Timber zelfkritisch: 'Ben soms wat nonchalant, moet eruit'

BartVeenstra, 25-05-2020 om 14:40, 3056 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de laatste wedstrijd voor de coronacrisis maakte Jurriën Timber zijn debuut in Ajax 1. Op bezoek bij sc Heerenveen (1-3), elf weken geleden alweer, speelde hij tachtig minuten mee. Timber kijkt er inmiddels tevreden op terug, al geeft hij ook aan dat sommige dingen nog beter kunnen.

In zijn prima debuutwedstrijd moest Timber zich na tachtig minuten laten vervangen nadat hij kramp kreeg. 'Ik zat al een week of vier als reserve bij het eerste en had sindsdien geen wedstrijden meer gevoetbald', zegt Timber in het Algemeen Dagblad. Toch kijkt hij met een goed gevoel terug op dat duel. 'Ik speelde een goede wedstrijd.'

Timber kwam op veertienjarige leeftijd - in 2014 - over vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord. De Utrechter vertelt dat het daarna snel is gegaan. 'Toen ik in Ajax O17 speelde, realiseerde ik mij dat ik profvoetballer kon worden. Jongens die twee jaar eerder ook in dat team speelden, debuteerden in het eerste elftal, dus ik wist dat er kansen lagen', aldus Timber, die binnen twee jaar zijn debuut maakte. 'Zo snel kan het dus gaan', aldus de verdediger, die opbouwend sterk is en niet bang is om de duels aan te gaan. Wel kan er nog iets beter. 'Ik ben soms wat nonchalant, dat moet eruit.'

Denk jij dat Borussia Dortmund en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 9,70 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Heeft alles in zich om het helemaal te gaan maken. Wordt nog een mooie strijd tussen hem en Nous, mocht Dest gaan vertrekken.Ik hou wel meer van het type Timber, net als Dest en Nico... bijters. Dat heeft Nous wat minder. Die uitstraling van, hier kom je niet voorbij en anders krijg je wel een flinke schop erbij. Hou ik wel van.
0 0
chrisjuhhh
Dit wordt een topper .

Zet hem maar eens een seizoen op rechtsback net als Frank de Boer toen op linksback .
0 0
trainerdv
Dat gaat er niet uit en is ook geen schande. Is gewoon concentratieverlies. Aan de assistent coach vragen of hij je geregeld tijdens de wedstrijd wil motiveren. Werkt als een gek tegen nonchalance.
0 0
ram
Ik vond Timber echt zo extreem goed bij zijn debuut! Niet normaal. Zoveel rust aan de bal en verdedigend prima. Maar ik heb geen idee of hij er direct een heel seizoen kan staan.

Ik ben erg benieuwd wat er gaat gebeuren, rechtscentraal. Met Schuurs, Alvarez, Veltman en Timber hebben we voldoende opties. Magallan tel ik voor het gemak maar niet meer mee...
Ondanks dat ik geen groot fan ben van Joel, is hij wel een zekerheidje: hij zal, op een paar foutjes na, altijd redelijk zijn mannetje staan. Dat kunnen we van de andere drie talenten niet stellen.

Toch ben ik in principe voorstander van doorselecteren zodat er een topspeler 'ontstaat' naast Blind. Maar wie ik zou opstellen...? Ik ben normaal redelijk zeker van mijn zaak wat betreft het maken van een opstelling maar momenteel zou ik het voor die positie echt niet weten. Wel ben ik voorstander van power, lengte en kopkracht naast Daley. Dan denk ik eerder aan Schuurs en Alvarez, dan aan Timber. En Alvarez wordt hier door de meesten afgeschreven maar dat vind ik echt niet terecht. Hij heeft mij wel degelijk, bij vlagen, laten zien dat ie wat kan.

