Vader ziet Klaassen graag terugkeren bij Ajax

StijnDoornhof, 26-05-2020 om 11:45, 7025 views, de Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Gert-Jan Klaassen, de vader van Davy Klaassen, ziet zijn zoon graag terugkeren bij Ajax. Dit vertelt Klaassen senior in een uitgebreid interview met de Volkskrant.

Gert-Jan heeft een voorkeur voor de club uit Amsterdam. 'Ik ben Ajax-fan. Ikzelf zou er blij van worden', vertelt Klaassen senior, die tijdens het huidige seizoen een transfer in ieder geval uit sluit. 'Davy wil daar nu helemaal niet over nadenken. Hij moet tweemaal per week aan de bak. Vanavond (dinsdagavond, red.) komt Borussia Mönchengladbach langs. Ook een ijzersterke ploeg.'

Klaassen vertrok in 2017 bij Ajax en kwam na een mislukt avontuur bij Everton terecht bij Werder Bremen. Een club die hij niet zomaar inruilt. 'Hij zei: "Wat er ook komt, ik blijf. Zij hebben mij uit de shit gehaald, nu laat ik ze niet in de steek." Of dat slim is geweest, is de vraag', aldus vader Gert-Jan, die daarmee doelt op de huidige situatie van Werder Bremen. De club staat momenteel op de zeventiende plaats in de Bundesliga. Een plek op de ranglijst die aan het eind van het seizoen degradatie tot gevolg zal hebben.

Denk jij dat Wolfsburg de eerste goal maakt, maar niet wint in Leverkusen? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NelsonAFCA
Gotze of houterige Klaassen.. Ik had het wel geweten.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat als Vd Beek vertrekt Klaassen de ideale middenvelder zou zijn om aan het middenveld van Ajax toe te voegen. Klaassen was in zijn vorige periode bij Ajax geen geweldige speler maar de hoeveelheid kritiek die hij kreeg (ook van mij zelf) was overdreven. De prestaties van dragende spelers worden logischerwijs onder een vergrootglas gelegd maar Klaassen hoort geen dragende speler te zijn. Hij is qua type juist perfect geschikt voor een rol als ondersteunende speler. Niet alleen heeft hij de felheid en het loopvermogen om als aanjager op het middenveld te spelen maar hij heeft door een combinatie van een groot spelinzicht en een goede functionele techniek ook een hoge handelingssnelheid.

Nu hij bij Werder Bremen in een rol als opbouwende middenvelder wordt gebruikt blijkt dat Johan Cruijff (zoals zo vaak) gelijk had toen hij schreef dat Klaassen bij Ajax en Oranje te hoog op het veld werd gepositioneerd. Cruijff vond dat Klaassen juist veelvuldig bij de opbouw betrokken moest worden doordat hij de balsnelheid verhoogt. Klaassen heeft niet het vermogen om zich met de bal aan de voeten uit de drukte te spelen maar moet het juist hebben en heeft daarom spelers om zich heen nodig met dezelfde spelintelligentie zodat hij de bal direct door kan spelen. Daarom functioneerde hij onder Bosz op een middenveld met Schöne en Ziyech veel beter dan onder De Boer op een middenveld met Gudelj en Bazoer.
4 -2
VoorAltijdNummer14
Heel sterk beargumenteerde reactie! Ik ben ook zeker voor de aankoop van Davy mits Donny vertrekt en hij inderdaad als aanjager en lager op het veld gebruikt gaat worden.

Toch ben ik bang dat Ten Hag hem dan weer als diepgaande 10 gaat gebruiken ivm zijn scorend vermogen. Daar zit ik echt niet meer op te wachten na Siem de Jong......
1 0
Ozymandias
Ik vind trouwens dat Ajax dezelfde fout maakt met Ekkelenkamp. Die deed het vorig seizoen als rechtercentrale middenvelder goed bij Jong Ajax maar werd dit seizoen weer vaak als '10' gebruikt. Ekkelenkamp doet me qua type enorm aan Klaassen denken. Net als Klaassen bespeelt Ekkelenkamp op een intelligente manier de ruimtes en heeft hij een goede functionele techniek waarmee hij het tempo waarin de bal rondgaat verhoogd.

