Voetbal in coronacrisis: Bayern denkt aan toelaten fans

JesseTH, 31-05-2020 om 22:10, 46545 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Zondag 31 mei

Bayern denkt aan toelaten fans

Terwijl de competitie er in Nederland al een tijdje uit ligt, loopt men in Duitsland voorop in de corona-ontwikkelingen in het voetbal. Niet alleen was de Bundesliga de eerste grote competitie die weer hervat werd, ook de volgende stap lijkt in Duitsland spoedig genomen te worden. Bayern München onderzoekt de mogelijkheden om voorzichtig aan weer fans toe te laten in de Allianz Arena. 'Het zou dan gaan om 10.000 of 11.000 toeschouwers', aldus Oliver Kahn, bestuurslid van de club, geciteerd door Voetbal International.

Aston Villa-speler kritisch op hervatting

Tyrone Mings, verdediger van Aston Villa, is kritisch op de manier waarop er is besloten dat de Premier League hervat wordt. Voor zijn gevoel hebben de spelers geen enkele inbreng gehad in het wel of niet uit laten spelen van de competitie en dat steekt hem. 'Als de FA, de EFL, de overheid, de UEFA en de Premier League allemaal zeggen dat we weer gaan spelen, dan maakt het helemaal niet uit wat de spelers daarvan vinden. Het is aanhaken of afhaken', aldus Mings, die geld als het grote motief ziet voor de hervatting, tegenover de Daily Mail.

Atalanta-trainer zat besmet op de bank

Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini heeft in gesprek met La Gazzetta dello Sport onthuld dat hij tijdens de Champions League-return tegen Valencia besmet met het coronavirus op de bank heeft gezeten. 'De dag voor de wedstrijd voelde ik me niet lekker en de avond na de wedstrijd was het nog erger', vertelt de trainer van Atalanta. Uit recent onderzoek is inmiddels gebleken dat Gasperini antistoffen in zijn lichaam heeft en dus besmet is geweest met het coronavirus. 'Als je nu naar foto's van toen kijkt, zie je dat er ik niet goed uit zie op de bank. Op de dag van de wedstrijd dacht ik: ik kan nu niet afhaken, ik heb nog zoveel te doen', aldus de 62-jarige Gasprini.

Zaterdag 30 mei

Lyon wil alsnog herstart van Ligue 1 afdwingen

Olympique Lyon heeft een officieel verzoek gedaan tot een buitengewone vergadering van de betaaldvoetbalsectie LFP om te praten over een hervatting van de Franse competitie in juli. Het verzoek van de club van oud-Ajacieden Kenny Tete en Bertrand Traoré volgt op de versoepelingen in Frankrijk. Vanaf 2 juni mogen clubs weer trainen en vanaf 22 juni mogen clubs vriendschappelijk voetballen. Voor Olympique Lyon is het van groot belang om het seizoen af te maken om alsnog een Europees ticket te bemachtigen.

Vrijdag 29 mei

'Champions League-finale mogelijk niet in Istanbul'

De Champions League-finale zal mogelijk niet in Istanbul gespeeld worden, zo meldt de New York Times op basis van een niet nader genoemde bron. De Europese competities, de Champions en de Europa League, liggen stil, maar de UEFA is voornemens om ze af te maken. De bond werkt aan een plan om het uit te spelen, weliswaar ingekort vanaf de kwartfinales. Welke stad de Champions League-finale daarbij wél moet gaan organiseren, is nog niet bekend.

Vitesse verliest kort geding en moet volle huur Gelredome betalen

Vitesse heeft haar kort geding tegen stadioneigenaar Michael van de Kuit verloren, zo meldt onder meer De Gelderlander vrijdagmiddag. De Arnhemmers hadden een zaak aangespannen, omdat men van mening was recht te hebben op een huurverlaging. Zonder succes blijkt nu, want Vitesse moet gewoon de huur van maart tot en met augustus - de maanden waarin niet gevoetbald wordt - betalen.

Nieuwe seizoen in Spanje moet op 12 september beginnen

In Spanje heeft men het streven om het nieuwe seizoen (2020/2021) op 12 september in te laten gaan. Het huidige seizoen zal op 11 juni hervat worden en op 19 juli moeten eindigen. 'Als dat lukt, dan mogen we onszelf feliciteren', aldus La Liga-voorzitter Javier Tabas tijdens een mediabijeenkomst. 'Dan hebben we een moeilijke periode overwonnen en kunnen we ons gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen dat dan op 12 september kan beginnen.'

Gemeente stelt tien miljoen euro beschikbaar aan AZ voor nieuw dak

De gemeente Alkmaar stelt een bedrag van tien miljoen euro beschikbaar aan AZ voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion. Dit doet de gemeente in de vorm van een lening of garantie, zo schrijft AZ op haar eigen website. Vorige week werd al een akkoord bereikt met de aannemer.

Te lezen valt dat het college van B&W veel waarde hecht aan het maatschappelijk belang van AZ in de gemeente en in de regio. 'Daarnaast onderkent de gemeente de bijzondere situatie waarin de club terecht is gekomen. Voor het college voldoende reden om het verzoek van AZ voor een lening of een garantie van tien miljoen euro voor het nieuwe dak van het stadion aan de gemeenteraad voor te leggen.'

'Europese toernooien worden ingekort'

De UEFA zou aan een plan werken om de Champions League en de Europa League te voltooien met een verkort schema. Dat beweert Getafe-voorzitter Angel Torres. 'Het plan is om vanaf de kwartfinales niet twee, maar eenmaal tegen elkaar te spelen', zegt hij tegenover radiozender Cadena COPE. 'Dus vanaf de kwartfinales steeds maar één wedstrijd in een stad. Ze nemen op 17 juni een definitieve beslissing, dan vergadert het uitvoerend comité van de UEFA.'