Maar de perfecte optie voor de basis zit er volgens mij niet tussen... Ik zou het daarom, zelfs met de 4 huidige opties, ook niet gek vinden als Ajax nog een keer een gok waagt en een aankoop doet. Dan moet je natuurlijk ook een flinke schoonmaak houden en Veltman zijn transfer gunnen, Magallan verkopen en Schuurs verhuren ofzo. Anders wordt het echt te gek.
2 0
krachtpatser66
Timber is een goeie voetballer!. Heeft veel in zich om verder te komen: fysiek sterk, heeft snelheid, schroomt de duels niet. Opbouwend ook goed, durft in te schuiven. En lengte zegt niks over hoe sterk je on de lucht bent. Kijk maar naar onze eigen Lisandro en Nico. Niet de allergrootsten bij Ajax, maar ook zo sterk in de lucht. En Timber is langer dan deze 2.
5 0
Soccerskins
Heeft alles om het waar te maken bij Ajax. Ben erg benieuwd naar hem volgend seizoen.
2 0
Illegaal
Hij is een hele goede voetballer dat klopt, voetballend is hij goed genoeg om zelfs in de CV te staan bij Ajax.... maar qua lengte is hij daarvoor te klein.
Het zou wel kunnen als er een lange cv naast hem komt te staan, want snel is hij wel en dat is dan weer een voordeel
3 -1
Ozymandias
Zijn aanvallers gemiddeld veel langer geworden sinds Ajax met Blind en De Boer als centraal duo achterin speelde?
0 -1
ram
Ik denk toch zeker 1,5 meter gemiddeld hoor!

Je hebt wel een punt. Maar ook weer niet. Kleine verdedigingsduo's zijn extreem uitzonderlijk. En als je nu kijkt naar het huidige Ajax: dat is in de lucht extreem zwak. En als Nico ook nog vertrekt, blijft er helemaal niets meer over.

Idealiter heb ik dan toch een lang koppend beest achterin hoor.
1 0
Joseph
Zou samen met Schuurs achterin kunnen staan. Als beide zich goed ontwikkellen, lijkt me dat een mooi duo, kan Blind op 6 spelen.

Zijn wel 2 rechtsbenige spelers, dan hebben we een coach nodig die daar minder moeite mee heeft. Met een linksbenige 6 die zich laat zakken, moet dat geen probleem zijn in de opbouw.
2 -2
Soccerskins
Er zijn genoeg voorbeelden van kleine cv’s met alsnog een grote carrière. Bijvoorbeeld Cannavaro of Puyol. Lengte hoeft echt niet het probleem te zijn.
6 -1
chrisjuhhh
F de Boer en Blind (de pa van ) waren toch ook niet de slechte 2 dacht ik zo .
0 0
Lazell
Hoeft niet, maar Puyol en Cannavaro zijn legendes van de buitencategorie. En met Blind naast je in het centrum, heb ik wel graag een goede kopper erbij.

Dest laten gaan en eerste backup achter Mazraoui zie ik wel zitten.
7 -1
krachtpatser66
Deze zijn legendes geworden gedurende de jaren. Ze zijn het niet bij uitstek. Timber heeft de potentie om nationaal een goede rcv te worden. Hij naast Blind is een goed koppel. Of Schuurs en Blind. Internationaal moet het allemaal gedurende de jaren gaan uitwijzen. Maar et zit veel rek in deze jongen.
1 -2
Soccerskins
Daarom zie ik liever dat Vertonghen gehaald wordt en Blind (als enige 6) doorschuift naar het middenveld. Martinez zou ik alsnog de opvolger van Nico maken.
3 -2
Lazell
Weet niet of je nog aan Vertonghen moet beginnen. Meeste spelers op leeftijd die we terug hebben gehaald waren niet goed genoeg meer. Had eigenlijk 2 jaar geleden terug moeten komen en Blind heeft het imo zo goed gedaan dat hij voor het leven een plek verdiend als LCV. Weet niet of je hem op het middenveld moet willen, denk dat qua wegdraaien, handelingssnelheid en behendigheid in de kleine ruimte te mager is. Die moet het hele spel voor zich hebben.

Martinez op linksback lijkt me dan wel weer super, beetje pit naast Blind, verdedigend goed en voetballend meer dan prima. Ik zou persoonlijk nog een verdediger kopen voor naast Blind en Schuurs verhuren aan een subtopper, Alvarez backup. Timber een jaartje laten rijpen met invalbeurten en af en toe een basisplaats tegen de kleintjes.
2 0
chrisjuhhh
soms lukt het wel eens en dat heeft te maken met je lichaam goed onderhouden .

Spelers als Cruijff , Rijkaard , Davids en Litmanen waren bij terugkomst echt niet minder dan wat er stond .
0 0