'Vaccin bepaalt of Olympische Spelen door kunnen gaan'

BartVeenstra, 27-05-2020 om 07:55, 1900 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Vaccin bepaalt of Spelen van Tokio volgend jaar door kunnen gaan', kopt de Volkskrant woensdagochtend. De Olympische Zomerspelen van 2021, die vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus al met een jaar zijn uitgesteld, gaan door, tot ze niet doorgaan.

Dat is de 'droge' samenvatting van gedachten die wereldwijd bestaan over de mogelijkheid van een compleet afstel van de Olympische Spelen. En dat is sinds vorige week een realistisch idee. De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) - Thomas Bach - gaf bij de BBC aan dat als de spelen volgend jaar niet in Tokio gehouden kunnen worden, ze definitief niet doorgaan. 

Om de Spelen door te laten gaan, is het hoofdargument daarin het vinden van een vaccin tegen het coronavirus. Cees-Rein van den Hoogenband, een Nederlandse medicus bekend met de bestuurders en doktoren in de top van de internationale wereld, zegt het volgende. 'Vaccin is het sleutelwoord. Of dat op tijd kan worden ontwikkeld. Spannender kan ik het niet maken.’

Bach is in principe tegen sport achter gesloten deuren. Dat zou de olympische geest - het verenigen der volkeren - platslaan. 'Maar helemaal afwijzen is er niet bij. Er staat veel op het spel. Als de Japanners en de atleten het willen, zo gaf Bach toe, dan is het bespreekbaar', schrijft de Volkskrant. Een quarantaine is een serieuze optie, maar dat wordt wel een enorm karwei. 'Naar de Spelen van Tokio komen elfduizend atleten, vijfduizend coaches, twintigduizend mediamensen, zestigduizend vrijwilligers en vierduizend organisatoren. Die komen uit 206 landen, dat is de volgende moeilijkheid.'

Tijdens de Olympische Spelen van 2021 wordt ook gevoetbald en mogelijk doen ook enkele Ajacieden mee. Zo wisten Argentinië en Brazilië zich te kwalificeren, waardoor - in theorie - Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico, David Neres, Danilo Pereira en ook nieuwelingen Antony en Giovanni geselecteerd kunnen worden.

Denk jij dat Schreuder met TSG Hoffenheim wint van 1. FC Köln? Zet in en krijg 2,37 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!