Donderdag 28 mei

Denen kijken via Zoom

De Deense competitie is donderdag weer hervat. En dat leverde gekke beelden op. Bij de wedstrijd tussen AGF Aarhus en Randers FC waren er namelijk duizenden fans aanwezig. Althans, virtueel. De supporters van de thuisploeg steunden Aarhus massaal via Zoom.

Nieuwe versoepelingen KNVB

Er zijn nieuwe versoepelingen bekendgemaakt voor het amateurvoetbal. 'Vanaf 1 juni mag ook de jeugd van dertien tot en met achttien jaar weer zonder anderhalve meter afstand voetballen en trainen', zo schrijft de KNVB. Ook mogen de sportkantines op 1 juli al open, in plaats van 1 september. Mocht er toch een nieuwe piek komen, dan kunnen deze maatregelen worden teruggedraaid.  

Telstar schrapt seizoenkaarten voor volgend seizoen

Telstar verkoopt voor het komende seizoen (2020/201) geen seizoenkaarten. In plaats daarvan komt de club uit IJmuiden met een 'Support '63-kaart'. In plaats van een seizoenkaart komt de club nu met een voor 63 euro speciale clubcard waarmee het straks mogelijk is om voor het gereduceerde tarief van 6,30 euro een kaartje voor wedstrijden te kopen. Bovendien kleven er nog meer voordelen aan de kaart. 'Wel of geen publiek, of beperkt publiek, dat is de vraag', schrijft Telstar. 'Het is zeker dat wij met extra maatregelen ons huidig aantal seizoenkaarthouders niet kunnen ontvangen. Wij hebben daarom besloten komend seizoen geen seizoenkaarten te verkopen.'

Belgische bekerfinale op 1 augustus

De finale van het bekertoernooi in België, de Croky Cup, tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC wordt definitief gespeeld op zaterdag 1 augustus, zo meldt Het Laatste Nieuws. De finale begint om 20.30 uur. De eindstrijd van het Belgische bekertoernooi wordt nog wel zonder publiek gespeeld.

Italië beslist over voortzetting competitie

Donderdag moet na een gesprek tussen de Italiaanse minister van Sport - Vincenzo Spadafora - en de voorzitters van de Serie A en de Italiaanse voetbalbond duidelijk worden of de Italiaanse Serie A wordt hervat, zo meldt onder meer De Telegraaf. De Italiaanse regering gaf vorige week al toestemming aan de clubs om de groepstraining te hervatten. Men lijkt zich nu te richten op een mogelijke hervatting vanaf 14 juni. In Italië moet men nog twaalf speelronden afwerken. 

Zwitsers en Grieken gaan weer voetballen

De Zwitserse competitie mag vanaf 6 juni weer hervat worden, zo heeft de regering van dat land besloten. Vrijdag vergaderen de clubs in Zwitserland wanneer de 24e speeldag moet ingaan, zo valt onder meer te lezen in de Volkskrant. In Zwitserland speelt Ajax-huurling Hassane Bandé bij FC Thun. Ook in Griekenland gaat de bal weer rollen. De competitie aldaar mag in het weekeinde van 6 en 7 juni weer van start. 

Eerder gingen ook de competities in Duitsland, Polen en Tsjechië van start. Deze week worden de competities in Denemarken en Portugal weer hervat. In Servië is voetballen met publiek vanaf 1 juni weer toegestaan.

Woensdag 27 mei

België wil bekerfinale spelen

In België is men voornemens om de bekerfinale van dit seizoen alsnog af te werken. Hoewel de competitie - evenals in Nederland - is beëindigd, streeft De Algemene Vergadering van de Pro League ernaar om de bekerfinale tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC alsnog af te werken. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid gaan gebeuren in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 augustus. De wethouder van Sport van Brussel, de stad waar de finale plaatsvindt, heeft aan Sporza al laten weten dat het duel hoogstwaarschijnlijk zonder publiek in Brussel kan plaatsvinden.

'Mogelijk in herfst weer publiek'

Irene Lozano, de voorzitster van de Spaanse sportraad, stelt dat het mogelijk haalbaar is om rond de herfst weer voetbalwedstrijden met publiek te gaan spelen. 'Dat hebben we niet uitgesloten', zegt Lozano in gesprek met Cadena Cope. 'Afhankelijk van hoe het virus zich ontwikkelt, kunnen we kijken of er volgend seizoen bepaalde aantallen fans naar de stadions mogen komen.' 

Herstart van Premier League weer een stapje dichterbij

Een herstart van de Engelse Premier League is weer een stap dichterbij. De clubs uit de hoogste Engelse divisie hebben unaniem gestemd om contact tijdens de trainingen weer toe te staan, zo meldt Voetbal International. In de Premier League moeten nog negen speelrondes plus twee inhaalwedstrijden gespeeld worden. Men heeft het voornemen om de competitie compleet uit te spelen.

'Thuisvoordeel in Bundesliga lijkt verdwenen'

In de 22 wedstrijden die er sinds de coronapauze in de Bundesliga zijn gespeeld, wist de thuisploeg slechts drie keer te winnen. Zeven keer eindigde een wedstrijd in een gelijkspel en maar liefst twaalf keer wist de uitploeg een zege te boeken. De NOS schrijft dat voor lege tribunes in slechts 13,6 procent van de gevallen de thuisclub wint. Met publiek lag dat percentage met 43,3 een stuk hoger.

Dinsdag 26 mei

'Helft amateurclubs blijft open deze zomer'

Zo'n vijftig procent van alle amateurclubs in Nederland blijft deze zomer open, zo meldt Jan Dirk van der Zee, directeur van de amateursectie van de KNVB, op de website van de bond. 'Uit een recent gehouden enquête onder amateurvoetbalverenigingen is dat gebleken.' Clubs gaan onder meer trainingen en wedstrijden organiseren voor mensen die niet op vakantie gaan of kunnen.

