig seizoen in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld.
2 0
Babangida83
Daar ben ik het ook mee eens. Maar ik kijk naar de lange termijn en het onderscheidend vermogen tov andere clubs. Met name dat laatste hebben we op ingeboed, in mijn ogen.

Overigens moet die lichting eerst nog maar zien door te breken. Mentaliteit is ook onderdeel van de jeugdopleiding. Dat gaat nog wel een test worden imo. Ben oprecht heel benieuwd.
0 0
Ozymandias
Wat bedoel je met onderscheidend vermogen? Ik neem aan dat je het daarmee hebt over het vermogen om talenten van de buitencategorie op te leiden (zoals de namen die je noemde) maar persoonlijk zie ik dat niet als een maatstaf van het functioneren van de jeugdopleiding. Dat soort talenten leiden zich voor een groot gedeelte zelf op.

Daarom kan een jeugdopleiding als Willem II een talent als De Jong voortbrengen. Volgens mij is juist de ontwikkeling van talenten die buiten die buitencategorie vallen (talenten als Vd Beek) een goede maatstaf en in dat opzicht doet de jeugdopleiding van Ajax het momenteel fenomenaal.

Trouwens verwacht ik enorm veel van de buiten catagorie talenten Gravenberch en Ünüvar. Gravenberch koppelt een groot voetballend vermogen aan een groot atletisch vermogen en moet nu alleen nog leren hoe hij het maximmale uit dat vermogen haalt. Ünüvar heeft een fenomenale techniek en moet nu alleen nog de inhoud ontwikkelen om negentig minuten op een hoog tempo te kunnen spelen. Ik denk Gravenberch en Ünüvar verder in hun ontwikkeling zijn dan De Jong en Nouri op hun leeftijd waren.
0 0
Babangida83
Met onderscheidend vermogen bedoel ik dat je typische dingen doet die anderen niet ook al doen. Dus vooruitlopen op de rest ipv stil zitten en afwachten totdat de rest je voorbij streeft. Zaken zoals het op harde ondergronden laten trainen van jongetjes. Probeer wat en monitoor het. Het is niet erg als het mislukt. Maar je hoort de afgelopen jaren helemaal niks innovatief meer in de jeugdopleiding. Of bijvoorbeeld die inworpcoach die Ten Hag mee kreeg. Zaken die bij andere clubs nog niet of nauwelijks gedaan worden. Stilstand is achteruitgang.
0 0
Babangida83
Ik zie dat soort spelers niet als maatstaf, maar als teken aan de wand. Zulke spelers kun je natuurlijk niet elk jaar hebben. Maar wel minstens elke 3-4 jaar, is mijn overtuiging.

De Jong heeft, denk ik, wel de mazzel gehad dat hij naar Ajax is gegaan en dat hij daar met Keizer te maken heeft gehad. Er zijn genoeg trainers die hem te mondig, fragiel en te risicovol hadden gevonden.

Een Guardiola bijvoorbeeld, heeft ook t geluk gehad dat Cruijff hem niet liet vertrekken omdat hij als enige wel brood in hem zag. En toen stond dat fragiele kleine mannetje 4 jaar later als cv ineens met de EC1 in zijn handen.

Het gaat mijns inziens meer om de juiste begeleiding van een talent, dan om de ontwikkeling van t talent zelf. Er is ook een bekend verhaal over een danseres die in haar jeugd maar niet stil kon zitten op school. Toen zijn ze met haar naar de dokter gegaan. Die dokter zette wat muziek op en ging daarna met de moeder praten en liet haar haar dansende kind zien. Hij adviseerde haar om haar dochter naar een dansopleiding te sturen. Elke andere dokter had haar een pil gegeven om te kalmeren. Later heeft dit beroemde meisje, waarvan ik de naam even niet weet, een inmiddels heel beroemde dansschool opgericht en is een vooraanstaande danseres geworden.

Mijn punt: je kunt creativiteit in de dop compleet om zeep helpen of juist tot bloei laten komen. Dat eerste wordt het meeste gedaan. En zeker in deze nog steeds traditionele voetbalwereld.
Net zoals die gekken die hier roepen dat Nouri geen grote speler had geworden. Niet als hij om die zelfde reden geen kansen had gekregen van de hoofdtrainer, als dat Guardiola dat vóór dat Cruijff kwam ook niet had gekregen.