Het valt me op dat het belang van een goede functionele techniek hier op AjaxShwotime vaak enorm wordt onderschat. Ik heb liever een middenvelder die de bal na één of twee keer raken bij een speler voor zich aflevert dan een middenvelder die met de bal aan de voet een directe tegenstander kan passeren. Uiteindelijk is het tempo waarmee een bal kan rond worden gespeeld namelijk altijd sneller dan het tempo waarop iemand kan dribbelen.
0 0
SW6
Davy, wordt door velen onderschat. Kom maar terug.
2 -3
Frederiksperwer
Ja, dat zal het zijn. 27 miljoen. Jezus, wat een deal.
1 -2
Bjorn
Is gewoon een jongen die je er in alle opzichten goed bij kan hebben in mijn ogen. Hoe belangrijk hij was in 2016/2017 wordt al snel vergeten.
1 -1
MosesD
Ik heb m'n twijfels. Klaassen voegt echt wel wat toe, maar in ieder geval geen creativiteit. En die hebben nodig. Maar als bijvoorbeeld Gravenbergh (dankzij Raiola) vertrekt, zou ik Klaassen mogelijk toch overwegen.
0 -1
AFCA1510
Jammer maar hij heeft niks wat een middenvelder van Ajax dient te hebben. Het aantrekken van Klaassen zou de wederopstanding van het betonvoetbal bij Ajax betekenen.
2 -7
Web
Wat een onzin dit
Klaassen is een speler die diepte heeft in het spel, kun je juist heel goed er bij hebben
Maar als Donny blijft is het te veel van het goede
0 0
Joseph
Met goede spelers om zich heen is Klaassen een zeer nuttige speler, Klaassen was niet de reden van het betonvoetbal.

Grootste risico voor de wederopstanding van het betonvoetbal is het niet vervangen van het creatieve deel dat Ziyech bracht. Het is bekend dat dit een blinde vlek is van Overmars, die bij de aankoop van Ziyech gezwicht is voor externe druk.
1 0
Ajaciedvooraltijd1434
Hangt er van af wie er weg gaan maar als aanjager is Davy echt top. Hij is alleen wel wat betere voetballers om zich heen nodig zodat ie kan doen waar hij goed in is. Ik denk dat het niet slecht is als Ajax hem haalt.
2 0
Ozymandias
Inderdaad, Ajax heeft deze eeuw weinig middenvelders gehad die het 'één keer raken' zo goed onder de knie hadden als Klaassen. Alleen heeft Klaassen wel spelers om zich heen nodig waar hij de bal snel bij kan afleveren zodat hij zelf zo kort mogelijk aan de bal kan blijven aangezien hij niet het vermogen heeft om met de bal aan de voet zich uit de drukte te spelen.
1 -1
Frederiksperwer
Grappige post, zonder meer.
1 0
EersteAanname
Misschien niet de ideale middenvelder voor Ajax maar ik zie hem toch echt een stuk liever dan Gravenberch. Zowel qua kwaliteiten als mentaliteit.
2 -3
Ajax27
Ik zie ze beiden graag. Iemand als Klaassen kan juist die gevoelige snaar raken bij een jongeling als Gravenberch. En bij Gravenberch zie je dat er een bepaalde klasse in schuilt. Alleen bij hem sluipt gewoon dat mentale stukje erin, dat nonchalante. Als ie dat van zich afgooit, en iedere wedstrijd 110% geeft, dan weet ik zeker dat we over 3 jaar een nieuwe wereldvoetballer afleveren aan de top van Europa.
2 -1
Joseph
Er zit ontzettend veel klasse ik Ryan, maar hij heeft het met Raiola wel heel moeilijk gemaakt om aan dat mentale stukje te werken.

Raiola is vergif voor de mentaliteit van spelers die zich nog niet bewezen hebben.
2 0
talent020
Wellicht een ruildeal met Marin, dan ga je er als Ajax wel op vooruit,
4 -2
ram
Kan. Maar dan wil ik er wel een paar meloentjes bij hoor.
0 -1
behangdelul
Met zijn drive/werklust, neusje voor de goal en prima kaatskwaliteiten is ie meer dan welkom!
2 -2
noppenkoning
Volgens mij zelfde soort statistieken als Donny bij Ajax, alleen wel in een minder team destijds. Kan je natuurlijk niet 1 op 1 vergelijken.
0 0
AjaxWatergraafsmeer
Perfecte opvolger voor Donny
2 -4
AFCAMM
Davy is een topgast en ik gun hem het beste, maar ik denk dat hij Ajax niet beter zou maken. En dat is wel waar Ajax zich nu mee bezig moet houden.. het niveau proberen op te krikken.
2 -2
Aspers73
Ben bang dat hij dit AJax niet kan bijbenen.
3 -1
Joseph
Heeft nog een contract tot 2022, ik vind Klaassen een goede speler en zie hem met een goede creatieve middenvelder ook echt iets toevoegen aan Ajax, maar ik vind het niet de Tadic of Blind bedragen waard..