'Met dank aan de coronacrisis en de gedwongen voetbalstop lijkt de liefde voor de sport en het verenigingsleven geen grenzen te kennen', vervolgt Van der Zee. 'Bij de KNVB merken we dat door de enorme aandacht die er is voor alles wat er wordt georganiseerd om de terugkeer op de velden zo goed mogelijk te laten verlopen.'

Kluivert hervat training

Justin Kluivert en consorten hebben bij AS Roma de groepstraining hervat. Op NU.nl verschenen dinsdag beelden van de oud-Ajacied, die zijn temperatuur liet meten om vervolgens zijn voetbalschoenen aan te trekken. Wanneer de Serie A wordt hervat is vooralsnog onduidelijk. Wel is de Italiaanse bond voornemens om het restant uit te spelen.

Positieve test bij Bournemouth

Aaron Ramsdale, doelman van AFC Bournemouth, heeft het coronavirus. Dit bleek maandag uit een positieve test zo meldt The Sun. Tot dusver waren er drie besmettingen bekend in de Premier League. De Engelse competitie hoopt ondanks de ontwikkelingen snel te herstarten. Men verwacht dat dit in juni kan gaan gebeuren.

Maandag 25 mei

Serie A-planning ter discussie door warmte

Het plan om de Serie A midden juni te hervatten wordt niet door iedereen met open armen ontvangen. Daarbij speelt niet het coronavirus, maar het warme weer in de zomer een grote rol. 'Om 16.30 uur aftrappen in hartje zomer? Dat gaat echt niet gebeuren. De voorzitters van de clubs denken alleen maar aan de tv-uitzendingen en niet aan de gezondheid van de spelers', citeert De Telegraaf Umberto Calcagno, de vice-voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond (AIC).

Dortmund - Bayern met stadiongeluiden

Voetbalfans kunnen er dinsdag voor kiezen om de Bundesliga-kraker tussen Borussia Dortmund en Bayern München mét of zonder toegevoegd geluid van toeschouwers te kijken. 'Aan de uitzending op FOX Sports 1 is stadiongeluid toegevoegd van fans. FOX Sports maakt hiervoor gebruik van een audiospoor dat wordt aangeleverd vanuit Duitsland. Afgelopen weekend heeft Sky Deutschland een eerste test gedaan met toegevoegd geluid, waar overwegend positief op is gereageerd', zo schrijft FOX Sports.

'De uitzending met toegevoegd geluid is een proefballon voor FOX Sports, net als eerder bij de Bundesliga-herstart succesvol is geëxperimenteerd met duo-commentaar', wordt er vervolgd. 'Fans kunnen via de socialemediakanalen van FOX Sports hun mening geven over de test. Kijkers die de wedstrijd liever zonder de audiotoevoeging volgen, kunnen terecht op FOX Sports 4.'

Vitesse vreest voor toekomst

Bij Vitesse vreest men het voortbestaan van de club als de huur van het GelreDome niet wordt verlaagd, zo liet de advocaat van Hollywood aan de Rijn maandag weten tijdens een kort geding tegen de eigenaar van het stadion, opgetekend door Omroep Gelderland. 'Als er niets wordt gedaan aan de huur, overleeft Vitesse dat niet. Het is cruciaal dat die aangepast wordt om de crisis door te komen.'

FC Utrecht wil bekerfinale in juli spelen

FC Utrecht heeft bij de UEFA een 'vuistdik' dossier ingediend om de Europese voetbalbond ervan te overtuigen dat de bekerfinale tegen Feyenoord alsnog gespeeld moet worden, meldt De Telegraaf. De club hoopt op of vlak na 17 juli antwoord te krijgen van de UEFA. FC Utrecht hoopt de bekerfinale in juni te spelen. Men sluit daarbij een bekerfinale op Duitse bodem - waar wel alweer gevoetbald wordt - niet uit.

Serie A hoort donderdag wanneer het weer van start gaat

De clubs in het Italiaanse voetbal komen dinsdag bij een om te praten over de hervatting van de Serie A, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De clubs zullen gezamenlijk tot een voorstel moeten komen, al zal de Minister van Sport - Vincenzo Spadafora - pas donderdag de knoop definitief doorhakken: wordt het 13 of 20 juni?

SC Cambuur en De Graafschap blijven in gesprek over compensatie

SC Cambuur en De Graafschap blijven met de KNVB in gesprek over een compensatie voor de misgelopen promotie naar de Eredivisie. Dat meldt Veronica Inside maandagmiddag. Een mogelijke financiële tegemoetkoming zal betaald worden uit het solidariteitsfonds betaald voetbal, een fonds waar clubs en de KNVB deel van uitmaken. Naar verluidt schatten de clubs in dat ze minimaal tweeënhalf miljoen euro mislopen als ze niet promoveren.

'CL-duel Liverpool zorgde voor golf 41 coronadoden'

Het Champions League-duel tussen Liverpool en Atlético Madrid van afgelopen 11 maart heeft mogelijk 41 mensen het leven gekost. Zij zouden op Anfield besmet zijn geraakt met het coronavirus, zo meldt de Sunday Times op basis van berekeningen van het Imperial College London en de Oxford University. 'Een week later was de grote verspreiding van het virus in Engeland. Modellen laten zien dat 25 tot 35 dagen later er 41 extra doden waren in nabijgelegen ziekenhuizen.'