In een jeugdopleiding gaat t in mijn ogen evenveel om de mentaliteit en open mind van de opleiders, dan om de technische en andere fysieke programma's. Zelfde als dat Unuvar nu te veel op de buitenpositie wordt neergezet. Je mist daar een bepaalde filosofie van de club en open mind en durf van de trainer.
0 0
Ozymandias
Ik vind het juist verstandig dat Ünüvar op linksbuiten wordt gebruikt. Daardoor kan hij al in Jong Ajax tegen relatief goede tegenstanders spelen in plaats van in de o19 op een niveau wat veel te laag voor hem is. Hij heeft de inhoud namelijk nog niet om op Eerste Divisie niveau op het middenveld te spelen. Nouri werd ook een periode als linksbuiten gebruikt en dat heeft hem toen ook goed gedaan.
0 0
Babangida83
Ik zou het logisch vinden als hij het begin als linksbuiten wordt gebruikt. Maar totdat hij aan het tempo is gewend. Hij heeft inmiddels laten zien het tempo prima aan te kunnen. Dat duurt geen half seizoen. Dat is een aantal wedstrijden. Met tempo bedoel ik zijn handelingssnelheid. Dat hij fysiek moet groeien kan hij ook op het middenveld prima doen. Als hij maar de juiste handelingssnelheid heeft.
0 0
Ozymandias
Ünüvar kon bij de o19 op het middenveld niet 90 minuten op een hoog tempo spelen. Daarvoor heeft hij de inhoud namelijk nog niet. Daarom wordt hij als linksbuiten gebruikt zodat hij hele wedstrijden kan spelen op een zo'n hoog mogelijk niveau. Hij leert veel meer van 90 minuten als linksbuiten dan een uur als middenvelder. Verder komt hij op linksbuiten ook vaker in de kleine ruimte te spelen (doordat hij eigenlijk altijd in de linkerhalf-space staat opgesteld) wat ook ideaal voor zijn ontwikkeling is.

Dat je nu minder over "innovatief trainen" in de jeugdopleiding hoort is omdat er geen Jongkind is die vooral bezig is met zichzelf te promoten. De jeugdopleiding heeft nu meer specialisten trainers in dienst dan onder Jonk. Daarbij zijn het nu mensen met een track record in hun vak en niet mensen die puur en alleen werden aangenomen omdat ze vriendjes van Jongkind zijn.
0 0
Babangida83
Hoe krijg je inhoud? Door te doen. En als je dan nog steeds minder inhoud hebt, moet je slimmer spelen. Bovendien kun je hem prima af en toe een wedstrijdje rust geven.

En het Jongkind verhaal vind ik geen excuus voor Ouali om dan maar helemaal niks erover te zeggen. Misschien omdat er niks innovatiefs is? Verder vind ik er een wezenlijk verschil zitten tussen nieuwe wegen verkennen en al bestaande wegen verbeteren. Voor dat eerste heb je visionairs. Voor dat laatste niet en is ook niet veel bijzonders.
0 0
Ozymandias
Je krijgt inhoud door hele wedstrijden te spelen op een zo'n hoog mogelijk tempo. Als aanvallende middenvelder kan hij nog geen hele wedstrijden spelen op het tempo van de Eerste Divisie.

Dat er minder naar buiten wordt getreden over wat ze in de jeugdopleiding doen betekent niet dat ze niet innovatief bezig zijn. Alleen dat ze niet zo mediageil zijn als Jongkind was. Ajax was onder Jonk en Jongkind ook veel minder innovatief of Jongkind voor deed komen. Hij zij bijvoorbeeld dat trainingen op de parkeerplaats een onderdeel van de opleiding hadden gemaakt terwijl dit al onder Olde Riekerink was ingevoerd. Ook deed hij alsof het innovatief was dat er "specialisten" uit andere sporten aan de jeugdopleiding waren toegevoegd terwijl onder Olde Riekerink al judotrainers en een oud rugby trainer bij de jeugdopleiding waren betrokken.
0 0
Babangida83
Er wordt wel naar buiten getreden door Ouaali. Maar hij heeft nog nooit iets innovatiefs besproken. Het is zijn taak om de supporters daarover in te lichten. En dat is ook t doel van zijn naar buiten treden steeds. Maar er komt gewoon niks innovatiefs uit.
0 0
Ozymandias
Er wordt nauwelijks naar buiten getreden door Ouaali. Hij heeft sinds zijn aanstelling als hoofd jeugdopleiding misschien twee/drie interviews gedaan en die gingen voornamelijk over het vastleggen van individuele talenten waar veel interesse in was.

Het is ook helemaal niet de taak van de hoofd jeugdopleiding om supporters ergens over in te lichten. Sterker nog, niemand binnen Ajax hoeft suporters in te lichten over welke innovatie ze binnen de jeugdopleiding doorvoeren.

Waarom zou Ajax die informatie gratis naar buiten brengen terwijl ze juist hard bezig zijn met dit te commercialiseren? Ajax laat zich door buitenlandse clubs duur betalen voor dat soort informatie. Dat is juist onderdeel van het financiele plan van Ajax.
0 0
Babangida83
Omdat het in Ajax zijn belang is dat het totale Nldse voetbal sterker wordt en het geeft ons een goed aanzien om talenten mee aan te trekken.

Uiteindelijk zal niemand Ajax 100% willen kopiëren, simpelweg omdat elke club een andere clubcultuur en andere technische mensen heeft. Aanvallend voetbal spelen en trainen, is echt wel heel moeilijk te begrijpen. Er zijn een aantal hele essentiële zaken die niet belangrijk lijken en daarom niet overgenomen worden. Ten slot, als iedere club een goede jeugdopleiding heeft, gaat er bij Ajax minder weggekocht worden.

Je kunt daarom beter jezelf profileren dan angstig je eigen geheimen beschermen, die overigens toch wel ontdekt worden. Iedereen kan zo de toekomst oplopen.
0 0
Sampaoli
Dat is een statement, jammer dat je niet uitlegt waarom Ajax volgens jou niet meer de beste opleiding heeft.
2 0