Prioriteit moet zijn om het gat dat Ziyech achter laat zo goed mogelijk op te vangen deze transferperiode. We hebben prachtige aanvallers, die verdienen een goede aanvoer.
1 0
Soccerskins
Had laatst toch een prachtige assist van Davy gezien bij Bremen, maar verder volg ik hem niet zo in Duitsland. Weet iemand of hij verandert is in zijn speelstijl?
0 -1
ram
Ik moest een beetje lachen om deze "prachtige assist", meer mensen beschrijven het zo.

Maar zonder dollen: zelfs ik had die bal gegeven. Davy had ruimte en tijd en de ontvanger had een zee van ruimte. Sorry hoor... maar als we dit al "prachtig" gaan noemen...
2 -6
Knalpot
Ik moet een beetje lachen om deze opmerking van je waarschijnlijk had jij achterover gestruikeld en de bal helemaal niet geraakt.
0 -1
ram
Ik zou niet weten waarom iemand zou struikelen in die situatie. Onzin. Hij krijgt de bal op een presenteerblaadje en kan hem zonder tegenstander in de buurt geven op een medespeler die nogal vrij staat.
0 -1
Ozymandias
Het mooie aan de pass is dat Klaassen niet eerst de bal aannam maar direct de bal de diepte in speelde. De meeste middenvelders waren eerst met de bal gaan lopen en hadden de tegenstander daarmee de tijd gegeven om de ruimtes dicht te lopen.
0 -3
ram
Come on... Als dit al mooi en bijzonder is, dan begrijp ik wel waarom je zoveel waardering hebt voor het "één keer raken" van Klaassen.

Dit was écht niet bijzonder of mooi. De lat mag echt wel wat hoger. Deze bal had iedere redelijke speler gegeven. Kijk die ruimte waarin de ontvanger staat...

Echt een doorsnee pass. Dit soort "schoonheid" zie je 100x in iedere wedstrijd. Toevallig komt er een goal uit omdat zijn medespeler zoveel ruimte had. Als hier geen goal uit was gekomen had echt niemand deze pass opgemerkt.
0 -1
Knalpot
https://www.voetbalprimeur.nl/videos/929421/klaassen-bereidt-goal-van-werder-bremen-voor-met-fabelachtige-no-look-assist.html
0 -1
ram
Ja. Dus? Goede bal maar echt niet heel bijzonder.
0 0
Knalpot
Omdat je lult met deze bal zie je 100x in een wedstrijd. De pass an sich is niet eens zo heel bijzonder, wel het al gezien hebben waar de ruimte ligt en hem dan in 1 beweging perfect in de loop wegleggen. De meeste gemiddelde spelers hadden a) de ruimte nog niet gezien en b) die pass wel verkloot. Het is heus niet zo dat ik dit een wereldactie vind die de hele wereld over moet maar jij bagatelliseert die boel hier ook wel ff met je die kan elke noob wel zo'n beetje geven.
0 0
KingJames23
Jaja jij had die bal gewoon naar voren geRAMd. ;)
1 0
ram
Ik had hem net zo gegeven als Davy. Kijk maar terug; echt een simpele bal.
0 -2
Ajaxamsterdam0485
Is meer verdedigend gaan spelen, hij speelt daar op 6. Iedereen ziet hem dan als opvolger van de beek maar in deze situatie zal dat dus lastig worden. Misschien aord het dan eindelijk tijd om met een 6 te gaan spelen met 2 aamvallende ervoor
0 -1
Matts
Velen zullen het met me oneens zijn, maar mij lijkt het nog niet eens zo'n slechte zet.

- Hij is nu 27 jaar; normaliter de beste periode in het leven van een profvoetballer
- Heeft in de laatste twee seizoenen bij Ajax (alle competities) 35 goals gemaakt; niet slecht voor een middenvelder
- Gaf daarnaast ook nog eens veel assists
- Heeft het tot aanvoerder geschopt
- Kent de club

Ik zou het wel aandurven, mits het nodig is, en betaalbaar.
7 -7
AFCA1510
Levert in voetballend opzicht geen enkele bijdrage
- Heeft een matige techniek
- Heeft weinig spelinzicht
- Is onrustig aan de bal
- Heeft geen pass in de benen
- Kan niet mee in snel positiespel, is daarmee een factor die de gehele spelwijze van Ajax beïnvloedt.

Kortom, alleen bruikbaar als ie de bal niet heeft of als ie in scoringspositie komt.
2 -2
Knalpot
- jij moet eens beter leren analyseren
0 -2
AFCA1510
Weerleggen lukt je niet. Later!
0 0
voorkennis
Laat maar wegblijven, geen enkele meerwaarde meer voor ajax
5 -4
ram
Nou Ozy... Wie weet ;)
1 -1