Denk jij dat Borussia Dortmund en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 9,70 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Illegaal
En terecht die hele corona gezeik wordt overtrokken... en is bedoelt voor hele andere dingen dan alleen het longvirus corona...... het gaat hier om veel geld en machtige rijke mensen die er een slaatje uit willen slaan etc. etc.
3 -6
Freddy Al
Zijn de stoppen er weer uit? Voorlopig heeft iedereen met een zaak of bedrijf alleen maar nadelen ondervonden, die flauwekul komt uit een sprookjesboek waar Trump zijn kinderen uit probeert voor te lezen voor dat hij zijn bunkertje ingaat.
Vriendje van Janet Ossenbaard op FB geworden? Die kan het met bijpassende heksenstem nog mooier voorlezen.

Was jij niet onder de indruk van die veel betere Zweedse aanpak? Nu blijkt welke gevolgen het heeft, kijk maar eens na .
0 0
Ajaxxxisdebeste
Zeg het tegen de bijna 6000 slachtoffers en hun familie, is allemaal overtrokken... dwaas
2 -3
Joker
Dat is nog altijd minder dan het aantal burgerslachtoffers vorig jaar in alleen al afghanistan.

Done by the wild west. Jij en ik dus.
Of zoals Rutte het noemt bijkomstig neven schade.

Waarom omdat het wereldwijd heel weinig is..

Wedden dat jij je er totaal niet druk om maakt

Oops zeg jij dat maar tegen hun familie.. oh wacht het zijn maar afghanen
0 -1
MPAjax
jaja bat man zeker, soeps
0 0
Illegaal
Zeg dat bij iedere voorjaar griepgolf tegen al die mensen die dan net zoveel doodgaan, alleen dan is het geen corona maar de gewone griep.
In 2018 vielen meer doden.

Ik zou zeggen kijk eens naar andere info dan alleen die van de linkse leugenachtige media die alles vanaf een kant laat zien en andere specialisten met andere cijfers en andere feiten niet aan het woord laten komen.... in de krant of tv.
Laat je nog maar meer voor de gek houden.

En die 6000 kloppen ook niet, iedere oudere die meerdere klachten had en dood is gegaan werd onder corona dode geteld terwijl die net zo makkelijk aan een van de andere kwalen kan zijn doodgegaan.


Jij simpele ziel noemt mij een dwaas.... netjes puber... beter kan je schijnbaar niet
Een Dwaas ben jij door je wat voor te laten liegen.... alleen al door deze uitspraak neem ik zo een dom nulletje als jij niet serieus, geef me je adres dan stuur ik je een donald duck want wat daar in staat geloven onwetende figuren als jij ook.


Verder ga ik niet meer in discussie met onwetende studenten die alles aannemen wat op de links gekleurde media vertoont en gezegd wordt
0 -6
Freddy Al
Bewaar die angstdromen voor de psychiater, er klopt niets van dat verhaal.
Jij gelooft in samenzweringstheorieën jouw keus maar het is domme onzin om enge rechtse praatjes te rechtvaardigen.
0 0
Deepblue
Hij heeft wel een punt hier. Van alle overledenen lijkt het overgrote deel alleen iets sneller te zijn overleden - daarom ook de ondersterfte nu.
Er zijn onderzoeken die gaan voor slechts een oversterfte van 200 (!) in geheel 2020. Dan zou Corona impact op de sterfte heel heel klein zijn.
2 0
Freddy Al
Hij heeft geen punt; als er niets was gedaan was het aantal slachtoffer heel veel hoger geweest en zou de pandemie ook langer aanhouden.
Daarnaast is het aantal slachtoffers in Nederland zeer waarschijnlijk twee tot drie keer groter is , omdat er in Nederland weinig getest is is dat nu slecht zichtbaar.
Belgie dankt hier zijn grote dodental aan.
0 0
RusselWestbrook
Haha, elke post van illegaal:

'Jij bent links. Dit is links. Dat is links. Alles is links.

Domme puber'

*strijkt aluminiumfoliehoedje glad*
1 -3
Sjalala
Ik heb zo'n vermoeden dat Illegaal een heel klein pikkie heeft.
1 -2
Ajacied33
By far de grootste fascist (en debiel) op AS. Schaam me dood dat hij een mede Ajacied is. Lekker laten lullen die gast
1 -3
Caelintroy
Nou nou nou....is het weer tijd voor de aluminium hoedjes??
2 -2
Caelintroy
Nou nou nou....is het weer tijd voor de aluminium hoedjes??
1 -2
Deepblue
Zo, met publiek zelfs in Duitsland. Dat is rap.
0 0
Mentir
dat komt omdat van dag 1 alle teams samen werken en tot een oplossing komen.
eerst gekeken om het voetbal te starten en te controleren van spelers.

Nu dat ze enkele weken verder zijn langzaam stapje voor stapje kijken hoe en wat.
terwijl in Nederland men elkaar nogsteeds probeert te naaien, plaats van samen tot een oplossing te komen
1 0
Deepblue
Klopt, zegt toch wel wat over de mate van professionaliteit.
0 0
Michels
Per jaar 1.3M pond opstrijken omdat je redelijk kan voetballen, en dan gaan zeuren dat het allemaal om geld draait... Mieppert...
0 -2
Jariiii
Laten we niet vergeten dat toen nog veel minder duidelijk was hoe ernstig de situatie was.
1 0
Redrum
Wat is het Franse woord voor solidariteit eigenlijk? Fantastisch toch zo'n Lyon. Even verzoeken om de competitie weer op te starten zodat zij alsnog Europees voetbal kunnen halen. Dan ben je echt alleen maar met jezelf bezig en schaam je je er ook niet voor. Clubs laten in deze tijden hun ware gezicht zien.
2 -3
Oeroeboeroe
Egalité, fraternité, kamilleté
3 0
Jariiii
Prima. Een geluk bij een ongeluk.
2 -1
MisterAFCA
Is er niet ergens een Rus te vinden dan die de huur van Viteskie kan betalen?
0 0
Bky
Ah, maar nu mag Vitesse zeker uit het solidariteitspotje graaien die gevuld is door Ajax omdat ze aan zulke keiharde mismanagement doen.
0 0
OdjePils
Dat gun ik Vitesse wel. Kut supporters!
0 -1
Rockpotje
Het inkorten van de toernooien is best goed te doen. Er zal voorlopig toch geen of weinig publiek aanwezig zijn, dus echt thuisvoordeel is er niet. Speel wedstrijden op neutraal terrein in stadions die redelijk halverwege de twee teams liggen en je houdt het ook eerlijk op basis van reistijd.

Mijn inziens zijn de voorronde echter het grootste probleem. Als de UEFA toch heen en terug wedstrijden af schaft stel ik voor om de voorrondes grotendeels te schrappen. Hanteer in CL en EL groepen van 7 teams ipv 4. Dan werk je ook zes wedstrijden af in totaal en kom je nog eens andere teams tegen dan Real Madrid en Benfica.
1 0
Kingoffdatoilet
Best een goed idee
0 0
MrPink
Lekker voor Vitesse, gewoon de volle huur betalen net als de rest van alle huurders in NL.
1 -2
Bky
Je gaat toch niet tijdens een potentiële economische crisis alla 1929 10 miljoen belastinggeld aan een voetbalclub ter beschikking stellen voor een dak van een stadion die geplaatst moet worden door mismanagement?????
2 0
Rockpotje
Voor wie is dat dak überhaupt? Er mogen toch geen supporters zitten.
1 0
Redrum
Ik vind het wel echt bizar hoe makkelijk AZ met dit dakdrama lijkt weg te komen. Je zou toch verwachten dat alles op alles wordt gezet om de onderste steen boven te krijgen. Wie is er schuldig en waarom? Valt de club zelf iets te verwijten of waren het bepaalde personen die alleen verantwoordelijk zijn? Ik heb helemaal niks gelezen over een onderzoek hiernaar, laat staan een conclusie. Ook de media lijkt het allemaal niet interessant genoeg te vinden om al te veel woorden aan vuil te maken. De Gemeente Alkmaar gelooft het ook allemaal wel en biedt een helpende hand. Dit is toch wel het ultieme bewijs dat AZ totaal niet bij de grote jongens hoort. Als dit bij Ajax was gebeurd dan was er een landelijke heksenjacht gestart om er voor te zorgen dat de hele club geruïneerd zou worden. Zo'n incident zou Ajax niet overleven. Vergeet niet dat als dit tijdens een wedstrijd zou zijn gebeurd, er waarschijnlijk honderden doden zouden zijn gevallen. Het is echt geen incident om zo makkelijk weg te wuiven en toch lijkt het bij AZ te gebeuren.
8 -1
fanforeffer
ik vind het diep droevig dat er Gemeenschaps geld wordt uit gedeeld om zwaar overbetaalde voetballers te steunen. Wegens bezuinigingen mag mijn oma maar 1x per week onder douche!!
9 0
Restored
Diep en diep triest
0 0
JariJari
Als ze het zo uitdelen mag de belasting wel omlaag.
0 -1
mgtow
AZ wordt beloond voor het potentieel in gevaar brengen van haar eigen supporters met geld waarvoor wij allen keihard hebben gewerkt en dat terwijl er ongekende bezuinigingen aangekomen. Dit zijn zaken die je verwacht in een bananenrepubliek!
2 0
trodat4030
Ik betaal mn belasting niet aan de gemeente Alkmaar, maar aan Amsterdam, dus t zal mij n worst zijn. Jij bent zelf daar gaan wonen.. Of je woont er niet en snapt de tekst niet goed.. Verder betreft t een lening of garantstelling, geen gift..
1 -5
JariJari
Je snapt hoe het belastingsysteem werkt in NL? De budgetten van de gemeentes worden grotendeels gedragen door landelijke gelden. Dacht je dat gemeentelijke belasting dat allemaal kon dragen? :/
2 0
trodat4030
Ik zal de eerste zijn die erkent dat ik me er niet in heb verdiept idd. Als t idd zo is als jij schetst, ben ik abuis.

Maar verder maakt het nog steeds geen moer uit voor jou of jouw belastingcenten. AZ zal dit geld gewoon lenen bij een geldschieter (waar de gemeente dan alleen maar garant staat) of bij de gemeente zelf. In het eerste geval kost het de geldschieter 10 milj en betaald AZ dat terug, in het 2e geval gaat dat gewoon ten kotste van het budget van de gemeente Alkmaar, niet van welke andere gemeente dan ook. Het is niet zo dat de gemeente Alkmaar nu gewoon 10 milj meer krijgt van het Rijk. Die krijgen gewoon 'hun' budget en mogen dan zelf beslissen hoe ze dat spenderen. Dat kost jou verder geen cent. De belastingen voor jou gaan niet omhoog, iig niet om het stadion van AZ. Alkmaar kiest nu voor om het geld te gebruiken voor het stadion ipv een opnieuw geasfalteerde straat ofzo, dat moeten zij weten, ik lig er niet wakker van.
1 0
JariJari
Garant staan is nodig omdat het mogelijk is dat het niet wordt terugbetaald (bv bij failliesement AZ wat altijd kan gebeuren natuurlijk).

Anders kan een random gemeente ook wel garant gaan staan voor 100M voor mij persoonlijk.
0 0
mgtow
Dank. Dit dus.
1 0
PierreHeno
Maak van alle wedstrijden blaasvoetbalwedstrijden....en de club die genoeg spelers overhoudt pakt de Cup.
0 0
fanforeffer
dan wint een club uit het westen ;daar zitten de grootste blazers.
1 0
Redrum
Lekker van dichtbij in elkaars gezicht spugen. Prima idee Pierre. Survival of the fittest. Dan is die cup tenminste echt iets waard.
1 0
Bobbaasje
In augustus overigens de ingehaalde Champions League wedstrijden. Hopelijk wint Bayern München of Barcelona de Cup met de grote oren, want dan krijgt Ajax de Champions League ticket vóór de groepsfase.

Atlético Madrid en Olympique Lyon mogen hoe dan ool niet de Cup met de grote oren winnen. Dan moeten we voorondes spelen.
1 -2
trodat4030
En Napoli ook niet, staan ook niet op een CL plaats in de competitie.
0 0
mvdk
PSG, Bayern, Barca, City, Real en Juventus plaatsen zich gewoon rechtstreeks. Leipzig zie ik de CL niet winnen, maar die lijken zich ook te gaan plaatsen. Atalanta zal wel geplunderd geworden en Lyon mag nog naar Turijn. Atletico is een gevaarlijke ploeg, maar toch ook wel twijfelachtig in de competitie. Ik denk dat zij het niet gaan redden.
0 0
Bobbaasje
Leuk man Grieks voetbal. Dat wordt heksenketel op de tribunes...
4 -1
Bennyben
Logisch dat ze dat in België doen daar is immers ook al een kampioen aangewezen.

In Nederland gaat dit nooit gebeuren gudde heeft al aangegeven dat het zorgpersoneel de schaal verdient dus dan worden er sowieso geen prijzen meer verdeeld dit seizoen.
1 0
KlasseLasse
kan hier toch ook dan ben je van het gezeik af
1 0
AjaxDaniel
Oh god, de UEFA kan zijn borst natmaken. Utrecht zal wel een vuistdik rapport schrijven over waarom het oneerlijk is dat in België wel de bekerfinale wordt gespeeld, maar hier niet.
0 0
JariJari
UEFA forward dergelijke post ditect naar de KNVB. Ze hoeven dus alleen maar een postzegel nat te maken
0 0
Dubbelvla
Iets met geen evenementen tot september.
0 0
ram
Logisch dat ze een bekerfinale willen. Dat is maar één wedstrijd... Al speel je die in 2022: prima.
1 -2
AjaxDaniel
Klopt maar vind het alsnog een beetje tegenstrijdig. Het seizoen is klaar, begin wanneer het weer kan met een schone lei.
1 0
Lazell
Waarom niet redden wat er te redden valt? Die 9 wedstrijden x 8 wedstrijden per ronde en 2 inhaalpotjes = 74 wedstrijden. Dat heeft een iets andere impact dan 1 potje.

Snap niet waarom iemand tegen kan zijn op een bekerfinale, tenzij het misgunnen is omdat wij geen kampioen zijn, of afgunst is richting die 2 schijtclubs :)
1 -1
MidMid
Je hebt gelijk: natuurlijk is één bekerpotje makkelijker te regelen dan die 74 competitiewedstrijden. Maar het gaat om het principe: het seizoen is ten einde verklaard. Dat betekent dat er niet meer gevoetbald wordt. Geen competitie, geen beker.
0 0
Juichtoon
Spelen zonder publiek is dus competitie vervalsing. Ben benieuwd hoe deze score zich ontwikkeld. 30% verschil is echt enorm. Ik zou 5% al significant vinden.
1 0
JariJari
Natuurlijk is dit zo. Zelfs nu doorspelen met publiek is competitievervalsing.
0 0
MPAjax
Nog minder leden voor de televisiezenders
0 0
Ajax27
Stelling: thuisvoordeel verdwenen, dus competitie vervalsing?

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. De ene ploeg al meer zware tegenstanders thuis ontvangen dan de ander. Wat dat betreft vind ik het goed dat de eredivisie gewoon vanaf september start. Dikke kans dat we een volledig seizoen zonder publiek spelen totdat het vaccin er is.
0 0
markk
Zeker competitievervalsing omdat:
1. Thuiswedstrijden zonder publiek eigenlijk geen thuiswedstrijden zijn waardoor je een oneerlijk voordeel geeft aan thuisclubs zodra er weer publiek bij is.
2. Er nu al clubs zonder spelers moeten spelen omdat deze door het corona virus in quarantaine zitten.
Daarom is de conclusie van een succesvolle herstart van de Bundesliga ook voorbarig.
0 0
noppenkoning
Ja ben ook benieuwd hiernaar, de laatste jaren is het competieschema met zeker de toppers min of meer gelijk, Ajax-Feyenoord altijd eerste seizoenshelft en Ajax-PSV altijd tweede seizoenshelft.
0 0
Frank1978
Nu nog een optie bij FOX om alleen het commentaar uit te kunnen schakelen en ik overweeg weer lid te worden.
6 0
RusselWestbrook
Ze moeten gewoon twee commentatoren op een wedstrijd zetten. Eén die duidelijk supporter is van de thuisclub en één die duidelijk supporter is van de uitclub. Deze twee afzonderlijk van elkaar commentaar laten geven en dan mag de supporter lekker zelf kiezen. Geen commentaar wordt dan natuurlijk ook een optie.

Ik heb een tijdje een NBA game pass gehad. Het ligt natuurlijk in de VS iets anders, omdat de wedstrijden vaak door verschillende zenders in verschillende staten wordt uitgezonden, maar daar kon je ook je commentaar kiezen (feitelijk koos je gewoon een andere uitzending op een andere zender, maargoed). En dat was wel fijn, om altijd dezelfde commentator bij je favoriete club te hebben, die ook duidelijk voor jouw club was.

Om dezelfde reden is het commentaar bij een Europese wedstrijd vaak ook veel beter in Nederland. De commentator is dan gewoon openlijk voor de Nederlandse club, net als de kijker.
3 -4
insectenverdelg
Dat hebben ze wel is gedaan mer Akax PSV met Jack Wouters en Frank Lammers
0 0
Bjorn
En dat was helemaal niks..

Commentaar kunnen uitschakelen heeft mijn voorkeur. Ik hoor liever het stadion.
1 0
MisterAFCA
Dat roep ik ook al jaren. Ik kijk graag naar voetbal zoals het bedoelt is. Dus zonder gelul van een commentator met een gekleurde bril. Heerlijk alleen maar de supporters zoals in het stadion. Hoop dat die optie ooit komt. De afgelopen Groningen-Ajax zat de commentator bijna klaar te komen en bleef oreren dat Groningen het zo fantastisch deed. Wilde de man wat aandoen . Was of die lul van een schildkamp of die van Rijswijk. Weet ik ff niet meer. Maar vind het allebei honden.
0 0
Lazell
Commentatoren lullen idd ook maar vaak wat. Maar die co-commentator vind ik wel leuk bij Fox op dit moment. Die let toch op dingetjes die mij persoonlijk niet altijd opvallen.
0 0
goajaxgo
Geen schaal, dan ook geen beker.
6 0
JariJari
Eens, maar de schaal moet gewoon alsnog uitgereikt worden. Dan kun je vervolgens de bekerfinale spelen in september.
0 0
AjaxDaniel
Lijkt mij ook. Hun beredenering is dat de Eredivisie officieel nietig is verklaard, maar het bekertoernooi niks over is besloten. Toevallig he, met Gudde als voorzitter.
3 0
mgtow
Maar wel een bord... Voor de kop van de Utrechtenaren.
1 0
Frank1978
De landen die onze naaste concurrenten zijn op de UEFA ranking zullen Utrecht wel steunen schat ik zo in...
1 0
AjaxDaniel
Jep, zullen er als vanouds wel weer uit vliegen tegen een club waar nog nooit iemand van had gehoord.
2 0
mgtow
Zal het weer een Luxemburgs clubje zijn? Dudelange? Of die andere, Differdange. Echt clubs om rekening mee te houden hoor.... *proest*
1 0
Frank1978
Tegen een stel postbodes uit Luxemburg of zo inderdaad.
2 0
mgtow
Great minds think alike.
2 0
Frank1978
Irritant clubje, dat Utrecht.
1 0
AjaxDaniel
Hahahaha op Bonaire spelen, ja dat is een goede. Lekker 50+ man van het vaste land meenemen naar het eiland. Wat een trieste club zeg, ondanks alle omstandigheden alleen aan eigen belang denken. Als Ajax dit had geflikt stonden de kranten 24/7 ermee vol en had heel Nederland op zijn achterste poten gestaan.
2 0
Kingoffdatoilet
Ik vind het helemaal geen gek idee eigenlijk. Zo is er ook nog eens wat Nederlands voetbal op tv
0 -2
mgtow
Utrecht laat zich weer kennen. De wedstrijd had in Bonaire of Duitsland gespeeld kunnen worden volgens die gekkies. Haha.
1 0
JariJari
Uit het solidariteitsfonds voor niet promoveren?

Fuck off, dat kunnen die ploegen die hoorden te degraderen lekker betalen. Of de KNVB, hun achterlijke kutbeslissing om niet gewoon einde seizoen te beslissen inclusief promotie, degradatie, kampioenschap.

Anders verkopen ze hun hoofdkantoor in Zeist maar of ontslaan Gudde lekker. Hopelijk wordt het "koninklijke" voor hun naam ingetrokken door het koningshuis, want schamen zij zich niet voor de associatie?
4 0
AjaxDaniel
Echt een achterlijke bond. De KNVB heeft aardig wat geld beschikbaar liggen. Maar de ED clubs, die vrij weinig te maken hebben met de uiteindelijke beslissingen, mogen opdraaien voor de foutief genomen beslissing van de KNVB. De wereld op zijn kop.
4 0
EuforischeRealist
Stadion van 54.000 plaatsen (plus wat en nog heeft rondgelopen aan personeel, beveiliging en beide teams inclusief staf e.d.) en daar raken 41 mensen van besmet.

Dat is minder dan 0,1% die besmet zijn geraakt bij een evenement in 1 van de zogenaamde brandhaarden. Het zet je toch aan het denken of niet?
1 -9
Koekepeer
41 mensen overleden is iets anders dan besmet.
1 0
ram
Ten eerste: jij denkt dat die 41 mensen daarna niemand meer besmetten?
Ten tweede: er staat niet dat die 41 'extra doden' allemaal bezoekers waren van die wedstrijd. Het is geen 1-op-1 oorzaak-gevolg. Het kan ook heel goed dat er 10.000 mensen besmet zijn geraakt en dat die mensen weer anderen besmet hebben, en dat ze zo hebben berekend dat je op die manier op ongeveer 41 extra doden komt.

Misschien even iets verder denken, als je jezelf aan het denken zet...
1 -1
Joseph
Je bent niet meteen dood als je besmet bent. Ik ga er vanuit dat je dat wel weet, maar met zo veel onzin uit jouw naam benoem ik het maar even.

Het zet mij inderdaad tot denken: wat als er meer besmette mensen in dat stadion zaten en er geen bedden meer vrij waren op de IC's om dat op te vangen.. moeten we dan accepteren dat er bij elke voetbalwedstrijd een paar honderd doden vallen?
1 -2
Ajax27
Ja dat zet me aan het denken... dat er nog steeds van die randdebielen zijn die denken dat al die maatregelen over de hele wereld maar een beetje overtrokken zijn. Van die kortzichtige die alleen maar kijken naar een paar absolute getallen. Treurig.
5 -2
EuforischeRealist
3% dood, 25-35% van de bedrijven naar de klote en volgend jaar 65% van de bevolking aan de geeuwhonger. Maar die kunnen allemaal bij jouw aankloppen?

Iedereen die kritisch is voor van alles uitmaken en zelf het verstand hebben van een stoeptegel!
2 -7
Sjalala
Iemand die besmettingen en doden door elkaar haalt. En daarna laat zien het verschil tussen 'jou' en 'jouw' niet te kennen, neemt niemand serieus. Gevalletje Dunning-Kruger ben je...
4 0
EuforischeRealist
Aan spellingscontrole doen op een openbaar forum is dan een gevalletje tijd over?
0 -3
Caparzo
Euh, 41 doden. Dus ca. 1350 besmettingen bij 3% doden (die ook weer mensen besmetten). Is wel een aanjager dus.
5 0
Sjalala
41 DODEN, lezen is ook een kunst... dat is niet hetzelfde als besmettingen, waar jij het over hebt. Voortaan eerst het artikel goed lezen voordat je een mening vormt
5 0
BokkieBokstra
Het zijn toch de massa evenementen die een belangrijke rol spelen, tel daar ook Atalanta - Valencia maar bij op, apres ski, carnaval. Voorlopig niet naar de kerk op zondag en zingen in het koor zit er ook even niet in.
4 0
Aspers73
Zijn ze besmet geraakt ín het stadion ? Of tijdens vervoer er naar toe (in tram/trein/bus/vliegtuig/metro?)? Zijn ze gestorven dóór corona of mét? Dit is allemaal onduidelijk. Al maanden lang. En daarop wordt beleid gemaakt.
1 -9
ram
Klopt, daarop wordt beleid gemaakt!

Heb jij een alternatief? Ga jij alles negeren en gewoon verder zonder beleid? Ga jij dan ook alle massagraven graven?

Of heb jij een magische truc waardoor we ineens 100% kennis hebben? Dat zou natuurlijk geweldig zijn. In dat geval: kom maar door!
4 -2
Aspers73
Je doet net of Corona en nieuwe ziekte is. Dat is het niet helemaal, het is een SARS variant en die bestaat al veel langer in mensen (we hebben heel veel data of 'respiratory diseases' zoals de griep en nu corona). Het is ook duidelijk dat je buiten niet besmet wordt. Het is nu ook wel duidelijk uit tests uit alle landen dat het sterftecijfer net is als een griep. Vrijwel iedereen die gestorven is had al een onderliggende ziekte of slechte gezondheid. Ook is het duidelijk dat er al 50 tot 85 x meer mensen al besmet zijn geweest dan dat er zich gemeld hebben. De lockdown begon NA het hoogtepunt van de besmetting en heeft niet veel nut. Maar ik geef WEL aan dat binnen zoals in trams, treinen en bussen etc. je wel besmet kan raken (dit is in Atalanta gebeurd met fans die naar Milan moesten reizen). En hoe meer besmettingen om je heen hoe zieker je wordt. En de jeugd mag elkaar gewoon besmetten...graag zelfs. Dan gaan we richting groesimmuniteit. Ja het is erg en in het begin mag je best fors ingrijpen, maar nu de data laat zien dat w eigenlijk helemaal niet bang hoeven te zijn (vooral als je onder 70 en gezond bent) dan moet de economie ook zsm weer aan de slag. Want het medicijn gaat meer levens kosten zo meteen dan de ziekte. https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/#latest
2 -4
RusselWestbrook
Zoveel bullshit als waarheid verkopen zou fucking strafbaar moeten zijn.
0 0
ram
Damn... jij hebt echt veel absolute kennis! Jij bent dus inderdaad een soort God met absolute kennis. Waarom verkoop je jezelf niet aan de overheid? Ik denk dat je een miljard per dag kunt vangen om deze crisis op te lossen! En zo kun je echt een Godelijke status behalen.

Ik zeg niet dat alles wat je zegt waanzin is hoor, zeker niet. Maar je bent nogal simplistisch en extreem arrogant bezig. En ik denk dat je zelf ook wel weet dat je nu heel stoer loopt te doen maar je weet zelf ook best wel dat je niet zoveel kennis hebt om dit allemaal te verkondigen...
0 0
Oliveira
Dat is een behoorlijke aanname. Wie zegt dat ze misschien niet al voor het duel al besmet waren geraakt. Of daarna zelfs.
1 -5
ram
Het is geen aanname... Het is een wiskundig model...
4 -1
Sjalala
Het lijkt me dat ze dit soort factoren ook hebben meegenomen in hun berekeningen... Het ICL en Oxford zijn geen instituten die gewoon eventjes 1 1 bij elkaar optellen en daar hun conclusies uit trekken, zonder externe factoren daarbij mee te laten tellen. Het blijft natuurlijk een schatting, maar wel een gebaseerd op statistische modellen.
5 -2
Oliveira
Nu een hele lastige vraag. Wie concludeert de waardes? Puur omdat O.a Oxford iets zegt wil niet per definitie zeggen dat het van toegevoegde waarde is. En ook wanneer zijn de metingen gedaan, hoe zijn ze uitgevoerd, wie heeft het gecontroleerd en wie beoordeelt het? Anders is het net als wat het OM doet gewoon klakloos iets overnemen zonder alle opties te overwegen. Ik snap dat er een beleid gemaakt moet worden. Maar ik schik enorm van de hoeveelheid aannames dat men heeft.
2 -3
noppenkoning
Je moet er toch niet aan denken dat je ziek was geworden dankzij Ajax-Getafe.
0 0
mgtow
Nou ik werd anders flink ziek van die Diyverson of hoe die Braziliaanse snotneus ook heet.
2 0